Gecede 10 Kez Emzirme

156 görüntüleme
E

Elif E. İ. ..

22 Mart 2026 10:26
Merhabalar bebeğim 18 aylık. Son iki aydır çok zorlanıyorum gece beslenmesi konusunda. Her gece minimum 7-8 kere kalkıyor bu bazen 10 oluyor. Ve her uyandığında emmeden uyumuyor. Tek meme de değil iki meme birden emiyor. bazen uyuyamadığında aynı saat içinde 4-5 kez emiyor. Sürekli başa dönüyoruz. Örneğin dün gece geceden sabaha 14 kez emdi. Çok bitkin ve mutsuz hissediyorum. Gece beslenmesini kesmek istiyorum ama inmemiş testis (yükselen olma ihtimali de var) ameliyatı olabilir yakın zamanda, o dönemde emzirmek iyi olur diyerek kesemiyorum. Açıkçası kesme konusunda da ne kadar yorgun olsam da o 4-5 günü yaşayacak mentalim pek yok. Ne yapabilirim bana destek olur musunuz? Gece kalkınca biberonla mama versem bu sorun çözülür mü? Emzik de kullanıyor ayrıca, emzik siz uyumaz. Ama her uyku döngüsünde emmeden de uykuy dönemiyor.
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

22 Mart 2026 11:02
Merhaba bebeğiniz muhtemelen açlıktan uyanmiyor emme başka bir sıkıntıyi çözmek istediği için bir kaçış. diş problemi ,oda ısısı, burun tikanikligi başka bir sorun vardır onu cozunce rahat edersiniz. Bu ayda gece beslenmenize gerek yok ekstra mama vermenize de
E

Elif E. İ. ..

22 Mart 2026 12:26
Evet tüm bunları biliyorum ama saydığınız hiçbir sebep şuanda mevcut değil. Uykuya kolay dönme kaçışı gibi bir şey şuanda bebeğimin yaptığı. Ben de gece beslemesi yapmak istemiyorum ama emmeden tekrar uyumuyor uyanık kalıyor. Bana başka bir çözüm gerekli
İ

İkbal Ç.

22 Mart 2026 12:28
1- gün içerisinde beslenme sistemini oturmamış olabilirsiniz. Uyumadan önce karnının tok olduguna emin olun. ( büyük ihtimalle aç olduğu için uyanıyor)

2. Emerek uyuma sistemini değiştirmeli, onun yerine alternatif olarak, kitap okuma, masallar, belki hafif müzik terh etmelisiniz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir