Geçmeyen Pişik
110 görüntüleme
S
Sibel Y.
13 Mart 2026 21:35
Bebeğim 3 aylık devamlı kasıkta kıvrımın içinde yarık gibi pişik oluyor. Bazen nadir ama kanama oluyor çok hafif. Fito krem ve dermo trosyd kullanıyorum sudocrem vs geçiyor sonra yine tekrarlıyor. Neden böyle oluyor var mı çaresi 🥲
S
Sibel Y.
13 Mart 2026 21:42
Bu arada ıslak mendil kullanmıyorum su ve pamuk ile temizliyorum
B
Büşra
13 Mart 2026 21:56
Alerji olabilir . Diyet yapıp gözlemlemenizi öneririm . Geçmeyen pişik alerjiyi düşündürür hep
S
Sibel Y.
13 Mart 2026 22:03
Nasıl bir diyetten bahsediyorsunuz. Bebeğim çocğunlukla mama içiyor az anne sütü alıyor aslında

Afranur K.
13 Mart 2026 22:06
Kasıklarındaki katlantılarda oluyor de mi doğru anladım? Eğer o bölgelerse oraları kremlerle nemli tutuyorsunuz bundan dolayı iyileşme sağlanamıyor. Bu bölgeleri ekstra kuru tutmanız lazım.
Benim kızımda da özellikle boyun kıvrımında ve sizin dediğiniz gibi katlantı yerlerinde kızarıklık çok oluyordu, kuru mendillerle kurutup, saç kurutma makinesinin ılık formunda her banyodan sonra kuruttum. Bir süre de ince tülbent bezleri katlantı yerlerine koydum ki bölge nemlenip pişik artmasın diye.
Benim kızımda da özellikle boyun kıvrımında ve sizin dediğiniz gibi katlantı yerlerinde kızarıklık çok oluyordu, kuru mendillerle kurutup, saç kurutma makinesinin ılık formunda her banyodan sonra kuruttum. Bir süre de ince tülbent bezleri katlantı yerlerine koydum ki bölge nemlenip pişik artmasın diye.
S
Sibel Y.
13 Mart 2026 22:25
Kasıklarındaki katlantılarda oluyor de mi doğru anladım? Eğer o bölgelerse oraları kremlerle nemli tutuyorsunuz bundan dolayı iyileşme sağlanamıyor. Bu bölgeleri ekstra kuru tutmanız lazım.

Afranur K.
13 Mart 2026 22:35
Evet testis bölgesinin alt kıvrımları anlatabildim mi bilmiyorum 😅 bezi bende deneyeceğim pamuklu bi alet denicem belki işe yarar yada gazlı bez gibi
S
Sibel Y.
13 Mart 2026 22:38
Aynen aynen gazlı bez gibi ince tülbent, kıvrım yerine koydum. Kremler , yağlar o bölgede kıvrımda kalıp ekstra nemlendiriyor. Sizin sorunuzu normal bir pişik gibi düşündükleri için krem önerebilirler ama ilk başta amacınız o bölgenin kuru kalmasını sağlamak. Kremlediğinizde de açık bırakın bez bölgesini krem orada hava alsın. Kurusun iyice

Afranur K.
13 Mart 2026 22:42
Deneyeceğim teşekkür ederim siz krem vs kullandınız mı hiç
S
Sibel Y.
13 Mart 2026 23:01
Standart pişiklerinde kantaron yağı, Mustela ve sudokremi kullanıyorum ama bu bölge özelinde iyice 2-3 gün kurutup, nemin azalmasını bekledim, daha sonra 1-2 gün günde 1 kere gazlı beze biraz sudokrem sürüp beklettim. Zaten Allah’a şükür 1 hafta içinde kanama bitti, kırmızı bi kızarıklık kaldı. Ondan sonra da ders oldu bana zaten düzenli olarak her sabah katlantı bölgelerini kurutuyorum, her banyodan sonra kurutma makinesinin ılık formu ile iyice kurutuyorum. Hiç krem sürmeden takip ediyorum.
S
Sibel Y.
14 Mart 2026 01:08
.
Yükleniyor...