Geçmeyen Pişik

270 görüntüleme
I

Irem G.

15 Mayıs 2026 19:27
bebeğim 45 günlük. 15 günlükten beri popo deliği yanında yuvarlak kırmızı noktalarla başladı. çatlak gibi görünüyor ama çatlak değil. fito hamazinc ve dermotrosyd kullandık olmadı. aksine sağ poposunda 1 cm kadar yara oluştu. kalprotektin 422 çıktı. süt ve süt ürünlerini kestik. molfixten primaya geçtik. ıslak mendil kullanmıyorum. artık poposunun her yanı kırmızı ve yara görünümünde. güncel olarak madecassol ve hamazinc kullanıyoruz. nolur bir çözüm söyleyin çok üzülüyorum.
N

Nazlıcan

Premium Üye
15 Mayıs 2026 19:42
Benim de bebeğim böyle oldu. Kalprotektin nedir bilmiyorum ama götürdüğümüz cilt doktoru kakasının asitli olabileceğini söylemişti süt ürünlerini kestim, laktaz damlası başladım. Biz de aynı kremleri kullandık ama geçmedi. Daha sonra ben weleda baby nin pişik kremini kullandım ve 3 günde geçti pişik. Bu arada prima beze de geçtik. Benim bebeğimde kendi gözlemimle çinko oksit hassasiyeti olduğunu düşünüyorum. Poposu pişiksizken bile çinko oksit içeren pişik kremi kullandığımda hemen kızarıyor. Şu anda bepantol ve weleda dönüşümlü kullanıyorum. Çok geçmiş olsun
Fatma A. U.

Fatma A. U.

15 Mayıs 2026 19:45
Ben mavi hametan ve sudocrem karıştırıyorum sürüyorum geçiriyor denemek isterseniz birde bunu deneyin
I

Irem G.

15 Mayıs 2026 19:57
Nazlıcan
Benim de bebeğim böyle oldu. Kalprotektin nedir bilmiyorum ama götürdüğümüz cilt doktoru kakasının asitli olabileceğini söylemişti süt ürünlerini kestim, laktaz damlası başladım. Biz de aynı kremleri kullandık ama geçmedi. Daha sonra ben weleda baby nin pişik kremini kullandım ve 3 günde geçti pişik. Bu arada prima beze de geçtik. Benim bebeğimde kendi gözlemimle çinko oksit hassasiyeti olduğunu düşünüyorum. Poposu pişiksizken bile çinko oksit içeren pişik kremi kullandığımda hemen kızarıyor. Şu anda bepantol ve weleda dönüşümlü kullanıyorum. Çok geçmiş olsun
weleda kullandım ben de ama maalesef bizde işe yaramadı. laktaz damlasını araştıracağım. çinko oksit durumu da mantıklı geldi onu da doktorumuza danışarak keseceğim. çok teşekkür ederim katkınız için
I

Irem G.

15 Mayıs 2026 19:58
Fatma Albina U
Ben mavi hametan ve sudocrem karıştırıyorum sürüyorum geçiriyor denemek isterseniz birde bunu deneyin
sudocremi verecekti doktor ama hamazinc çinko seviyesi yüksek diye vermedi. hametanın iyi geldiğini duymuştum danışacağım onu da
N

Nazlıcan

Premium Üye
15 Mayıs 2026 20:03
Irem G
weleda kullandım ben de ama maalesef bizde işe yaramadı. laktaz damlasını araştıracağım. çinko oksit durumu da mantıklı geldi onu da doktorumuza danışarak keseceğim. çok teşekkür ederim katkınız için
Yani o da şöyle aslında, bana yurtdışında parfümsüz olanı hediye gelmişti. O geçirdi bizim pişiği. Ama türkiyede parfümlü olanı mevcut. Ben de mecburen şu an onu kullanıyorum ama iyi geliyor kızarıklık yapmıyor bazen bepantol bazen onu kullanıyorum. Satın aldığım sitedeki yorumlarda parfümlü olanın da pişiklere iyi geldiğini görmüştüm. O da iyi gelmediyse aklıma gelen pek bir şey yok. Çinko oksit hassasiyetini de kendi gözlemlerimle farkettim doktorumuzla konuşmadım bu konuda ama biraz araştırdığımda böyle bir hassasiyet olduğunu gördüm. Birkaç marka daha vardı çinko oksit içermeyen dilerseniz onlara da bakabilirsiniz. Bir de benim tanıdığım bir başka çocuk doktoru popoyu temizledikten sınra kullanmam için eczaneden %2lik borikli su hazırlatmamı tavsiye etmişti. Onu da sorabilirsiniz. Onun da faydası olduğunu düşünüyorum.
E

Elif A.

15 Mayıs 2026 20:04
Kantaron yağı deneyin birde ilaçlarda fayda olmuyor bazen bizimde sürekli bir pişik sorunumuz var birtek kantorondan fayda gördük
Göktenur B.

Göktenur B.

15 Mayıs 2026 21:28
Bepanthol çok iyi iki oğlum var ikisinde aynısını kullandım Muslera sudo crem asla ise yaramadı MARMARİS gibi sıcak biyerde yaşıyorum yazın özellikle çok müsait pişik olmaya Bepanthol hem önlüyor hemde varsa geçiriyor
İ

İstek D. ..

15 Mayıs 2026 21:32
Kızım 11 aylık doğduğundan beri hindistan cevizi yağı hep elimin altında. Onuı kullanıyorum soğuk sıkım olanından. Kızım pişik olunca rahatlatıyor. Beyaz sivilce tarzı ve kızarıklık oluyur kızarıklık kısımlar yaraya dönüşüyor bazen ıslak pamukla temizlerken kanıyor gibi oluyordu. Hindistan cevizi yağını sürünce bebeğim hem rahatlıyor hemde 2 3 defa sürmeye geçiyor. Doktorumuz hamezinc krem yazmıştı ama faydasını görmedik. İsterseniz onu da deneyebilirsiniz
G

Gamze D.

16 Mayıs 2026 14:43
bizimde aynı şuanda anlamadığı. şekilde bebeğim 1 saatte bir azıcık kaka yapıyor ve geçiremedim bi türü bezini değiştiriyorum vs yok bende kırmızı kantaron sürdüm oda fayda etmedi sanki zeytinyağı gördüm internette onu denedim ondada fayda yok sudocrem bocaladım valla kalın tabaka halinde bakalım bir iki daha deneyeceğim yoksa eczanye gidicem
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir