Gece Uyumadan Önce Ne Yediriyorsunuz?

183 görüntüleme
B

Betül ..

30 Haziran 2026 21:36
Bebeğim 2 hafta sonra 1 yaşında olacak. Uyumadan önce sadece emerek doymuyor ve uykuya geçemiyor. Saat çok geç olduğu için de gaz yapmayıp uyurken kolay sindireceği ne yedirebilirim bilmiyorum. Ayrıca süt alerjimiz var. Tavsiye verir misiniz lütfen?
Fatma A. U.

Fatma A. U.

30 Haziran 2026 22:30
Bizimde süt alerjimiz var akşam yemeğinden sonra meyve yediriyorum saat 10 dan öncede alerji mamamız var onu içiyor
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

30 Haziran 2026 22:41
Mama veriyorum
K

Kübra B.

30 Haziran 2026 22:41
Akşam yemeğinde ne yiyor doymadığını neden düşündüğünüzü anlayamadım
B

Betül ..

30 Haziran 2026 23:02
Kübra B
Akşam yemeğinde ne yiyor doymadığını neden düşündüğünüzü anlayamadım
Mesela bugün tarhana çorbası içmişti akşam. İki haftadır falan 9 gibi uykusu geliyor emziriyorum uyuyacak gibi oluyor uyuyamıyor 11i buluyoruz. Bugün de aynı oldu ben de emzirdikten sonra akşamdan kalan tarhanayı ve tam buğday ekmeği yedirdim su içirdim ve tekrar memeye aldığımda hemen uyudu
B

Betül ..

30 Haziran 2026 23:04
🧸Ebru Keleş 🧸
Mama veriyorum
Mama içemiyor ki süt alerjisinden ve alerji mamasını da hep kustuğu için doktorla mamayı kesme kararı verdik mecbur
K

Kübra B.

30 Haziran 2026 23:28
Ben akşamları daha tok tutacak menüler veriyorum 15 aylık benim de bebeğim bugün kuskus ve taze fasulye yedi mesela. Çorba gibi daha hafif şeyleri öğlen veriyorum ki öğlen verdiğimde bile acıkıyor onları da ekmekle veriyorum bazen. Çorba biz yetişkinleri bile çok tutmuyor. Yatmadan önce bir öğün daha yapmak büyüme hormonunu baskıladığını söylüyor çünkü doktorlar bu nedenle akşamı daha doyurucu hale getirebilirsiniz
B

Betül ..

30 Haziran 2026 23:34
Kübra B
Ben akşamları daha tok tutacak menüler veriyorum 15 aylık benim de bebeğim bugün kuskus ve taze fasulye yedi mesela. Çorba gibi daha hafif şeyleri öğlen veriyorum ki öğlen verdiğimde bile acıkıyor onları da ekmekle veriyorum bazen. Çorba biz yetişkinleri bile çok tutmuyor. Yatmadan önce bir öğün daha yapmak büyüme hormonunu baskıladığını söylüyor çünkü doktorlar bu nedenle akşamı daha doyurucu hale getirebilirsiniz
Çok alerjik olduğu için biz baya geriden geliyoruz ek gıdada. Daha yeni yeni geçtik püre lerden çorbalardan yemeğe. Kuskus ve fasulye daha hiç yemedi mesela yavaştan başlayacağız inşaAllah. Kuskus ve fasulyeyi nasıl hazırlıyorsunuz bebişe salçasız tuzsuz mu
K

Kübra B.

30 Haziran 2026 23:48
Betül
Çok alerjik olduğu için biz baya geriden geliyoruz ek gıdada. Daha yeni yeni geçtik püre lerden çorbalardan yemeğe. Kuskus ve fasulye daha hiç yemedi mesela yavaştan başlayacağız inşaAllah. Kuskus ve fasulyeyi nasıl hazırlıyorsunuz bebişe salçasız tuzsuz mu
Alerji zor tabii haklısınız. Taze fasulye soğan sarımsak domates hepsi çiğ haliyle koyuyorum tencereye kısık ateşte pişmeye yakın zeytinyağı ekliyorum. Kuskus og markasının tam buğdaylı sebzeli olanını kullanıyorum onu da azıcık soğan domatesi yağda çevirip biraz su katıp kuskus ekliyorum pilav gibi demleme usulü pişiriyorum. Hatta bugün kuskusun pişmesine yakın semizotu attım üstüne biraz 1-2 dakika da öyle pişti kapattım. Salçayı da tuz oranı en düşük olandan kullanıyorum diğer yemeklerinde. Tuzsuz salça zor çünkü. 1 yaş öncesinde kendim yapıyordum salçayı tuz koymadığım için buzlukta saklıyordum.
B

Betül ..

30 Haziran 2026 23:57
Kübra B
Alerji zor tabii haklısınız. Taze fasulye soğan sarımsak domates hepsi çiğ haliyle koyuyorum tencereye kısık ateşte pişmeye yakın zeytinyağı ekliyorum. Kuskus og markasının tam buğdaylı sebzeli olanını kullanıyorum onu da azıcık soğan domatesi yağda çevirip biraz su katıp kuskus ekliyorum pilav gibi demleme usulü pişiriyorum. Hatta bugün kuskusun pişmesine yakın semizotu attım üstüne biraz 1-2 dakika da öyle pişti kapattım. Salçayı da tuz oranı en düşük olandan kullanıyorum diğer yemeklerinde. Tuzsuz salça zor çünkü. 1 yaş öncesinde kendim yapıyordum salçayı tuz koymadığım için buzlukta saklıyordum.
Domates yiyemiyor egzama doluyor vücudu. Diğer malzemelerle geçen yemek yaptım ilk defa soğan kapya biberi kabak ve patatesli ama asla yemedi mesela ama yarın da sizin gibi fasulye deneyeyim bakalım belki yer. Çok teşekkür ederim bu arada yardımınız için 
K

Kübra B.

1 Temmuz 2026 00:03
Betül
Domates yiyemiyor egzama doluyor vücudu. Diğer malzemelerle geçen yemek yaptım ilk defa soğan kapya biberi kabak ve patatesli ama asla yemedi mesela ama yarın da sizin gibi fasulye deneyeyim bakalım belki yer. Çok teşekkür ederim bu arada yardımınız için 
Rica ederimm inşallah alışır yer bazen reddedince ben önüne koyuyorum o zaman yiyor belki siz de denersiniz💐 Afiyet olsun şimdiden bebişinize🥰
B

Betül ..

1 Temmuz 2026 00:08
Kübra B
Rica ederimm inşallah alışır yer bazen reddedince ben önüne koyuyorum o zaman yiyor belki siz de denersiniz💐 Afiyet olsun şimdiden bebişinize🥰
İnşaAllah ya şu beslenmesi bi düzene girse o kadar rahat edicez kii. Tekrardan sağolun 殺
s

sslslsl

1 Temmuz 2026 05:01
aksam ogununu biraz daha karbonhidrat agirlikli yedirirseniz bebis daha rahat eder corbanin herhangi bir faydasi yok cogunlugu su kati gidaya basladigindan beri hic corba vermedim bizler kocaman insanlariz uyumadan once yemek yiyince nasil rahatsiz oluyoruz bebis de bosuna rahatsizlik cekmesin

benim oglumda da sut alerjisi vardi umarim sizinki de zamanla gecer
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir