Gelişim Geriliği mi?
116 görüntüleme
E
Eda A.
25 Haziran 2025 03:56
Merhabalar hocam. 13 aylık bebeğim. Henüz ilk dişi 1 hafta önce üst sağ yeni baş gösterdi. Yürüme henüz yok. Sıralama emekleme tırmanma yataktan inme bunları yapıyor. Kan tahlilleri güzel çıktı d vitamini ve demiri güzel folik asit bile bir miktar yüksek çıktı. Bebeğim taklit edebiliyor çoğu şeyi fakat oyun oynamayı oyuncaklarla ilgilenmeyi çok sevmiyor. İsmine bakıyor göz teması da var. Baba ve bir diyor ama anlamlı bir şekilde söylediğini sanmıyorum çünkü her zaman söylüyor örneğin gezerken evin içinde baba diye geziyor. Kitap okurken de bir bir diyor bir nesneye bakarken de. Yabancılardan çok çekiniyor. Çevremde gördüğüm çocuklar gibi değil içine çok kapanık asla sosyal değil. İlgisi ve dikkati çok kısa. Motor becerisi ve kavrama anlamında fazla sorun yaşamasamda sosyal ve dil konusunda çok problem yaşıyoruz. Sadece etrafı izlemekle yetinip sosyal alanlarda yakınlaştırınca ağlamaya başlıyor. Asla durmak istemiyor. Yapabildiği bay bay’ı bile yapmıyor. Bu arada bebeğim bay bay, gel, eliyle bir bir, cımbız hareketi, tutma kavrama hareketlerini yapıyor dil çıkart diyoruz dil çıkartıyor istediği zaman. Ama çevremdeki çocuklardan çok farklı hissettiriyor bana. Sizden görüntülü görüşme almalı mıyız? O hissettiğim eksikliği tam anlatamıyorum.. bazen gün geliyor çok normal bir bebek gayet iyi gelişimi var diyorum gün geliyor benim bebeğimde bir sorun var ben bunu görmezden gelmemeliyim hissine kapılıyorum.
E
Eda A.
25 Haziran 2025 04:39
Ve parmakla gösterdiğim yere bakmıyor yüzüme bakıyor sadece