Geceleri 4 Saat Uyutmaya Çalıştığım Bebek
96 görüntüleme
S
Selin E.
8 Ağustos 2025 19:10
Arkadaşlar size biraz yaşadığımız olaydan bahsetmek istiyorum. Bebeğim ilk üç ay boyunca gündüz gece çok iyi uyuyan bir bebekti. 2. Ayda uyku döngülerini anlayabilir duruma geldik. Günde üç kez 2 saatlil gündüz uykusu yapıyor. 45dk 1 saat arası uyanık kalıyordu. Son uykusundan önce 1.5 saatlik uyku yaptırıyor, her akşam aynı rutinleri uyguluyorduk. Akşam 6.30 da uyuyor sabah 6.30 da kalkıyordu. 3. Ayda böyle geçti. Geceleri 7-8 saate kadar deliksiz uyuyordu. Bende hamilelikte bile uyumamışken bu durumdan çok memnundum açıkçası. Sonra eşim acaba çocuk aç kalır mı bu kadar uzun süre beslenmeden uyuması normal mi dedi. Gel biz 3-4 saatte bir o uyusa da yedirelim onu dedi. Bende uykusunu bölmeden emzirmeye çalıştım. İlk bir hafta sorun yoktu ama ondan sonra bebeğim uyanmaya başladı. Kısa sürede uyudu, yine sorun yoktu. Derken 4.ayda beyni büyümeye başlarmış, etrafının farkına varırmış. Uykuya doyamayan bebeğimiz cin kesildi. Gündüz yine uykularını aynı uyudu ama gece 8 de yatırmaya çalıştığımız bebek 10’lara kadar uyumaz oldu. Aylar geçtikçe iş daha da kötüledi. Diş sancıları başladı. 12.30 gibi anca uykuya dalıyordu. Ben her gün aynı saatte yatmaya götürdüm. Çünkü çocuk hep uyku belirtileri veriyordu aynı saatte. Saçını çekiyor, kulak ovuşturuyor, mızmızlanıyor, dalıp gidiyor, esniyor. Rutinlerini uyguladık, ama hiçbir sonuç alamadık. Doğduğundan beri yatakta poposuna pışpış yaparak uyutuyorduk. Memede uyutmayı denedim, kucakta hoplayarak iki saatte zor uyuttuğumuz zamanlar oldu, pilates topunda denedim. Kanguruya takıp 3 saat holde bir ileri bir geri yürüdük. Hafif müzikler dinlettim. Hatta çarşafta bile salladık. Ama sonuç hep aynı. Bu durum 7 ayına kadar da devam etti. Doktorumuz uyusun diye alerji şurubu bile verdi. İşe yaramadı. Ama gündüz çok uyuttuğumu söyledi. Eşimde bende her gece defalarca değiştirerek çocuk uyutmaya çalıştık. Bir bardak çay içemedik, yemekleri sırayla yedik. İkimiz de ruh gibi gezer olduk. Çünkü erken de uyanıyordu. Sonra artık canıma tak etti. Sen dedim, uyusan da uyanmasan da seni sabah erken kaldırıp bu işi çözücem artık. 7. Ayındaydı bu dönem. Sabah erken kaldırdım. Gündüz ilk uykusunu uyandıktan 1.5 saat sonra yaptırdım, 1.5 saat olunca gittim ben uyandırdım. İkinci uykusunu 2.5saat sonra yaptırdım yine 1.5 saat sonra uyandırdım son uykusunu da 5den sonraya hiç bırakmadım 45 dk sonra uyandırdım. 3 günde alıştı. Sonra oturdum ağladım aylarca uyutamadık çocuğu çözümü gündüz az uyutmak mıymış diye. Gündüz uykuları çok olunca gece uykusundan çalmış. Az geçmedi sonra iki uykuya düştü. Yine 1.5 saati aştırmadım. Şuan tek uyku yapıyor günde 3 saate kadar. Hala daha akşam 8 sabah 8 uyku yapıyor. 1.5 yaşına girecek bir kere daha uyku saatinden sonra eşimle dışarda olmuşluğumuz yok. Gözümüz o kadar korktu ki. Biraz yazıp içimi dökeyim dedim belki bizimle aynı durumu yaşayanlar vardır onlara da çözüm olur.

Hanife A. ..
8 Ağustos 2025 19:24
Ne kadar guzel anlatmışsınız. Gerçekten öyle gündüz çok uyuyan bebek gece uyumazmis. Desteksiz de uyuması şahane. Benim ki emerek uyuyor acaba desteksize nasıl geçerim diye düşünüyorum 🥲 bir kaç kere denedim ama.zorlandim.
S
Selin E.
8 Ağustos 2025 19:26
Ve bu arada bebeğimizi ilk uyuttuktan sonra hep 40 dk sonra uyanıyordu, zaten ondan sonra 3-4 saat uyutamıyorduk
E
Esra T.
8 Ağustos 2025 19:26
Aynılarını yaşıyorum gündüz erken uyandırıp düzenlemeye çalışıyorum şimdi. İşe yaramasına çok sevindim. Emerek uyuyor benimki de ama bu durumu nasıl değiştiricem ben de bilmiyorum..
S
Selin E.
8 Ağustos 2025 19:28
Şuan beşiğine koyuyorum mamasını içiyor, bitince verip memesini istiyor. Ninni söylüyorum ama artık pışpışlamıyorum. Sanırım büyüdükçe kendisi yavaş yavaş desteği azaltıyor.
S
Selin E.
8 Ağustos 2025 19:29
Esra hanım bizim bebeğimiz ilk doğduğunda sarılık olmuştu emzirme hemşiresi bebek uyumasın memede diye ayaklarının altına ıslak bez sürün eklemlerine değdirin ki memede uyuya kalmasın demişti. Biz memede uyumasım diye sürekli dürtmek zorunda kaldık. Belki sizde de işe yarar.
E
Esra T.
8 Ağustos 2025 21:09
Teşekkür ederim Selin hanım