Geçmeyen Kusma
44 görüntüleme
B
Burcu G.
25 Eylül 2025 21:40
Merhabalar. Bebeğim beş ay on günlük. Doğduğundan beri kusması oluyor,özellikle beslenme sonrası normal sütü çıkarıyor fazlaca sonrasında da aralarda kesik süt. Kafayı arkaya atıyor, sırt üstü yatırsak da dönüp yüz üstü yatıyor. İnatla ilaç kullanmadım bu zamana kadar. Sütün yaramıyor diyenleri de oksitledim. İKilo alımı son kontrol hariç hep iyiydi ama son kontrolde yani beş ay kontrolünde -3650 doğum kilosu-7750 çıktı 350 gr aldı diye doktorumuz reflü ilacı başlayalım dedi. Persentili hala iyi ama anlayamadım. Nasıl bir yol izlemeliyim? Çok teşekkür ederim

Beyza E.
25 Eylül 2025 22:23
Merhabalar, öncelikle gelin bi sarılalım. Hikayenizin tamamına uyuyor bizim yaşadığımıza 😔 benim bebeğimde 5 ay 11 günlük kusması hiç azalmadı, doğum kilosu 3330 şimdi 7640 henüz kontrole gidemedik ama en son gitmemiz de kilo alımı iyi gidiyor fışkırır tarzda kusması yok takip edelim demişti doktorumuz. Bu ay benim bebeğimde çok kilo almadı ama ben bunu kusmasına değil hareketlenmesine bağlıyorum. çok fazla mide gazı oluyor elimden geldiğince onu çıkartmaya çalışıyorum kusmasına iyi geliyor bence. İlaç konusunda kararsızsanız başka bir hekime götürüp tavsiye alabilirsiniz ❤️ kusmaya iyi gelen probiyotiklerin de olduğunu biliyorum, ilaç kullanmak istemiyorsanız doktorunuza bunu danışabilirsiniz. ( Annem 6 aydan sonra oturduğu ve ek gıdaya başladığı için geçer diyor 5 çocuk 3 torun büyüttüğü için tecrübesine güveniyorum şimdilik 🤭) Umarım bebeklerimizin kusması geçer. ❤️