Geçmeyen Sivrisinek Isırığı Lekesi
39 görüntüleme
S
Selin E.
15 Ağustos 2025 18:41
Bebeğimi sivrisinek ısırdı. İlk gün normal kızarık basit bir lekeydi ikinci gün arttı su doldu gibi oldu sonrasında iltihaplandı ve yanık gibi görünmeye başladı. O sırada bebeğim havale geçirdi belki de vücudundaki enfeksiyonda daha çok azdırdı. Doktor polimisin diye bir krem verdi kullandık o kötü görüntü gitti ama kızarıklık kaldı. Kendi doktoru zamanında yüzünde döküntüler çıkınca peitel krem vermişti kortizon içerikli max 1 hafta kullanabiliyorsunuz. Geçmeyince onu denedim. Ama leke hala yüzünde neredeyse 20 gün oldu ve geçmedi. Böyle bir durum yaşayan ve önerebileceği bir uygulama olan var mı? Yüzünde iz kalacak gibi duruyor.
S
S T.
15 Ağustos 2025 19:01
Aynı şeyi benim bebeğim de yaşadı. Hatta sineğin ısırdığı yer birden fazla kez iltihap yapıp patladı, tam geçti dedim tekrarladı. Yaklaşık bir ayın sonunda ancak geçti. Krem kullanınca krem de yan etki yaptı daha çok kızarttı etrafını. Ben kremi kestim ve her gün banyo sabunu ile orayı yıkadım. İsterseniz siz de deneyin. Bebişlerin ciltleri çok taze ve genelde büyük bir şey olmadığı sürece iz kalmıyor kaygı etmeyin geçecektir inşallah
S
Selin E.
15 Ağustos 2025 22:11
Bozuk bir lira büyüklüğünde neredeyse sizin bebeğinizinki de öyle miydi? Küçücük bir ısırık bu kadar büyüdü
M
Mehtap A. ..
18 Ağustos 2025 17:46
Benim bebeğimi de 2 gün önce sivrisinek ısırdı. Birden fazla ısırık var ve ısırığın olduğu yerdeki kızarıklık bozuk paradan büyük. Bbg aşı yeri de iltihaplı gibi kızarık, neden olabilir ne yapabilirim kızarıklık geçmesi işin?