Genel Anestezili Ama Mutlu Sonla Biten Doğum Hikayem

89 görüntüleme
Ö

Özge

1 Kasım 2025 19:59
Herşey yolunda ve mutlu bir hamilelik geçirirken, daha izne bile çıkmadan 36+3 te gece suyum gelmiş tabi ben anlayamadım. ilk gebeliğim ve doktorumdan da bununla ilgili hiç bilgi almadım. Çünkü hep 40. Haftaya kadar bekleriz bu bebeğin keyfi yerinde gelmez diye düşünüyorduk. İnternetten su gelmesi nasıl olur diye araştırdım 1 saat neyse eşimi uyandırıp bi gidelim dedim doğum eşyalarımı bile götürmek istemedi okadar ihtimal vermedik. Neyse doktorum tesadüf nöbetçiymiş hemen gel bakalım dedi. Ebe baktı emin olamadı nst de sancı yok doktor su testi yapacaktı, vazgeçti sızıntı var doğum olacak dedi. Apar topar yatışım yapıldı. Suni sancı verip bekleyelim, uzun bir süreç olacak, açılman 1 cm, sancın hiç yok dedi. Neyse erken olduğu için ciğer geliştirici igne yaptılar, bir yandan nst takılı; doktor bir eve gidip gelicem ebe ile irtibattayım dedi. 5 dakika geçmedi nst den tuhaf sesler geldi ebe acele geldi bana oksijen taktı doktor tam çıkacaktı çağırdı bebeğin kalp atışları hızlıca düşüyordu. Ciğer geliştirici iğne iyi gelmedi bebeğime. doktor acil ameliyata alıyoruz bebeği almam lazım dedi. Beni hızlıca ameliyathaneye götürdüler, henüz hiçbir şey hazır değildi. O an ki telaşım kaygım üzüntüm hala kalbimde ne yapacaktım ne olacaktı. Şuan bunu yazmak benim için bir yüzleşme gibi. Neyse hemen aldılar uyudum uyandım yine bir kaygı bebeğim iyi mi küvezde mi eşime gördün mü iyi mi kafamda deli sorular. Neyse ki bebeğim çok şükür sağlıklı olarak yanımıza getirildi . O andan sonra herşey geçti içimi sonsuz bir huzur sardı gibi. Ameliyat sonrası çok iyiyim ağrım acım olmadı ayağa kalktım bebeğimle ilgilendim sütümü verdim herşey çok güzel geçti.
1 saattir burada doğum hikayesi okuyorum ve benim hikayeminde burada yer almasını istedim; O anda ki hislerimle yüzleşmek için birde olumsuz başlayan sürecimde sağlıcakla bebeğime kavuşmam birilerine örnek olur ümidiyle.
Umarım doğacak her bebek benim bebeğim gibi sağlıcakla dünyaya gelir.
Tuğba K. T.

Tuğba K. T.

Emzirme Danışmanı

1 Kasım 2025 22:16
Bütün olumsuzluklara rağmen minik bebeğiniz kolostrumunu almış ne şanslıymış.Onu güçlendiren bu mucizevi besine en ihtiyaç duyduğu dönemde kavuşmuş

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir