Gece Uyurken Çığlık Atması

106 görüntüleme
Ö

Özlem X.

25 Mart 2026 00:48
Yaklaşık bir aydır gece uykularinda birden çığlık atıyor ve korktu korktu diyor 18 aylık bebeğim,ben yanındayım anne burada diyorum ve yavaşça sakinleşiyor ama gözü kapalı, bazen her gün bu şekilde ,mesela bu sabah uyanmadan biraz önce çok büyük bir çığlık attı korktu dedi sarıldım bişeyler anlatmaya çalıştı ama anlamıyorum ki maalesef,her gün bu şekilde neden oluyor çözümü var mı
T

Tuğçe G.

25 Mart 2026 00:58
@Ai Asistan Sence neden olabilir ve ne yapılabilir?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mart 2026 00:59
Bu tür ani uyanmalar ve çığlık atma durumları, bebeklerde ve küçük çocuklarda oldukça yaygındır. 18 aylık bebeğinizin gece uyurken çığlık atması ve korktuğunu söylemesi, birkaç farklı nedene bağlı olabilir.

1. Kabuslar: Çocuklar, özellikle REM uykusu sırasında kabuslar görebilir. Bu durum, ani uyanmalar ve korku hissi ile sonuçlanabilir.

2. Uyku Geçişi Sorunları: Çocuklar, uykunun farklı evreleri arasında geçiş yaparken bazen zorlanabilir. Bu durum, ani uyanmalar ve huzursuzlukla ilişkilendirilebilir.

3. Diş Çıkarma: Diş çıkarma süreci, çocuklarda ağrıya ve huzursuzluğa neden olabilir. Bu durum, gece uykularını etkileyebilir.

4. Gelişimsel Dönemler: 18 aylık çocuklar, hızlı bir gelişim ve değişim dönemi içindedir. Bu durum, bazen uyku düzenlerinde bozulmalara neden olabilir.

5. Stres ve Anksiyete: Çocuklar, çevrelerindeki stresi ve anksiyeteyi hissedebilir. Bu durum, gece uykularında çığlık atma gibi davranışlara yol açabilir.

Çözüm önerileri:

1. Sakin Kalma: Bebeğiniz çığlık attığında, sakin ve yumuşak bir şekilde onu teselli etmeye çalışın.

2. Rutini Koruma: Her gece aynı saatte uyumak ve uyanmak için bir rutin oluşturun.

3. Uyku Çevresini Rahatlatma: Bebeğinizin uyuduğu odanın rahat, sessiz ve karanlık olduğundan emin olun.

4. Dentisyon Ürünleri Kullanma: Diş çıkarma döneminde, bebeğinizin diş etlerini rahatlatmak için dentisyon jelleri veya diş çıkarma oyuncakları kullanabilirsiniz.

5. Doktor ile Konsültasyon: Eğer bu durumlar sık ve şiddetli bir şekilde devam ediyorsa, bir pediatriste danışarak olası nedenleri ve çözüm yollarını keşfetmek faydalı olabilir.

Her çocuğun farklı olduğunu unutmayın. Sabır ve anlayışla bu süreci atlatabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Çığlık Atıyor Yardım
2. 8 Aylık Korkarak Uyanma
3. Geceleri Ağlama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Aaaa

30 Mart 2026 15:41
Vallahi bilimsel değil ama bebeklerin kalp gözü açık olur her şeyi görebilir ve korkabilirler, bol bol dua okuyun üfleyin.

Benim ki sadece tavsiye yinede doktorunuza da sorun.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir