Geceleri Sık Uyanma

257 görüntüleme
D

Duha a.

Premium Üye
21 Ağustos 2026 20:25
Merhabalar bebeğim 6 aylık ama son 2 aydır her gece en az 6 en fazla 12 kez uyanıyor. Diş vs yok. Karnını da düzenli gece her dk uyandığı için doyuruyorum aç kalma ihtimali yok. Oda serin cam ve vantilatör açık. Her gece ağlayarak huzursuz uyanıyor kucağıma alıyorum uyuyor yerine koyuyorum yani iki aydır neden böyle bunu yaşayan var mı sorun ne olabilir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Ağustos 2026 20:27
Bebeğinin geceleri sık uyanması normal bir durum olabilir, özellikle 6 aylık bebeklerde gece uyanmaları yaygındır. Ancak senin durumunda olduğu gibi 6-12 kez uyanması aşırı sayılabilir.

Bazı olasılıkları değerlendirebiliriz:
1. Gelişimsel Dönem: 6 ay civarında bebekler patlama yaşayabilir. Bu dönemde uykuları düzensiz hale gelebilir.
2. Uyku Ortamı: Odadaki ışık, ses veya sıcaklık koşulları uykuyu etkileyebilir.
3. Bebeğin İhtiyaçları:
Karnı doyurulmuş olmasına rağmen, gaz veya kolik sorunu olabilir.
Bezi kirli veya ısırmış olabilir.
4. Doktor Kontrolü: Bebeğini doktor ile kontrol ettirmen iyi olabilir.

Bunların dışında aşırı uyanmalar için daha az uyku çekme yöntemini de deneyebilir. Bu yöntemde uyku rutinini düzenlersin. Örneğin;
Bebeği uyku saatinden önce yatırırsın.
Kısa süreli uykudan sonra uyandırırsın.

Uykudaki düzensizlik geçici olabilir. Eğer sorun devam ediyorsa, doktor ile konuş ve öneri al.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Büşra ..

Premium Üye
21 Ağustos 2026 20:36
5 aylık olduk bizde de durum aynı. O kadar yoruldum ki. Beşiğe koyar koymaz uyanmaları ve 1 saat uyanık kalmaları hiç demiyorum bile
D

Duha a.

Premium Üye
21 Ağustos 2026 20:37
Büşra
5 aylık olduk bizde de durum aynı. O kadar yoruldum ki. Beşiğe koyar koymaz uyanmaları ve 1 saat uyanık kalmaları hiç demiyorum bile
Birkaç anneyle görüştüm bu kadar sık uyanmasına şaşırdılar onların bebekler de 5,6 aylık o açıdan korktum bir tek bizde mi bu durum diye
Ş

Şükran B.

21 Ağustos 2026 20:44
bebeğim 6,5 aylık son 2 haftadır gece en az 5-6 defa uyanır diş belirtisi de yok bizde aynı durumu yaşıyoruz maalesef
D

Duha a.

Premium Üye
21 Ağustos 2026 20:44
Şükran Bozkuş
bebeğim 6,5 aylık son 2 haftadır gece en az 5-6 defa uyanır diş belirtisi de yok bizde aynı durumu yaşıyoruz maalesef
Sizin yine yeniymiş biz 2 aydır her gece böyleyiz aşırı yoruldum artık
Ş

Şükran B.

21 Ağustos 2026 20:46
Duha a.
Sizin yine yeniymiş biz 2 aydır her gece böyleyiz aşırı yoruldum artık
Allah yardımcımız olsun zor gerçekten düzelir inşallah en yakın zamanda
M

Mervenur ..

21 Ağustos 2026 21:33
Benim kızım 7 aylık yaklaşık bir aydır bizde böyleyiz artık pes ettim uyku eğitimi almaya karar verdim nasıl uyuyorlarsa uyku döngülerinde aynı şekilde devam etmek istiyorlarmış yani bizimki sürekli kucakta sallanmak istiyor
D

Duha a.

Premium Üye
21 Ağustos 2026 21:35
Mervenur
Benim kızım 7 aylık yaklaşık bir aydır bizde böyleyiz artık pes ettim uyku eğitimi almaya karar verdim nasıl uyuyorlarsa uyku döngülerinde aynı şekilde devam etmek istiyorlarmış yani bizimki sürekli kucakta sallanmak istiyor
Ya bu seçenek geldi aklıma acaba diyorum bu desteği mi devam ettirmek istiyor diye, şuan biz uyku eğitimindeyiz bizimki battaniyede sallanarak uykuya geçiyordu şuan kucakta uykuya alıştı çok şükür ama sallanarak tabii ki acaba sallanma sona erince biter mi bu durum eğitmenle de görüşeceğim bu konuyu
M

Mervenur ..

21 Ağustos 2026 21:36
Duha a.
Ya bu seçenek geldi aklıma acaba diyorum bu desteği mi devam ettirmek istiyor diye, şuan biz uyku eğitimindeyiz bizimki battaniyede sallanarak uykuya geçiyordu şuan kucakta uykuya alıştı çok şükür ama sallanarak tabii ki acaba sallanma sona erince biter mi bu durum eğitmenle de görüşeceğim bu konuyu
İnşallah geçer bende 1 eylülde başlayacağım inşallah çok umutluyum çok yorucu bir süreç çünkü Allah yardımcımız olsun
N

Nilgün A.

21 Ağustos 2026 22:06
Benim oğlum da 5 aylık olduğunda bu şekilde başladı. [8.aydan](8.aydan) sonra daha az uyanmaya başladı. Diş belirtisi yoktu ama eli ağzına gidiyordu sıklıkla (gündüzleri) şimdi 1 yaşında biraz daha iyi gece uyanmaları
D

Duha a.

Premium Üye
21 Ağustos 2026 22:08
Nilgün Aydın
Benim oğlum da 5 aylık olduğunda bu şekilde başladı. [8.aydan](8.aydan) sonra daha az uyanmaya başladı. Diş belirtisi yoktu ama eli ağzına gidiyordu sıklıkla (gündüzleri) şimdi 1 yaşında biraz daha iyi gece uyanmaları
Çok uzun sürmüş gerçekten sizin bebeğiniz nasıl uykuya geçiyordu sallanarak mı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir