Gecmeyen Kabizlik

153 görüntüleme
C

Cigdem

14 Mayıs 2026 23:43
Merhaba bebegim 9 aylik iki aydan beri kabiz yurt disindayim ve doktorumuz kabizlik önleyici toz verdi yemegine veya suyuna karistirmam icin ancak tozu kestigim anda kabizligi tekrar nüksediyor.. Besinlerin yarisini veremiyorum cok kisitli seylerle kabiz olmasin sirf diye ek gida hazirlamaya calisiyorum ama sulu yemekleri kabul etmiyor sebzeleri zar zor yiyor kuru kuru haslanmis tavuk ve et tarzi ymeek istiyor nasil bu durumu asarim nasil sebzeyi sevdiririm acil yardim
M

Menal E.

14 Mayıs 2026 23:54
Merhaba geçmiş olsun benim kızımın da bu sorunları vardı arada hala devam ediyor 2.5 yaşında gerçek tavsiyem şudur fazla yemek yemesi için zorlamayın gerçekten bu önemli bir nokta ve ben kefirin faydasını görüyorum iki günde bir çay bardağı kadar içer ve su içsin şekilli bardak veya pipetle teklif edin lifli meyveler özellikle armut verebilirsiniz bebeğiniz küçük katı gıdaya çok yüklenmeyin benim naçizane tavsiyem bunlar öçünkü bende yurt dışındayım ve bir süre hem fitil hem dediğiniz toz ilacı kullandık geçici rahatlamalar dı ne zaman ki öğünleri küçülttüm sıvıyı ve hareketliliği artırdım kendiliğinden düzeldi
M

Menal E.

14 Mayıs 2026 23:58
Ha bu arada meyve suyu da kabızlık yapıyor bilginiz olsun bebeğiniz daha küçük bağırsakları taze inanın zamanla düzelicek bol sabır ve şifa diliyorum 🙏🏼
S

Sinem K.

15 Mayıs 2026 00:09
Merhaba Çiğdem Hanım, öncelikle geçmeyen kabızlık sorununuz için kimyonlu su içirebilirsiniz. Yemeklerine azda olsa kimyon ve bol zeytinyağı ekleyin, çok iyi geliyor. Fitil ve tozlar bi süre sonra alışkanlık haline geliyor ve zamanla bebeğiniz buna alışıyor, tembelleşiyor vücudu. Meyve suyu yerine katı parçalı meyve püresi verebilirsiniz. Sebzeleri şekilli halde haşlayıp onun gözünde oyuna çevirebilrisiniz. Görsel algıları çok yüksek bebişlerin. Renkli tabak, bardak ve sulukları denemenizi ve bol bol sohbet ederek yemesini sağlayabilirsiniz. İnanın yeme düzeni zamanla oturuyor ve katı pütürlü gıdaların daha başındasınız. Strese girmeyin... ✨ Bebeğinize ve size sağlıklı günler dilerim 
C

Cigdem

15 Mayıs 2026 21:33
Menal Eşin
Merhaba geçmiş olsun benim kızımın da bu sorunları vardı arada hala devam ediyor 2.5 yaşında gerçek tavsiyem şudur fazla yemek yemesi için zorlamayın gerçekten bu önemli bir nokta ve ben kefirin faydasını görüyorum iki günde bir çay bardağı kadar içer ve su içsin şekilli bardak veya pipetle teklif edin lifli meyveler özellikle armut verebilirsiniz bebeğiniz küçük katı gıdaya çok yüklenmeyin benim naçizane tavsiyem bunlar öçünkü bende yurt dışındayım ve bir süre hem fitil hem dediğiniz toz ilacı kullandık geçici rahatlamalar dı ne zaman ki öğünleri küçülttüm sıvıyı ve hareketliliği artırdım kendiliğinden düzeldi
Cok tesekkür ederim yanitiniz icin ben sizin dediginiz gibi zorluyodum yemesi icin artk nezaman yemek isterse ozaman vermeyi denicem 🤲🏻😇
C

Cigdem

15 Mayıs 2026 21:35
Si̇nem Kir
Merhaba Çiğdem Hanım, öncelikle geçmeyen kabızlık sorununuz için kimyonlu su içirebilirsiniz. Yemeklerine azda olsa kimyon ve bol zeytinyağı ekleyin, çok iyi geliyor. Fitil ve tozlar bi süre sonra alışkanlık haline geliyor ve zamanla bebeğiniz buna alışıyor, tembelleşiyor vücudu. Meyve suyu yerine katı parçalı meyve püresi verebilirsiniz. Sebzeleri şekilli halde haşlayıp onun gözünde oyuna çevirebilrisiniz. Görsel algıları çok yüksek bebişlerin. Renkli tabak, bardak ve sulukları denemenizi ve bol bol sohbet ederek yemesini sağlayabilirsiniz. İnanın yeme düzeni zamanla oturuyor ve katı pütürlü gıdaların daha başındasınız. Strese girmeyin... ✨ Bebeğinize ve size sağlıklı günler dilerim 
Cok tesekkür ederim yanitiniz icin galiba dediginz gibi aliskanlik yaratti bu durum onda… Tencere yemegi yapmaya baslamistim sulu sulu yesin diye ama ben biraz erken davrandim sanirim birde dediginiz gibi denicem 💕🤲🏻
M

Menal E.

15 Mayıs 2026 22:34
Rica ederim mideleri gerçekten çok küçük ve en az 4 saat aç kalabilirler normal öğünler dışında verdiğiniz masum küçük atıştırmalıklar da beyine tokluk sinyali gönderiyor bu yüzden mama veya yemek saatinde yeme reddi yaşanıyor bilginiz olsun ve unutmayın hiçbir canlı aç bırakmaz kendini biraz aç kalmasına müsade edin sağlıklı günler diliyorum 🫶🏼
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir