Geçmeyen Hırıltı
121 görüntüleme
S
Suedanur Ö.
31 Mart 2026 09:19
Merhabalar. Altı aylık bebeğim maalesef grip oldu. Düzenli olarak burnunu serum fizyolojik ile yıkıyorum ve aspire ediyorum. Ancak sadece uykudayken derinden gelen bir hırıltı var. Bu durumu hafifletmek için ek olarak ne önerebilirsiniz?
B
Büşra T. G. ..
31 Mart 2026 09:41
Nebülizatörle 5 ml serum fizyolojik verin. Ardından burnunu serum fizyolojik ile yıkayıp postural drenaj yapın. Yani bebeğinizin sırtına alttan yukarıya doğru gaz çıkarır gibi 5 kere pat pat yapın. Avucunuzu bombeli şekle getirin hem bebeğinizin canı yanmaz hem de uygulama daha etkili olur. Bu uygulama balgam sökmede çok etkili. Çünkü belli bir yaşın altındaki bebekler kendi kendine balgam atamıyorlar. Ben bu uygulamaları günde 6 kere yapıyorum. Bebeğim covid olduğunda Osman hocama gitmiştim. Bu söyledikleri sayesinde ilaçsız bir şekilde atlattık hastalığı.
S
Suedanur Ö.
31 Mart 2026 09:50
Çok teşekkür ederim. Sadece uyku esnasında böyle bir sorun yaşıyoruz. Yine de yıkama ve nebülizatörü de altı defa mı yapmalıyım sizce
B
Büşra T. G. ..
1 Nisan 2026 05:00
Uyku esnasında ise büyük ihtimalle odadan kaynaklanan bir sıkıntı. Odanın nem ve ısı dengesi çok önemli. Özellikle kalorifer çalışıyorsa kuru bir hava olur. Nem oranının yüzde 40 ve 60 arasında olması ideal. Oda sıcaklığı da genelde 20-22 derece civarında olması ideal. Odanın havası çok kuru ise bir hava nemlendirici çalıştırmanızı öneririm .
S
Suedanur Ö.
1 Nisan 2026 13:23
Tamamdır, çok teşekkür ederim
B
Büşra T. G. ..
1 Nisan 2026 13:23
Rica ederim
F
Fazilet E.
2 Nisan 2026 00:38
serum ile yıkamayı nasıl yapıyorsunuz acaba müsaitliğinizde tek tek aktarabilir misiniz?
H
Havin
2 Nisan 2026 03:22
Benim bebeğimde bu şikayetler vardı 5.5 aylık rsv çıktı düzelir diye evde buhar ve burun çekme yaptık düzelmedi en son hırıltı artı doktor sıkışması çok var dedi yatış yaptı serum antibiyotik iğne ve ağızdan antibiyotik balgam sökücü falan tedavi yaptı ne yazık ki
S
Suedanur Ö.
2 Nisan 2026 11:23
Benim bebeğimde bu şikayetler vardı 5.5 aylık rsv çıktı düzelir diye evde buhar ve burun çekme yaptık düzelmedi en son hırıltı artı doktor sıkışması çok var dedi yatış yaptı serum antibiyotik iğne ve ağızdan antibiyotik balgam sökücü falan tedavi yaptı ne yazık ki
H
Havin
2 Nisan 2026 11:33
Çok geçmiş olsun, umuyorum kısa zamanda iyileşir bebeğiniz
M
Melisa S.
2 Nisan 2026 11:42
Benim bebeğimde de emerken ve uyurken burnunda hırıldu var genzi dolu gibi ne yapmam gerekiyor burnumu aspiratörle temizliyorumda
Yükleniyor...