Gelişim Geriliği
135 görüntüleme
Y
Yigit a.
14 Temmuz 2026 18:18
3 yaşına girdi bugün çocuk psikiyatrisine götürdüm yaşıtlarına göre yüzde yirmi geride olduğunu soyledi gelimsel olarak sadece dil değil rapor cikarticakti ram raporu istemedim siciline yansır diye rehabilitasyon merkezi ne goturmemi istedi olmazsa kreşe vermemi isyedi ben kresse goturcem
E
Eda D.
14 Temmuz 2026 18:58
18 yaşında kızımda %20 özgül öğrenim güçlüğü vardı biz [1.sinifa](1.sinifa) kadar anlayamadık orda okuma yazma da sorun olunca öğretmen yönlendirdi tesadüfen ben çalışıyordum 3 yaşında kreşe verdik bence daha içe kapanık oldu ve kötü oldu [1.sinıftada](1.sinıftada) siciline işler korkusuyla eve normal ilkokul öğretmeni geldi ilerler diye ama malesef onlar özel eğitim öğretmenleri gibi yaklaşıp öğretemedim [3.sınıfta](3.sınıfta) rapor çıktı ama asla çok ilerleme kaydedemedi sonra gittiğim birsürü doktor küçük yaşta birkaç ayda yaşıtlarinı yakalayabilecek bir çocukmuş zaman geçtikçe makas çok açılmış öyle sicile işleme felan da yokmuş denildiği gibi lütfen geç kalmayın
E
Eda D.
14 Temmuz 2026 19:02
Kendimde en iyilerinden biri kreşte çalıştım çocuk gelişimi uzmanı bir valimiz hep derdi özel eğitim çocuğu ise hiçbir zaman kreş iyi gelmez daha kötü etkilenir çocuk diye ismiyle emine Ergün dinleyin isterseniz
Y
Yigit a.
14 Temmuz 2026 19:07
Yaa çok çaresizim öyle ce kaldım ne yapacağımi bilmiyorum ama doktor siciline işler dedi

Begüm A.
14 Temmuz 2026 19:48
Merhaba ben de özel eğitim öğretmeniyim evet aileler çoğu zaman kabul etmekte zorlanıyor fakat gerçekten böyle bir surum varsa erken önlem almak ve erken müdahale etmek her şeyden çok çok önemli .Çocuğunuzun siciline işleyecek diye geleceğini daha kötü yaşamasına izin vermeyin naçizane fikrim gerekirse bir iki tane daha doktora gidin rapor almak gerekiyorsa alıp erkenden müdahale edebilin çünkü gerçekten normal çocukların arasında kaybolup ziyan olup gidiyorlar
A
Aleyna
14 Temmuz 2026 20:42
RAM raporu yalnızca eğitimsel bir hak ve hizmet belirleme belgesidir yani sicillik bir durum olmuyor ve ömür boyu sürmüyor. Tedaviden sonra rapor biter , sonlanır. Tabiki bir kaç doktor görüşü daha almalısınız.
Y
Yigit a.
14 Temmuz 2026 20:43
Farklı doktora gidicem inşallah yani şuan mantıklı düşünemiyorum
M
Merve K.
14 Temmuz 2026 20:51
Benm kızımda da konuşma geriliği var üç yaş dil terapistine gidiyor rapır çıktı 1yıl oda ücretsiz yararlancak sadce şimdi kreşe yazdırsım devamnda psikiyatriye götürüyorum gelişim geriliği vard diyorlar fakat bazı hareketleride yaşıyla orantılı olduğundan bebek izlem odasına yönlendirdiler muallakta kaldıkları için 3yaşında bu arada başına gelen varmı
Y
Yigit a.
14 Temmuz 2026 20:53
Yazdıklarınızı anlamadim
Yükleniyor...