Geçmeyen Şiddetli Egzama Yumurta Kuruyemiş Alerjisi

169 görüntüleme
E

Ezgi K.

26 Haziran 2025 16:08
Hocam merhabalar bebeğim 6 aylık 3 aylıktan itibaren boyun bölgesinde hafif kızarıkla başlayan sonrasında diz arkası koltuk altı kulak arkası ayak üstünde yayılmalarla egzamamız ilerledi kafamızda geçmeyen konak mevcut. Kan tahlilimizde yumurta beyazı ve kuruyemişlere alerjimiz çıktı. Uzun zamandır yemememe rağmen asla düzelme göremedik bu besinler harici sadece patatesle beslendiğim bi katı diyet uyguladı doktor normal de düzelme olması gerektiğini söyledi ama hiçbir şey yedirmediği için kesecek başka bir besin kalmadıgından dolayı anne sütüne ara verip alerji maması kullanmam gerektiğini anne sütündenmi yoksa cilt kaynaklı bir sorunmu bunu görebilmemiz lazım dedi fakat ben anne sütünü kesmek istemediğim için bunu uygulayamadım. Kakamızda mukus mevcut sadece. Bunun dışında birçok kez farklı markaların nemlendirici kremlerini ve bircok çeşit kortizonlu krem kullanmak durumunda kaldım halihazırda hala karışımla hazırlanmış kortizonlu krem sürüyorum bunu yapmak istemiyorum ama hiçbir şekilde çare bulamıyorum çocuğum surekli bağırıyor ağlıyor uyku denen bir şey yok sadece kortizon rahatlatıyor ve buna mecbur kalıyorum artık cok yorgunuz ailecek her doktor farklı bi öneri veriyor kime inanacagımı kimle yoluma devam edeceğimi şaşırmış durumdayım. Ek gıda zamanındayız ne vereceğimi bilemiyorum her şeyi korkarak tattırıyorum. Bu şiddetli egzama gerçekten anne sütünden geçen besinlerden kaynaklı mı yoksa ciltle alakalı bir sorun mu nasıl çözeceğiz çünkü hiçbir diyet işe yaramadı artık yiyemediğim için ben kilo kaybediyorum ve sütüm azalıyor lütfen yardımınızı rica ediyorum cocugum iyi olacaksa sizede kalkıp muayene olmaya gelirim hocam.
K

Kardelen M.

26 Haziran 2025 16:40
Benimde bebegim5 ay 6 aylık olcak aynı şikayetler benmkide geçiyor ama tekrarlıyor daha sonra bende ek gıda da ne vereceğimi bilmiyorum
E

Ezgi K.

26 Haziran 2025 16:57
Ben kabak havuç patates şeftali muz karpuz verdim yogurt deneyeceğim korkuyorum ama mecburen vermek zorundayım kaçarak bu işin sonuna varamayız gibi duruyor
E

Elif Ç.

1 Temmuz 2025 20:41
😢aynı sorun bizde de var oğlum 6 aylık 3 aydır hiçbir şey yiyemiyorum doğru düzgün süt ve çoklu besin alerjisinden dolayı en ufak şeyde vücudu ve yüzü kıpkırmızı kafası Konak oluyor ve sürekli kaşınıyor kaşınmaktan uyku uyuyamıyor bazen çok zor alerjik çocuk bende çok yoruldum kortizonlu kremler nemlendiriciler bir yere kadar başka besinlere de alerjisi vardır mutlaka dikkat edin son zamanlarda sarı kantoron yağı da kullanıyorum o da biraz hafifletti dilerseniz deneyin Allah yardımcınız olsun
Z

Zeynep K.

1 Temmuz 2025 20:46
Bizi hicbisey rahatlatmiyor keşke ise yarassa çocuk kaşıntıdssn uykuya geçmiyor
F

Fatma S. ..

1 Temmuz 2025 20:54
Daha önce Osman hocayla yayın falan yapmışlardı o şekilde takip etmeye başladım. Alerji doktoru instagram hesabı. Egzamayla ilgili sabun, deterjan, evtozu akarı, polen bunlarıda yazmış. Bir sayfasına bakıp araştırın isterseniz.
S

Sultan L.

5 Temmuz 2025 06:34
Aynı sorunlar bizde de var. Cildiye profesörü yediklerinle alakalı değil dedi çocuk doktoru alerjidir dedi. Emzirmeye ara verdim alerji maması aldığı halde arttı. Çocuk alerji de tahlillerde bişi çıkmayınca böyle devam eder dedi. Deri ve kanda bişi çıkmadı. Bizde de uyku yok kaşınmaktan ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kafası Probiyotik sonrası düzeldi çok şükür, aşırı kabuklu konak vardı
A

Aslı T.

5 Temmuz 2025 10:51
Merhabalar , aynı şikayetler hatta tüm gövdeye yayılan egzama mevcuttu . Bebeğim 5.5 aylıkken ortaya çıkmıştı . Çok şükür tekrar olmadı . Çoklu besin alerjisi mevcut . Ek gıda sürecinde gerçekten seçeneğimiz çok az ama yapacak bir şey yok diyerek zamanla geçecek diye bekliyorum . Marka ismi veriliyor mu bilmiyorum ama siz internete yazın atopik dermatit için serisi mevcut . Onu bebeği yıkadıktan hemen sonra vücudunu tamamen kurulamadan (nemliyken )güzelce saç diplerinden ayak tırnaklarına kadar sürüyorum . Banyoyu hergün yaptırıyordum hafta da iki ye düştüm . Cildin kuru kalmaması gerekiyor . Mümkün olduğunca bebek terlemeyecek , evin ısısını ona göre ayarlayıp bebeği tek kat giydirdim . Kıyafetlerini bebek sabunu ile yıkayıp makinada 2 kez durulama yaptım
A

Aslı T.

5 Temmuz 2025 10:55
İlk önce süt ürünleri ve yumurta için diyet yaptım . Sonra testte baklagiller ve kuruyemiş alerjisi de çıkınca onları da ekledim . Lakin bir hafta katı diyet yapabildim . Bebeğim hiç bir şekilde mama almadı . Ben de bir ay arayla açmaya başladım . Şuanlık ben yediğimde yoğurt alerji yapmadı ama bebeğim yediğinde yaptı o yüzden tekrar ek gıdada yoğurda ara verdim .

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir