Gecirgen Bağırsak Kilo Alamama

697 görüntüleme
A

Aycan G.

1 Ağustos 2026 22:49
Düzeltilmiş 11 aylik oglum ne yese genelde kakasinda görüyorum. Ve sut alerjisi de var kilo alimi asiri yavas. İlk 3 ay ayda 1 kilo kadar alıyordu sonrasında ani düşüş oldu. Gecirgen bağırsak olabilir mi ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Ağustos 2026 23:01
Geçirgen bağırsak durumu, bağırsak duvarlarının zarar görmesi sonucu toksinlerin ve undigestif maddelerin kana karışmasıdır. Bu durum çölyak hastalığı, laktaz eksikliği veya bağırsak enfeksiyonları gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.

Kilo alımındaki yavaşlama ve dışkıda yiyecek parçacıklarının görülmesi geçirgen bağırsak sendromunun belirtileri olabilir. Ancak, bu durumun tam olarak teşhis edilmesi için bir doktordan profesyonel yardım almanız gerekir.

Kilo alımını desteklemek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Beslenme alışkanlıkları: Çocuğunuzun beslenme alışkanlıklarını gözden geçirin. Dengeli ve yeterli beslenmesi gerektiğini unutmayın.
2. Alerji durumu: Süt alerjisi varsa, doktorunuzun önerdiği şekilde hipoalerjenik diyet ürünlerini kullanabilirsiniz.
3. Doktor muayenesi: Çocuğunuzun kilo alımındaki yavaşlamanın ve dışkı durumunun nedenini öğrenmek için bir pediatri uzmanına başvurun.
4. Gerekli testler: Doktorunuz gerekli görürse, çocuğunuzun sindirim sistemi sağlığını kontrol etmek için bazı testler yapabilir.

Çocuğunuzun sağlığı ile ilgili endişelerinizi doktorunuzla paylaşarak, onun için en iyi çözümü bulabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
C

Ceren A.

24 Ağustos 2026 15:37
Merhaba kontrole gittiniz mi bende bu durumdan şüpheleniyorum
A

Aycan G.

24 Ağustos 2026 16:37
Ceren Aslan
Randevumuz 22 eylülde 
A

Aycan G.

24 Ağustos 2026 16:37
Ceren Aslan
Randevumuz 22 eylülde 
C

Ceren A.

24 Ağustos 2026 23:57
Aycan Gül
Randevumuz 22 eylülde 
Gastroya mı aldınız bende gideceğim
A

Aycan G.

25 Ağustos 2026 00:50
Ceren Aslan
Gastroya mı aldınız bende gideceğim
Evetl gastro ama yani sira alerji doktoruna da
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir