Gel Gel İşareti

260 görüntüleme
E

Ebru ..

Premium Üye
25 Haziran 2026 19:41
6 aylık bebeğim sağ elini aç kapa yapıyor gel gel şeklinde bunu yaşayan var mı acaba normal midir
B

Burcu000

25 Haziran 2026 20:22
Anormal olan nedir ?
E

Ebru ..

Premium Üye
25 Haziran 2026 20:26
Burcu000
Anormal olan nedir ?
Bu ayda bebeklerin hepsi yapıyor mu yoksa tekrar eden anormal bir hareket mi endişelendim
B

Burcu000

25 Haziran 2026 20:29
Gelişim olarak iyi diye yorumladım ben
D

Dinara R.

Premium Üye
25 Haziran 2026 20:56
Benim bebeğim de 15-20 gündür yapıyor. Şuan 6 ay 3 günlük. Ben çok mutlu olmuştum ilk yaptığında. Hala yapıyor. Bazen ellerine baka baka yapıyor bence ellerini keşfediyor. Sizi anlıyorum sosyal medya yeni anneleri çok korkutuyor açıkçası ben de ilk başta korkuyordum bebeğim sürekli kollarını ve bacaklarını vuruyor diye ama daha 6 aylık hareketli bir kız bebek diye düşünüyorum. Siz de her şeyi kafanıza takmayın Ebru hanım. Günümüzde anneler olarak zaten işimiz zor bi de öyle ucube videolar izleyerek kendimizi korkutmayalım. Allahın izniyle bebişlerimizi sağlıkla büyütelim 🌸
C

Cennet ..

25 Haziran 2026 21:02
Çok çok normal. Benim kızımda yapıyordu o aylarda
E

Ebru ..

Premium Üye
25 Haziran 2026 21:41
Dinara Rahmedova
Benim bebeğim de 15-20 gündür yapıyor. Şuan 6 ay 3 günlük. Ben çok mutlu olmuştum ilk yaptığında. Hala yapıyor. Bazen ellerine baka baka yapıyor bence ellerini keşfediyor. Sizi anlıyorum sosyal medya yeni anneleri çok korkutuyor açıkçası ben de ilk başta korkuyordum bebeğim sürekli kollarını ve bacaklarını vuruyor diye ama daha 6 aylık hareketli bir kız bebek diye düşünüyorum. Siz de her şeyi kafanıza takmayın Ebru hanım. Günümüzde anneler olarak zaten işimiz zor bi de öyle ucube videolar izleyerek kendimizi korkutmayalım. Allahın izniyle bebişlerimizi sağlıkla büyütelim 🌸
Gerçekten internete yazınca o kadar kötü şeyler çıkıyor ki çok takıldım normal mi acaba bilemiyorum
E

Ebru ..

Premium Üye
25 Haziran 2026 21:41
Cennet 💐
Çok çok normal. Benim kızımda yapıyordu o aylarda
Öyle mi sonradan geçiyor mu acaba
C

Cennet ..

25 Haziran 2026 21:42
Ebru
Öyle mi sonradan geçiyor mu acaba
Geçiyor birkaç aya kadar. Benim çok hoşuma gidiyordu onu yapması. Hiç garipsememiştim
Begüm A.

Begüm A.

25 Haziran 2026 22:44
Böyle şeyler hoşumuza gitmeli bence de sosyal medya hepimizin aklını allak bullak ediyor malesef ama bunların hepsi gelişimin bir parçası büyüdükçe çok daha bilinçli yapacak bu hareketleri ben ilk yaptığında o kadar sevinmiştim ki hala da yapınca destekliyorum öğrensin diye .Bunların hiç biri tek başına kötü şeyler çağrıştırmıyor 🌸
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Haziran 2026 13:15
Merhaba,

Bebeklerde el açma ve kapatma hareketleri, genellikle gelişim sürecinde görülen normal bir davranıştır. Gel gel şeklinde de adlandırılan bu hareket, çoğu zaman 4 ila 7 aylık bebeklerde görülür.

Bu hareketin birkaç olası açıklaması vardır:
1. Motor beceri gelişimi: Bebeğin el kasları ve motor becerileri gelişiyor olabilir. El açma ve kapatma, bebeğin koordinasyon ve kas kontrolünü geliştirmesine yardımcı olur.
2. İletişim ve etkileşim: Bebekler çevreleriyle etkileşim kurmayı öğreniyor olabilir. Gel gel hareketi, bebeğin dikkat çekme veya iletişim kurma şekli olabilir.
3. Refleksler: Bebeklerde bazı refleksler hala aktiftir. El açma ve kapatma, bu reflekslerden biri olabilir.

Eğer bebeğinizin gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, pediatriciye danışmanız her zaman en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğçe K. R.

Premium Üye
26 Haziran 2026 17:08
Benimde bebeğim 7 ay 15 günlük aynı şekilde gel gel yapıyor, normal gelişim sürecinin göstergesi olduğunu düşünüyorum
E

Elanur Ü.

27 Haziran 2026 14:54
Normal olmayan nedir 😀
E

Ebru ..

Premium Üye
27 Haziran 2026 15:17
Elanur Ülkü
Normal olmayan nedir 😀
Sürekli yapması
E

Ebru ..

Premium Üye
27 Haziran 2026 15:18
Tuğçe Karagöz Rençberoğlu
Benimde bebeğim 7 ay 15 günlük aynı şekilde gel gel yapıyor, normal gelişim sürecinin göstergesi olduğunu düşünüyorum
Çok sık yapıyor o endişelendiriyor beni
E

Ebru ..

Premium Üye
27 Haziran 2026 15:18
Begüm Aksoy
Böyle şeyler hoşumuza gitmeli bence de sosyal medya hepimizin aklını allak bullak ediyor malesef ama bunların hepsi gelişimin bir parçası büyüdükçe çok daha bilinçli yapacak bu hareketleri ben ilk yaptığında o kadar sevinmiştim ki hala da yapınca destekliyorum öğrensin diye .Bunların hiç biri tek başına kötü şeyler çağrıştırmıyor 🌸
sık şekilde yapıyor ama 🥲
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir