Geçmeyen Geniz Akıntısı

159 görüntüleme
G

Gülser G.

26 Mart 2026 21:42
Merhabalar bebeğim 8 aylık iki aydır geçmeyen bir geniz akıntısı var burun akıntısı yok öksürük yok ama sadece bir geniz akıntısı özellikle emerken hır hır ediyor normal hayatta rahat kaç farklı doktora götürdüm evet geniz akıntısı var dediler iki kere antibiyotik kullandım burun yıkama yapıyorum ama yok olmuyor iki aydır aynı devam ediyor ne yapacağımı şaşırdım

aklıma artık alerji mi acaba ihtimali geldi ama doktorlarda bir şey demedi.

Deterjan olarak unibaby kullanıyorum bizim kullandığımız deterjanlara alerjisi olabilir mi gıda alerji testi yapıldı geniş bir testti ama bir şey çıkmadı ya da bu durumu yaşayan var mı lütfen yardım edin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

26 Mart 2026 21:44
Geçmeyen Geniz Akıntısı Sorunu

Merhaba, bebeğinizin 8 aydır devam eden geniz akıntısı sorunu sizi endişelendirmiş. Öncelikle, bebeğinizin sağlık durumu hakkında endişelenmenize gerek yok, ancak sorununuzun çözümü için bazı adımlar atabilirsiniz.

Semptomlar ve Yapılan İşlemler

8 aylık bebeğinizde 2 aydır geçmeyen geniz akıntısı var.
Burun akıntısı, öksürük yok, ancak emerken hır hır ediyor.
Normal hayatta rahat, ancak emerken sorun yaşıyor.
2 kere antibiyotik kullanmışsınız, ancak sorun devam ediyor.
Burun yıkama yapıyorsunuz.

Alerji İhtimali

Aklınıza alerji ihtimali gelmiş, ancak doktorlar bir şey dememiş.
Alerji, geniz akıntısının bir nedeni olabilir.

Deterjan ve Alerji

Unibaby deterjan kullanıyorsunuz.
* Deterjanlar, alerji yapabilir, ancak geniz akıntısı sorununuzun nedeni olabilir mi?

Öneriler

1. Doktorunuzla Alerji Testi Konuşun: Doktorunuzla alerji testi hakkında konuşun. Alerji testi, sorununuzun nedenini belirlemeye yardımcı olabilir.
2. Deterjan Değişimi: Deterjanınızı değiştirin ve bebeğinizin tepkisini gözlemleyin.
3. Burun Yıkama ve Nemlendirme: Burun yıkamaya devam edin ve bebeğinizin odasını nemlendirin.
4. Nebülizatör Uygulaması: Nebülizatör ile serum fizyolojik buharı vermek, geniz akıntısını rahatlatabilir.

Sonuç

Geniz akıntısı sorununuzun çözümü için doktorunuzla işbirliği yapın ve önerilere uyun. Bebeğinizin sağlığı için endişelenmenize gerek yok, ancak sorununuzun çözümü için adımlar atabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geniz Akıntısı
2. Geniz Akıntısı
3. Bitmeyen Geniz Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Selen B.

Selen B.

26 Mart 2026 22:22
Aynı sorun bizdede var malesef 2 ay oldu çözüm bulamadım alerji testi düşünmüştüm bende
G

Gülser G.

26 Mart 2026 22:33

Selen Bakır

Aynı sorun bizdede var malesef 2 ay oldu çözüm bulamadım alerji testi düşünmüştüm bende

Deterjan unibaby kullanıyorum iki ay önce almıştım acaba o mu iyi gelmedi diyorum kendimce ama herkes de çok memnun bir yanımda diyor bizim kullandığımız yumuşatıcıdan mı oluyor ama ondan da bu derece etkilenir mi bilmiyorum yani Hiçbirşey kullanma kendi oluruna bırak yine geçmesi lazım bunca zaman bu neymiş anlamadım valla
Selen B.

Selen B.

26 Mart 2026 23:15
Ben doğduğundan beri siveno kullanıyorum hiç değiştirmedim yumuşatıyı bıraktım onlarla da alakası yok bence peluşları kaldırdım bu kadar uzun sürmesi cidden bende anlamadım ya uykuları bozuldu rahat edemiyo ne yapsamda bıktı burun yıkatmaktan
G

Gülser G.

7 Nisan 2026 21:17

Selen Bakır

Ben doğduğundan beri siveno kullanıyorum hiç değiştirmedim yumuşatıyı bıraktım onlarla da alakası yok bence peluşları kaldırdım bu kadar uzun sürmesi cidden bende anlamadım ya uykuları bozuldu rahat edemiyo ne yapsamda bıktı burun yıkatmaktan

Bir çözüm bulabildiniz mi biz hala aynıyız
Selen B.

Selen B.

9 Nisan 2026 20:24
Bizde aynıyız çok yok önceki gibi ama yine var alerjidende bir şey çıkmadı çok şükür burun yıkamaya biraz ara vermiştim belki öyle azaldı
G

Gülser G.

9 Nisan 2026 20:44

Selen Bakır

Bizde aynıyız çok yok önceki gibi ama yine var alerjidende bir şey çıkmadı çok şükür burun yıkamaya biraz ara vermiştim belki öyle azaldı

Bende bıraktım bir süredir biraz azaldı ama hala var alerji baktırmadım ama kbb ye gitsem mi diyorum geniz eti olabilir mi.
Selen B.

Selen B.

9 Nisan 2026 20:56
Benimde aklıma geldi çocuk doktoruda yönlendirmeyince bilemedim geniz etide olabilir. Alerji doktoru ailede mevsim alerjisi varsa olabilir evde toz akar yün peluş deterjan koku bunlar olmasın hava temizleyici mutlaka olsun odayı nemlendirin dedi kbb giderseniz banada yazar mısınız
G

Gülser G.

9 Nisan 2026 22:00

Selen Bakır

Benimde aklıma geldi çocuk doktoruda yönlendirmeyince bilemedim geniz etide olabilir. Alerji doktoru ailede mevsim alerjisi varsa olabilir evde toz akar yün peluş deterjan koku bunlar olmasın hava temizleyici mutlaka olsun odayı nemlendirin dedi kbb giderseniz banada yazar mısınız

Ne kadar engel olabiliriz ki toza ister istemez oluyor. Ama dediğiniz gibi bana da çocuk doktoru birşey demedi hani geniz eti olsa farkederler miydi acaba diye düşünüyorum Kbb ye gidersem size de yazarım mutlaka inşallah ikisi de en kısa zamanda toparlar. Kolaylıklar diliyorum
Selen B.

Selen B.

10 Nisan 2026 17:20
İnşallah Allah şifa versin tüm bebeklere 🙏
F

Fatma E. ..

10 Nisan 2026 23:46
Benim bebeğimde de var alerji den dolayı ama
G

Gülser G.

11 Nisan 2026 07:04

Fatma Emre

Benim bebeğimde de var alerji den dolayı ama

Ne alerjisi var acaba geçmiş olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir