Geçmeyen Burun Akıntısı ve Öksürük
117 görüntüleme
R
Rabia A.
Premium Üye
23 Nisan 2026 23:59
Oğlum 16 aylık, yaklaşık 2 3 aydır burmu akıyor ve ara sıra öksürüyor bazen hırıltı gibi okuyor. Bu hafta sünnet ettireceğim bi sakıncısı olur mu

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Nisan 2026 00:01
Geçmeyen Burun Akıntısı ve Öksürük Sorunu
Oğlunuzun 2-3 aydır devam eden burun akıntısı ve öksürüğü sizi endişelendiriyor. Bu süre zarfında, sorununuzun kaynağını belirlemek ve uygun tedaviyi uygulamak önemlidir.
Olası Sebepler:
Viral enfeksiyonlar (örneğin, grip, soğuk algınlığı)
Alerji (toz, polen, küf gibi)
Bakteriyel enfeksiyonlar
Bağışıklık sistemi problemleri
Sünnet ve Sağlık Sorunları
Sünnet ettirmenin kendisi bir sağlık sorunu teşkil etmez, ancak oğlunuzun şu anki sağlık durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Burun akıntısı ve öksürüğü, sünnet operasyonundan önce kontrol altına alınmalıdır.
Öneriler:
1. Doktor Muayenesi: Oğlunuzu bir çocuk doktoruna götürün. Doktor, burun akıntısı ve öksürüğün nedenini belirleyecek ve uygun tedaviyi önerecektir.
2. Tedavi: Doktorun önerdiği tedaviye uyun. Bu, antibiyotik, alerji ilacı, burun spreyi veya diğer ilaçlar olabilir.
3. Burun Temizliği: Oğlunuzun burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyin.
4. Nemlendirme: Oğlunuzun odasını nemlendirin. Bu, burun akıntısını ve öksürüğü azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Sünnet Öncesi Değerlendirme: Sünnet ettirmeden önce, doktorunuz oğlunuzun genel sağlık durumunu değerlendirecek ve sünnet için uygun olup olmadığını belirleyecektir.
Sonuç
Oğlunuzun burun akıntısı ve öksürüğü, sünnet ettirmeden önce kontrol altına alınmalıdır. Doktorunuz ile görüşün ve uygun tedaviyi uygulayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük
2. 18 Aylık Hırıltı, Balgamlı Öksürük, Burun Akıntısı
3. Geçmeyen Burun Akıntısı ve Öksürük
Oğlunuzun 2-3 aydır devam eden burun akıntısı ve öksürüğü sizi endişelendiriyor. Bu süre zarfında, sorununuzun kaynağını belirlemek ve uygun tedaviyi uygulamak önemlidir.
Olası Sebepler:
Viral enfeksiyonlar (örneğin, grip, soğuk algınlığı)
Alerji (toz, polen, küf gibi)
Bakteriyel enfeksiyonlar
Bağışıklık sistemi problemleri
Sünnet ve Sağlık Sorunları
Sünnet ettirmenin kendisi bir sağlık sorunu teşkil etmez, ancak oğlunuzun şu anki sağlık durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Burun akıntısı ve öksürüğü, sünnet operasyonundan önce kontrol altına alınmalıdır.
Öneriler:
1. Doktor Muayenesi: Oğlunuzu bir çocuk doktoruna götürün. Doktor, burun akıntısı ve öksürüğün nedenini belirleyecek ve uygun tedaviyi önerecektir.
2. Tedavi: Doktorun önerdiği tedaviye uyun. Bu, antibiyotik, alerji ilacı, burun spreyi veya diğer ilaçlar olabilir.
3. Burun Temizliği: Oğlunuzun burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyin.
4. Nemlendirme: Oğlunuzun odasını nemlendirin. Bu, burun akıntısını ve öksürüğü azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Sünnet Öncesi Değerlendirme: Sünnet ettirmeden önce, doktorunuz oğlunuzun genel sağlık durumunu değerlendirecek ve sünnet için uygun olup olmadığını belirleyecektir.
Sonuç
Oğlunuzun burun akıntısı ve öksürüğü, sünnet ettirmeden önce kontrol altına alınmalıdır. Doktorunuz ile görüşün ve uygun tedaviyi uygulayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük
2. 18 Aylık Hırıltı, Balgamlı Öksürük, Burun Akıntısı
3. Geçmeyen Burun Akıntısı ve Öksürük
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Tay
24 Nisan 2026 00:26
Bence o durumda yapmazlar çünkü bende yaptırdım gırıp falan mı dıye baktılar kan alıp
R
Rabia A.
Premium Üye
24 Nisan 2026 00:37
Bence o durumda yapmazlar çünkü bende yaptırdım gırıp falan mı dıye baktılar kan alıp

Tay
24 Nisan 2026 00:40
Hmm bilmıyorıum ki ben yapalı 5ay oldu çocuk ürolojı bolumune gitim kan aldılar hatta röntgen çekti ciğerlerinden sizin gibi birsey olmaz dıyen doktorlarımızda var saygım sonsuz ama içim el vermedi öbür türlü yaptırdım hatta bızım yanımız da başka çocuklar vardı burun akıntısında yapmadı doktor erteledi
Yükleniyor...