Geçmeyen Pişik

480 görüntüleme
R

Rabia Y. ..

18 Ağustos 2026 22:04
Yaklaşık 2 haftadır geçmeyen bir ishal ve beraberinde pişik var bazen azalıyor pişik bazen çoğalıyor ama hiç geçmiyor ishal günde 1 kez bu aralar ama oda bitmiyor keyfi yerinde hasta değil ama pişiğe nasıl bir çözüm bulacağımı bilmiyorum önerisi olan varsa lütfen söylesin
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
18 Ağustos 2026 22:32
Kızım henüz hiç pişi olmadı ancak bir kaç kere hem bez yeri hemde popo kısmı çok kızarmıştı ben bu zamanlarda bez değişimine gittim doktorada sorduğumda her altını açtığında poposunı ılık su ile yıka demişti nitekim kız çocuğu (ılık su ve pamuk ile temizliyorum) yaz olduğundan dolayı tutabildiğim kadar bazen 5 bazen 10 bazen 3 dk altını havalandırıyorum ve asla poposu nemliyken bezlemiyorum pamuk ile kuruluyorum. Pişik veya alternatif kremlerden daha etkili demişti doktorumuz. Tabi ileri derece pişikte tecrübeliler yazabilir şimdiden geçmiş olsun 🌸
B

Begüm A.

18 Ağustos 2026 22:58
Alerjik olabilir belki iyi bir doktora götürün bence
B

Beyza Y.

18 Ağustos 2026 23:46
Bence sorunun kaynağını bulmalısınız. 1 hafta uzun bir süre kilo kaybı da başlayabilir, alerji ve geçirgen barsak açısından değerlendirilebilir
R

Rabia Y. ..

19 Ağustos 2026 07:44
Beyza Yildirim
Bence sorunun kaynağını bulmalısınız. 1 hafta uzun bir süre kilo kaybı da başlayabilir, alerji ve geçirgen barsak açısından değerlendirilebilir
Başlarda normla pişik gibiydi azaldı tam geçti derken tekrar başladı mantar desem yayılmıyor yerinde kalmış durumda, pişik de geçmeyen pişik ilk kez gördüm canı yanmıyor kızarıklık var sadece iyi krem de kullandım geçirmiyor gibi döküntü değil de kızarıklık şeklinde
Fatma N. S.

Fatma N. S.

19 Ağustos 2026 20:15
Muhtemelen besin alerjisi vardır. Bez değişirken ıslak mendil bunu tetikler altını. Durulayın sudocrem ince tabaka uygulayın onu geçiçi rahatlatır daha sonra da mutlaka bir alerji testi yaptırın
T

Tuğçe D.

19 Ağustos 2026 22:45
Bebegımın poposu hafıf kızardığında direkt kantoron yağı kullanıyorum ve sabaha bırsey kalmıyor deneyın kızlar gerçekten çok etkılı
T

Tuğçe D.

19 Ağustos 2026 22:46
Rabia Yıldız
Başlarda normla pişik gibiydi azaldı tam geçti derken tekrar başladı mantar desem yayılmıyor yerinde kalmış durumda, pişik de geçmeyen pişik ilk kez gördüm canı yanmıyor kızarıklık var sadece iyi krem de kullandım geçirmiyor gibi döküntü değil de kızarıklık şeklinde
Kantoron yağı kullanın bana dua edersiniz denemekte fayda var zaten doğal herhangı bır rıskıde yok
R

Rabia Y. ..

19 Ağustos 2026 22:47
Tuğçe Düzgün
Bebegımın poposu hafıf kızardığında direkt kantoron yağı kullanıyorum ve sabaha bırsey kalmıyor deneyın kızlar gerçekten çok etkılı
Kendi yaptığım kantorun sürdüm yine geçmedi normls de ufak kızarıklıklarda çok işe yarar ama bunda bana mısın demedi
M

Merve A.

20 Ağustos 2026 00:05
Bebeğim on günlükken başladı herşeyi denedim krem kantaron hiçbirşey fayda etmedi. İshali vardı hadi o normaldi gününe göre ve anne sütüyle beslendiği için ama patlayarak yapıyordu kakasını normal değildi ve geçmeyen pişikleri yara şeklindeydi. 2. Ayında gastroya gittim ve inek sütü alerjisi dedi diyet yapmaya başladım 10. Gün herşey düzelmişti.
M

Merve P.

23 Ağustos 2026 22:03
Penaten pişik kremini öneririm
T

Tuğba Ö. ..

27 Ağustos 2026 23:49
Benimde bebeğimin geçmeyen pişiği vardı. Süt alerjisi olduğunu o yüzden normal pişik kremlerinin geçirmedigini öğrendim çünkü kaka asitli geliyor ver her geldiğinde anında pişige çeviriyordu. Bize iyi gelen krem hamazinc oldu ayrıca hiç geçmiyor gibiyse antibiyotikli olan fucidin kremi sürüyordum. Geçmiş olsun umarım rahatlar bebiş.
R

Rabia Y. ..

31 Ağustos 2026 20:29
Tuğba Özcan
Benimde bebeğimin geçmeyen pişiği vardı. Süt alerjisi olduğunu o yüzden normal pişik kremlerinin geçirmedigini öğrendim çünkü kaka asitli geliyor ver her geldiğinde anında pişige çeviriyordu. Bize iyi gelen krem hamazinc oldu ayrıca hiç geçmiyor gibiyse antibiyotikli olan fucidin kremi sürüyordum. Geçmiş olsun umarım rahatlar bebiş.
Sudocrem kullandım uzun bir süre sürekli yıkadım kuruladım sık sık değiştirdim öyle geçti yani uzun sürdü ama çok şükür geçti çok teşekkür ederim tavsiyeniz için
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir