Geçmeyen Pişik

178 görüntüleme
F

Fatma N.

12 Temmuz 2026 13:11
2 haftadır pişik var kızımda çok kötü ilk hafta sağlık ocağının verdiği kremleri kullandım geçen hafta Salı da çocuk doktoruna gittim kortizonlu merhem verdi ve hala geçmedi çok yaygın durumda ve kızımın canını çok yakıyor 9 aylık kızım ne yapmalıyım

Zeytinyağı kantoron yağı hametan kullandım
Tay

Tay

12 Temmuz 2026 14:14
Hamazinc de güzel
A

Ayşe T.

12 Temmuz 2026 14:16
Acaba nasıl bir alt değiştirme rutininiz var ? Islak mendil veya pamuk ile sildikten sonra kurutuyor musunuz ? Benimde bebeğim pişik olmuştu ıslak pamukla her temizlemeden sonra tekrar pamuk peçete vs ile kuruttum ve bepantol kullandım beyaz tabaka halinde sürdüm daha sonra geçti
G

Gözde C.

12 Temmuz 2026 15:35
Candida mantarına bağlı geçmeyen pişik yaşadım kızımda. Ve bu bahsettiğim öyle basit kızarıklık değil sürekli kanayan, haftalarca süren ve her seferinde daha da dirençli gelen bir pişikti. Kortizonlu kremler ve çinko içerikli kremlerin tamamını kullandık ama daha da güçlendi. En sonunda dermatolog gördü ve tedavimiz tamamen değişti. Öncelikle yaradan sıvı geliyorsa ve kanıyorsa bu aşamada en iyi krem sarı hametanı saat başı sürmek. Biraz kanaması ve sulanması geçtiğinde oseral kremi günde 1 kez kullandık. Pişik kremi olarak da gece yatmadan önce birazcık kalın bir tabaka halinde sürdük(mustelaydı ama doktorumuz babeye çevirdi) bu rutinden sonra pişikten eser kalmadı
D

Duygu A.

12 Temmuz 2026 16:31
Pişik konusunda cok kisisel olarak tecrubeli değilim ancak bez konusunu da gözden geçirmek getirdiğini okumustum. hava alması iyi olan bez kullanimi onemli oldugu icin ben gündüz molfix premium, gece boyu bez degistirmemek icin de prima premium care kullaniyorum.

Umarim kızınız hizlica iyileşir
İ

İpek B. Z.

12 Temmuz 2026 16:52
Ben burada pişik için tüpte arko krem öneren anneler görmüştüm ve sacma gelmişti. Son care olarak bir deneyeyim dedim ve pisikten eser kalmadi. Bi deneyin.
S

Sümeyye

Premium Üye
12 Temmuz 2026 17:52
Bez değiştirme ve altını temizleme rutini çok önemli ben bir kaseye ılık su koyup bu baby plus on pamuk mendilleri ile ıslatarak siliyorım sonrasında da ağız mendili olarak satılan pamuklu bezlerle kuruluyorım ve hamezinc krem sürüyorım ıslak mendil kullandığımda fark ettim bebek pişik oluyor dışarıda bir kaç kere kullanmak zorında kaldık hemen pişik başlıyor su ile temizleme ve en önemlisi iyice kurulamak çok önemli altını kapatmakta acele etmiyorum iyice havalanıyor ve bez olarak da molfix premium kullanıyorım sleepy denemiştim oda biraz pişik tetikledi fark ettimki tuvaletini yapınca ıslaklık bırakıyor.
F

Fatma N.

12 Temmuz 2026 17:57
Gözde Can
Candida mantarına bağlı geçmeyen pişik yaşadım kızımda. Ve bu bahsettiğim öyle basit kızarıklık değil sürekli kanayan, haftalarca süren ve her seferinde daha da dirençli gelen bir pişikti. Kortizonlu kremler ve çinko içerikli kremlerin tamamını kullandık ama daha da güçlendi. En sonunda dermatolog gördü ve tedavimiz tamamen değişti. Öncelikle yaradan sıvı geliyorsa ve kanıyorsa bu aşamada en iyi krem sarı hametanı saat başı sürmek. Biraz kanaması ve sulanması geçtiğinde oseral kremi günde 1 kez kullandık. Pişik kremi olarak da gece yatmadan önce birazcık kalın bir tabaka halinde sürdük(mustelaydı ama doktorumuz babeye çevirdi) bu rutinden sonra pişikten eser kalmadı
Kortizonlu krem ve çinko içeren kremi günde 2 defa uyguluyorum onun dışında zeytinyağı ve sarı hametan kullanıyorum ön taraftan arka tarafa kadar pembelisi var ve bezin dışından bile görünüyor artık kabarık şekilde. Kanaması yok ama sanki iki gündür soyuluyor krem artığı da olabilir. Pamuğu ıslatıp siliyorum geri kurularken çok ağlıyor. Günde en az yarım saat bezsiz bırakıyorum onda daha çok yanıyor poposu yatın tekrar çocuk doktoruna gidip dermatoloğa yönlendirmesini isteyeceğim
F

Fatma N.

12 Temmuz 2026 17:59
Duygu Akdağ
Pişik konusunda cok kisisel olarak tecrubeli değilim ancak bez konusunu da gözden geçirmek getirdiğini okumustum. hava alması iyi olan bez kullanimi onemli oldugu icin ben gündüz molfix premium, gece boyu bez degistirmemek icin de prima premium care kullaniyorum.

Umarim kızınız hizlica iyileşir
Bezini değiştirdik belki bezindendir diye sleepy bio natural kullanıyorduk molfix e geçtik geceleri altını değiştirmiyordum bir defa değiştiriyorum artık beklemesin diye ama doktor en son bezin sürtünmesinden olabilir demişti çıt çıtlarını takmıyorum zıbının altına bir şey de giydirmiyorum ki Sivas ta oturuyoruz o kadar sıcak yok yani hava çok serin aslında. Ne yapacağımızı şaşırdık. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim
F

Fatma N.

12 Temmuz 2026 18:01
Sümeyye
Bez değiştirme ve altını temizleme rutini çok önemli ben bir kaseye ılık su koyup bu baby plus on pamuk mendilleri ile ıslatarak siliyorım sonrasında da ağız mendili olarak satılan pamuklu bezlerle kuruluyorım ve hamezinc krem sürüyorım ıslak mendil kullandığımda fark ettim bebek pişik oluyor dışarıda bir kaç kere kullanmak zorında kaldık hemen pişik başlıyor su ile temizleme ve en önemlisi iyice kurulamak çok önemli altını kapatmakta acele etmiyorum iyice havalanıyor ve bez olarak da molfix premium kullanıyorım sleepy denemiştim oda biraz pişik tetikledi fark ettimki tuvaletini yapınca ıslaklık bırakıyor.
Bende temizleme pamuğunu islatıp yine temizleme pamuğuyla kuruluyorum nerdeyse hiç ıslak mendil kullanmıyorum pişik kremi de siveno kullanıyorum
S

Sümeyye

Premium Üye
12 Temmuz 2026 18:03
Fatma Nur
Bende temizleme pamuğunu islatıp yine temizleme pamuğuyla kuruluyorum nerdeyse hiç ıslak mendil kullanmıyorum pişik kremi de siveno kullanıyorum
pişik olduktan sonra çinko içeriği yüksek bir pişik kremi gerekiyor bizde mustela kullanıyorduk dr hamazinc i önerdi başlangıç için bitkisel bir kremmiş ve çinko içeriği yüksekmiş
A

Azime ..

12 Temmuz 2026 18:15
Oğlumun da pişiği geçmiyordu hamazinc de geçirmemişti ama oksizinc çinko oksit oranı %40 olan çok iyi geldi geceleri beyaz bir tabaka halinde sürüyorum denemenizi tavsiye ederim, inşallah tez zamanda iyileşir yavrucağın poposu.
H

Hatice A.

12 Temmuz 2026 19:34
Oksizinc %40 olan kremi tavsiye ediyorum kesinlikle derisi açılmış hastalarda bile işe yarıyor 💫
F

Fatma N.

12 Temmuz 2026 19:37
Sümeyye
pişik olduktan sonra çinko içeriği yüksek bir pişik kremi gerekiyor bizde mustela kullanıyorduk dr hamazinc i önerdi başlangıç için bitkisel bir kremmiş ve çinko içeriği yüksekmiş
Evet 2 haftadır kullanıyoruz bizde ama geçirmedi maalesef 1 haftadır da kortizonlu merhem kullanıyoruz locoderm
F

Fatma N.

12 Temmuz 2026 19:38
Azime
Oğlumun da pişiği geçmiyordu hamazinc de geçirmemişti ama oksizinc çinko oksit oranı %40 olan çok iyi geldi geceleri beyaz bir tabaka halinde sürüyorum denemenizi tavsiye ederim, inşallah tez zamanda iyileşir yavrucağın poposu.
Hamazic yanında kortizonlu krem de kullanıyoruz aslında inşallah alerji falan değildir pişiktir sadece geçmeyince artık kötü şeyler düşünüyorum
S

Sümeyye

Premium Üye
13 Temmuz 2026 19:13
Fatma Nur
Hamazic yanında kortizonlu krem de kullanıyoruz aslında inşallah alerji falan değildir pişiktir sadece geçmeyince artık kötü şeyler düşünüyorum
İnşallah en kısa zamanda iyileşir alerjik durumu için değişiklik yaptığınız birsey var mı etkileyecek onu değerlendirin ılık duş bezsiz takılma iyi olabilir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir