Genetik test
94 görüntüleme
S
Selver A.
2 Haziran 2025 15:16
Hocam merhaba kizim 6 yaşında bademcik ve geniz eti var kışın enfeksiyon cok olduğu için doktor genetik test istedi ve normal çıktı bize hap verdi boğazı cok kötü oluyor diye ismi colchicum .sonra normal çıktığını yazdığımda tüm gen testi isteyelim dedi nekadar gerek var bilemedim .ayrıca geniz eti için goturdugumde KBb şuan ameliyatlik bir durum yok dedi

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
2 Haziran 2025 15:21
Sanırım olaylar birbirine karışmış. Geçirilen sık ateşli enfeksiyonlar için o ilacı yazmış olabilirler. Bu ilacın alerji ile pek bir alakası yok. Doktorunuz muhtemelen Akdeniz ateşinden şüphelenmiş ve buna bağlı olarak gen testi yaptırmak istemiş. Eğer ateşli ataklarınız bu ilacı kullandıktan sonra seyrekleşiyorsa genetik testini yaptırmanızı tavsiye ederim. Aksi taktirde alerjiniz için genetik testini hiçbir anlamı olmayacak…
S
Selver A.
2 Haziran 2025 18:35
Hocam ben yanlış yere yazmışım aslında genetik hastalık bölümüne yazmam lazımdı indirip hemen yazmak istedim. Evet ateşli enfeksiyon oluyor.akdeniz ateşi çıkmadı yaptırdık testi. Tekrar tüm gen diye bir testi önerdi o suphelendigi hastalıkta romatikmal bir hastalıkmış bakteri olmadan bogaz sisiyormus falan. Çıkmadığı halde bu ilaca devam etmemiz gerekiyor mu ?