Geceleri Emme

159 görüntüleme
D

Damla G. ..

26 Haziran 2025 20:20
2 haftalık çocuğum var gündüzleri 1,5 saatte emmek için uyanıyor ama geceleri 15 dk bir 30 dk bir ağlayarak uyanıyor ve emmek istiyor emziriyorım yatırıuprjm sonra tekrar emmek istiyor uyumuyor neden sizce
F

Fatma S. ..

26 Haziran 2025 20:27
Bizimde hemen hemen 2 aylık falandı sanırım akşam saatlerinde emiyordu ama dediğiniz gibi sonra yine emmek istiyordu birkaç kere bunu yaşayınca mama verdim ve o ağlama son buldu Başka bir sebep olabilir mi bilmem ama bizimki açlıktandı. Daha çok küçük onun açlık ve gaz dışında bir derdi olacağını sanmıyorum.
D

Damla G. ..

26 Haziran 2025 20:30
Gaz genellikle kendi osurarak çıkartıyor gaz çıkartmak için de kucağımıza aldığımız da yine aranıyor. 3350 doğdu şimdi 3450 2 haftalık normal dediler ben de sütümün yetmediğini düşündüm ama normal deyince sütüm bar diye düşündüm sabahları çok güzel emiyor ve uyuyor asla emdikten sonra tekrar aranmıyor sadece geceleri böyle oluyor
F

Fatma S. ..

26 Haziran 2025 20:30
En azından bir gece emzirip arkasından mama vermeyi deneyebilirsiniz. İlk zamanlar hem sarılık açısından hemde kilo alımı açısından önemli olduğu için sütünüz artana kadar belki biraz mama ile destekleyebilirsiniz
D

Damla G. ..

26 Haziran 2025 20:32
Sarılık oldu tedavi gördük sonra düştü. Mamadan sonra emmek istemez diye korkuyorum bir de doktora sormadan mama vermekte istemiyorum hangi mamayı kullanmam gerekiyor onu bile bilmiyorum 🤷‍♀️
F

Fatma S. ..

26 Haziran 2025 20:35
Benimde akşam saatlerinde azalıyordu. Doğduktan sonra kilo verip tekrar almasını da katarsak 150 200 civarı aldığını düşünürsek az gibi geldi bana çünkü önümüzdeki 2 haftada da yine 100 yada 200 alırsa sınır olan 500 gr altında kalmış olur. Ayrıca ilk 2 3 ay kilo alımını daha fazla olmalı 500 gramın üzerinde almalı
D

Damla G. ..

26 Haziran 2025 20:38
Ayın 18 inde kontrol vardı 3.290 dı 6 gün desek 160 gram almış. Birinci ayına kadar en az kaç alması gerekiyor? Bir de nedenini hiç öğrendiniz mi geceleri süt niye azalıyor
F

Fatma S. ..

26 Haziran 2025 20:40
Herkes golden goat için çok güzel demiş burda içerik olarak , hipp te güzel. Ben aptamille başlamıştım o yüzden de hiç değiştirmedim. Kaşıkla vermeyi deneyebilirsin
F

Fatma S. ..

26 Haziran 2025 20:42
En az 500 gr olmalı. 500 üstünde olursa tabi çok daha iyi çünkü en hızlı kilo aldığı aylar ilk 3 ay. Sanırım süt üretimi için gerekli olan hormon seviyesi düşüyor. Ama siz daha 2 haftalık olduğunuz için sütünüzün az olması da normal. Bol bol emzirip sağım da yaparak arttırabilirsiniz. Bol bol su için.
D

Damla G. ..

26 Haziran 2025 20:43
Sağım yaptığım sütleri biberonla mı vermem gerekiyor
Ö

Özlem P.

26 Haziran 2025 20:50
Kızım 5 aylık şu an. İlk haftalar yatırdığım gibi hemen kucak istiyordu emerek sakinleşiyordu. Sizin sıcaklığınızı istiyor olabilir. Yaşarken zor ama göz açıp kapayana kadar geçip gidecek bugünler. Gücünüz yettiği kadar emzirin sonra isteseniz de o kadar uzun kucağınızda kalmayacak :) aranma davranışı için İlk ay önerilmiyor ama ilerisi için emzik çözüm olabilir
F

Fatma S. ..

26 Haziran 2025 20:54
Ben biberon la verdim hiç meme reddi yaşamadım hatta o kadar yaşamadım ki 7 aydır yaka iğnesi gibi taşıyorum 😂ama siz ister kaşıkla ister kaşıklı biberon gibi şeyler var onlarla verebilirsiniz
Ö

Özlem P.

26 Haziran 2025 20:55
Sağdığınız sütleri sıcak suyun içinde çözdürüp (kaynak olmamalıymış) biberonla verebilirsiniz. Yavaş akışlı iyi bir biberonla verebilirsiniz. Como tomo, dr browns, lansinoh, Philips avent en çok önerilenlerdendi. Ben como tomo kullandım meme reddi yapmadı
F

Fatma S. ..

26 Haziran 2025 21:11
Ben gece demedim akşam saatlerinde dedim. Ayrıca daha 2 haftalık olduğu içinde süt artmamış olabilir dedim. Sizde iyi okuyun derim.
F

Figen A.

26 Haziran 2025 21:20
Damla hanım aynısını ben de yaşadım gazdan ya da reflekslerinden dolayı kendini uyandırıyor olabilir ama en temel sebebi güvende hissetme ihtiyacı bebeklerde önerim yarım kundak yapın o şekilde emzirin yatırın bende bu durum 1 hafta kadar sürmüştü sütünüzün az olduğunu sanmıyorum ama gece emzirmeleri süt üretimi için çok faydalı emmek isterse sürekli emzirin zaten bugünlerin hepsi geçecek
Münevver K.

Münevver K.

27 Haziran 2025 00:01
Kendi yazdıklarınızı iyi okuyun gece yazıyor işte uydurmuyorum. Yazdıklarımı sildim size kötü bişey yazmadım ben destek amaçlı yazıyoruz burda lohusa olabilirsiniz ama duygularınızı bi telefon parçasından çıkarmayın lütfen…
F

Fatma S. ..

27 Haziran 2025 02:45
Ben akşam saatlerinde bu sıkıntıyı yaşadığımı ve sebep olarak bunu okuduğumu söyledim. Aslında kendi hayatımdan örnek verdim fikir olması amacıyla. Sütünüz az gidin mama verin de demedim. En azından 1 gece deneyip sorun o mu değil mi bakabilirsiniz ama önce emzirin dedim. Size de kötü birşey söyledim yazı dilinde öyle anlamış olabilirsiniz. Ama yazı dilinde üç nokta koyup aslında ters konuşan siz oluyorsunuz. Lütfen birbirimizi yanlış anlayıp tartışmayalım hiç gerek yok çünkü
F

Fatma S. ..

27 Haziran 2025 02:46
Sizin dediğiniz gibi bende destek amaçlı yazıyorum ve kendimden örnek vererek yazdım doğal olarak. Ayrıca iki çocukla depresyona girecek zamanımda yok 🙂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir