Geceleri Nasıl Giydiriyorsunuz?
271 görüntüleme
A
Azime ..
30 Haziran 2026 20:52
52 günlük oğlum var, geceleri kanzın termometresi 27 küsür derece ölçüyor odanın ısısını. Geceleri nasıl giydireceğimi bilemiyorum, kısa kollu şortlu tulum giydiriyorum, odanın camını açıyorum oda derecesi 27 ama camdan serin esiyor ben bile üstümü örtme ihtiyacı duyuyorum zaten gazlı bir bebek üşür daha çok gazı olur diye çorap giydirip yarım kundak yapıyorum gaz korkusundan. Gece meme için uyandığında vücudu çok ısınmış ve tuvaletini bile yapmamış oluyor. Odada klima var ama yeri yatağın karşısında bebeğin beşiğine de yakın onu açmaya da çekiniyorum yine gaz yüzünden. Yanlış mı yapıyorum nasıl giydirmeliyim sizce?

Afranur K.
30 Haziran 2026 21:06
Bence camı açıp rüzgar oluşturmak daha sıkıntılı bir durum, bunun yerine klima ile oda ısısını dengelemek daha doğru olur.
Ama klima kullanırken klima direk bebeğe çarpmayacak, oda 2 saatte bir havalanacak. 27 derece bu arada çok yüksek oda ısısının 22-23 arası olması gerek.
Mesela ben emzirmeye kalktığım aralıklarda klimayı açıp o 10 dk da odayı serinletiyorum daha sonra kapatıyorum. Bunu 2-3 sefer yaptığımda hem odanın ısısı debgeleniyor hem de camdan havalandırma da yapmış oluyorum. Zaten kendim de sıcakladığımde kızım da sıcaklamış oluyor.
Ama klima kullanırken klima direk bebeğe çarpmayacak, oda 2 saatte bir havalanacak. 27 derece bu arada çok yüksek oda ısısının 22-23 arası olması gerek.
Mesela ben emzirmeye kalktığım aralıklarda klimayı açıp o 10 dk da odayı serinletiyorum daha sonra kapatıyorum. Bunu 2-3 sefer yaptığımda hem odanın ısısı debgeleniyor hem de camdan havalandırma da yapmış oluyorum. Zaten kendim de sıcakladığımde kızım da sıcaklamış oluyor.
A
Azime ..
30 Haziran 2026 21:28
Bence camı açıp rüzgar oluşturmak daha sıkıntılı bir durum, bunun yerine klima ile oda ısısını dengelemek daha doğru olur.
B
Betül ..
30 Haziran 2026 21:32
22-23 derecede üstünü örterek uyutuyorsunuz değil mi? Nasıl giydiriyorsunuz?

Afranur K.
30 Haziran 2026 21:35
22-23 derecede üstünü örterek uyutuyorsunuz değil mi? Nasıl giydiriyorsunuz?
Ben sıklıkla kısakollu zıbın altına şort giydiriyorum. İnce bir müslin elimin altında oluyor, üstüne seriyorum ama eğer emzirirken sıcakladığınu hissedersem alıyorum üstünden.
Ya da 0.5 tog uyku tulumumuz var, pahalı olduğu için 1 tane aldım kirlenene kadar sıklıkla sadece onu giydiriyorum. ( owlinin uyku tulumu)

Hatice E.
Premium Üye
30 Haziran 2026 21:48
oda derecedi 23-24 ve kısa kollu zıbın ile yatıyorum odada ince bir müslin bulunduruyorum eğer ensesi soğuk ise üzerini örtüyorum değil ise o şekilde uyuyor çok sıcakta bebekte huzursuz olur uykusu etkilenir daha da önemlisi terler ve hasta olur 🌸
Z
Zeynep N. İ.
30 Haziran 2026 21:59
Azime hanım merhaba, oda sıcaklığı yazdan dolayı yeni 25 dereceyi gördü, sadece askılı beyaz zıbın ile yatırıyorum kızımı, 5 aylık. Kışın da sıklıkla 22-23 derecede seyrediyodu o zaman da ilave bir tulum giydirerek yatırıyodum. Üstünü asla örtmüyorum çok tehlikeli. Yatarken hangi mevsim olursa olsun, ayağına çorap giydirmeniz çok sakıncalı bir durum. İçinizi rahatlatacaksa yazlık 0.5 tog uyku tulumu kullanabilirsiniz.
.
.....
30 Haziran 2026 22:23
27 derece sıcakta bebegi sarıp sarmalamanizi önermem eğer bebek bu sıcaklıga sürekli maruz kalırsa cildi etkilenir ve egzamaya dönüsür kış dönemi ben çok sıkı giyindirip yatirdigim için cildi çok kötü egzamaya dönüştü aylarca uğraştık gerçekte çok zordu şuan bizim evimiz 24 derece ince askılı zibin ve Müslin örtü bukadar kullanıyorum sizde uzun kollu veya tişört zıbın ince tayt veya şort kullanabilirsinuz üzerine muslin incecik örtü
A
Azime ..
1 Temmuz 2026 20:43
A
Azime ..
1 Temmuz 2026 20:44
Bizim oda 23-24 derece arası oluyor üzerini örtmüyorum bi uzun kollu zıbın ve ince tayt ile yatıyor
A
Azime ..
1 Temmuz 2026 20:45
oda derecedi 23-24 ve kısa kollu zıbın ile yatıyorum odada ince bir müslin bulunduruyorum eğer ensesi soğuk ise üzerini örtüyorum değil ise o şekilde uyuyor çok sıcakta bebekte huzursuz olur uykusu etkilenir daha da önemlisi terler ve hasta olur 🌸
A
Azime ..
1 Temmuz 2026 20:46
Azime hanım merhaba, oda sıcaklığı yazdan dolayı yeni 25 dereceyi gördü, sadece askılı beyaz zıbın ile yatırıyorum kızımı, 5 aylık. Kışın da sıklıkla 22-23 derecede seyrediyodu o zaman da ilave bir tulum giydirerek yatırıyodum. Üstünü asla örtmüyorum çok tehlikeli. Yatarken hangi mevsim olursa olsun, ayağına çorap giydirmeniz çok sakıncalı bir durum. İçinizi rahatlatacaksa yazlık 0.5 tog uyku tulumu kullanabilirsiniz.
A
Azime ..
1 Temmuz 2026 20:47
27 derece sıcakta bebegi sarıp sarmalamanizi önermem eğer bebek bu sıcaklıga sürekli maruz kalırsa cildi etkilenir ve egzamaya dönüsür kış dönemi ben çok sıkı giyindirip yatirdigim için cildi çok kötü egzamaya dönüştü aylarca uğraştık gerçekte çok zordu şuan bizim evimiz 24 derece ince askılı zibin ve Müslin örtü bukadar kullanıyorum sizde uzun kollu veya tişört zıbın ince tayt veya şort kullanabilirsinuz üzerine muslin incecik örtü
.
.....
1 Temmuz 2026 20:50
Evet bebeğim tombik de biraz boğumları isilik oldu hep teşekkür ederim 🌸
s
sslslsl
1 Temmuz 2026 21:29
aslinda dereceye cok bakmamak lazim her bebegin isiya direnci farkli oluyor
eger ensesi cok sicaksa kiyafetini azaltmaniz lazim soguksa biraz daha kalin giydirmelisiniz ama su sicaklarda tulum+kundak sicaga bogar bebisi ben sadece bez ile yatiriyorum onda bile terliyor bebegim
bence oda isisini biraz dusurup ince askili zibinla yatirin bebisi
eger ensesi cok sicaksa kiyafetini azaltmaniz lazim soguksa biraz daha kalin giydirmelisiniz ama su sicaklarda tulum+kundak sicaga bogar bebisi ben sadece bez ile yatiriyorum onda bile terliyor bebegim
A
Azime ..
1 Temmuz 2026 22:26
aslinda dereceye cok bakmamak lazim her bebegin isiya direnci farkli oluyor
Yükleniyor...