Gelişim Otizim Dhb

88 görüntüleme
Ş

Şeyma N. K.

15 Temmuz 2025 21:19
Oğlum 16 aylık ilk 5.5 ay da anne diyerek başladık şu an 25 kelimesi falan var mutfağa gidelim diyince ya da oraya gitmek isteyince mu diyor su içmek isteyince su demiyor ama hüppp yapıyor dudaklarını parmağıyla gösteriyor hadi uyuyalım diyince götürüyor odaya anne kalk gibi iki kelimler kurabiliyoruz ama isme canı isteyince dönüyor hayvan sesleri çıkarıyor sosyal gğlümsemesi var ama bizi öpüyor canı istediğine öpücükatıyor ama herkese gitmiyor bazen gölgesini görünce ya da her gün olmasa da etrafında yürüyor yeni yeni bi iki parmak ucu basmaya çalışıyor sonra devam ediyor düz basmaya hiç parmak ucu basmadı bu atara 10.5 aylık başladık yürümeye normal olduğunu da okuyorum ama öyle saçma videolar var ki kelime durumunun çok iyi olduğunu söyleseler de insan tedirgin oluyor 0 tv 0 telefon yanında da açmıyoruz genelde her gün sokağa çıkartıyoruz
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

15 Temmuz 2025 21:49
Bence gelişimi çok çok iyi bebeğinizin. Benim oğlum 20 aylık ve iki kelimeli cümlesi yok. Ortalama 10-15 kelimesi vardır en fazla. Oyuncakları amacına uygun oynamaz, çamaşır makinesi sever felan ama söylediğim her şeyi anlar, getir götür derim yapar bulur getirir. Her bebek dönen şeyleri sever aynı zamanda etrafında da dönebilir yani ben kendi bebeğimin sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Her bebek farklıdır geç konuşabilir diyorum. Ben bunları düşünürken sizin bebeğiniz bence çok çok sağlıklı. Öyle videolar izlemeyin. Ben bu yüzden sosyal medya hesaplarımı kapattım. Çok bilmiş fenomen anneler, sürekli otizm videolaro, ilaç aşı karşıtlarının korkunç hayalleri vs vs. Gerçekten insanların duygularını istismar ediyorlar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir