Gelişim

104 görüntüleme
B

Beyza G.

3 Nisan 2026 21:33
Merhabalar,

Bebeğim [37.haftada](37.haftada) 2960 gram doğdu, baş çevresi 32,5 boyu 47 cmdi. 4 aylık kontrole gittiğimizde kilosu 5170 gram, baş çevresi 38,5 ve boyu 59 cm cıktı. Ben minyon bir anneyim, doktor bana benzeyebileceğini biraz ufak olduğunu söyledi. Biraz üzüldüm, gerçekten geriden mi geliyor acaba büyümesi? Sadece emziriyorum acaba iyi besleyemiyor muyum diye düşünmeye başladım
G

Gülşah S.

3 Nisan 2026 21:41
Merhabalar öncelikle üzmeyin kendinizi doktorun dediği gibi genetikte olabilir.

Aslında boy olarak doğum zamanına göre maşallah baya uzamış. Belki kilo olarak minnoş kalmış olabilir ki bu bir sorun değil bence. Emzirirken emmesi nasıl doyduğunu belli ediyor mu size
A

Ayşe Ş. ..

3 Nisan 2026 21:44
Ben bebeklerdeki ilk 2 yıllık gelişim genetik ile ilgili değil beslenme ile ilgili diye biliyorum. Her bebek aynı değil bazıları minyon olur. Sağlığı yerinde ise takılmayın. Memenizi sonuna kadar emzirin asıl en son kısım yağlı be besleyici diye biliyorum.
A

Arzu.G

3 Nisan 2026 22:05
Bebeğinizin doğum kilosu ve boyuna göre şuanki durumu küçük değil aslında gayet normal ilerlemiş emzirme sıklığıni artirabilirsiniz aylik kilo alımını az buluyorsanız boyu gayet iyi zaten .baş çevresi küçük o da genetik oluyor genelde oğlumun da öyle büyümeye devam ettiği sürece sorun olmuyor
B

Beyza G.

3 Nisan 2026 22:25
Hepinize çok tesekkür ederim ❤
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir