Geçmeyen Geniz Akıntısı

281 görüntüleme
S

Sevda E.

26 Nisan 2026 00:14
Bebeğim 3 aylık her ay hasta oldu devlette 5 er gün hastanede kaldık toplamda her ay 10 gün antibiyotik ve havalar kullandık geöti 3 ayında özel doktora götürdüğümde alerjik astım olduğunu söyledi ve inhaller tarzı 2 ilaç verdi şu an bi gerileme yok sadece tıkanma var ciğerleri de temiz sürekli tekrarlıyor hastalık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Nisan 2026 00:25
Geçmeyen Geniz Akıntısı ve Alerjik Astım

Bebeğinizin 3 aylıkken başlayan ve her ay tekrarlayan hasta olma durumu, sizi endişelendirebilir. Devlet hastanesinde 5 gün hastanede kalıp, 10 gün antibiyotik ve hava tedavisi görmesi, sorunun ciddiyetini gösterir.

Özel doktora başvurduğunuzda, alerjik astım teşhisi konuldu ve inhaler tarzı 2 ilaç verildi. Ancak şu an bir gerileme görmediğiniz ve sadece tıkanıklık yaşadığınız belirtiliyor.

Olası Nedenler ve Çözümler

Alerjik astım, geniz akıntısı ve tekrarlayan hastalıklar, birbiriyle ilişkili olabilir. İşte bazı olası nedenler ve çözümler:

1. Alerji Testi: Bebeğinizin alerjik astım teşhisi konulmuş olsa da, alerji testi yapılmadıysa, hangi alerjilerden kaynaklandığını belirlemek önemlidir. Bu, doğru tedavi planını oluşturmaya yardımcı olabilir.
2. İlaç Tedavisi: İnhaler tarzı ilaçlar, alerjik astımın yönetiminde etkili olabilir. Ancak, doktorunuzla ilaç dozunu ve kullanım süresini gözden geçirin.
3. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizlemek, geniz akıntısını azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun için serum fizyolojik ve burun aspiratörü kullanabilirsiniz.
4. Ev Ortamı: Bebeğinizin yaşadığı ortamı temiz tutmak, alerjenleri azaltmaya yardımcı olabilir. Özellikle toz, polen ve küf gibi alerjenlere dikkat edin.
5. Doktor Takibi: Bebeğinizin sağlık durumunu yakından takip etmek için düzenli doktor kontrolleri önemlidir.

Sonraki Adımlar

Bebeğinizin sağlığı için endişe duyduğunuz için, doktorunuzla aşağıdaki konuları görüşebilirsiniz:

Alerji testi yapılması
İlaç tedavisinin gözden geçirilmesi
Burun temizliği ve ev ortamı hakkında öneriler
Düzenli doktor kontrolleri

Bebeğinizin sağlığı için en iyi yaklaşımı bulmak, sizin ve doktorunuzun işbirliği ile mümkün olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen Öksürük ve Yoğun Geniz Akıntısı Alerjik Midir?
2. Geniz Akıntısı
3. Alerjiye Bağlı Sık Üst Solunum Yolu Rahatsızlığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sevda E.

29 Nisan 2026 22:16
Her ay hasta olması durumunu alerji mi yoksa grip nezle gibi mi doktordan doktora değişmesi anormal değil mi bilmiyorum bende bunu araştırmak istediğim için özele gittim bi sonraki adım alerji testi olucak
S

Sevda E.

29 Nisan 2026 22:18
Çok yorucu bi süreç elimden geleni yapıyorum ama yetemiyorum düşüncesi geçmiyor her ayın en az 10 günü hasta oğlum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir