Gece Uykuya Geçiş

195 görüntüleme
Z

Zeynep B. ..

4 Haziran 2025 13:39
Bebeğim 6 ay 13 günlük. Gündüz emdiğinde direk uyuyor genellikle 3 uyku yapıyoruz ilk uykuyu 2 saat, ikinci uykuyu 1-1.5 saat ve üçüncü uykuyu en fazla 1 saat yapıp bitiriyoruz gece uykusuna 8 buçukta başlıyoruz ama 10 a kadar uyuyamiyor. Emzik sallanma vs hiç bir destekle uyutmuyorum doğduğundan beri sadece emerek uyumak istiyor. En geç 10 da uyursa gece 2 ve sabaha karşı 5-6 gibi uyanıp emip uyuyor. Uyuyamazsın 1 2 saat oturuyoruz gece. Bunu nasıl düzeltebilirim. Ek gidaya yeni başladık sadece tadım zamanındayız şuan.
E

Esra K. ..

4 Haziran 2025 14:00
Ayına göre gündüz toplam yapması gereken uyku saati öğrenip uyku saatlerinde düzenleme yapabilirsiniz gündüzleri ayına göre uzun uyuyor olabilir ayrıca son uykusundan kalkış saatini daha erkene çekebilirsiniz uykusu gelmediği için 2 saat uyutmaya calisiyor olabilirsiniz uykusu olduğundan emin misiniz
Z

Zeynep B. ..

4 Haziran 2025 21:42
Evet gözlerini ovuşturuyor emmek istiyor emerken de uyuyor sorun olmuyor ama yatağa yatırdığım zaman uyanıyor. Bunu bi kaç kez yaptıktan sonra uyuyor
Z

Zeynep B. ..

4 Haziran 2025 21:43
Evet uyuduğu saatler belki fazla olabilir ama ben uyandirinca daha da çok huysuz oluyor
Hanife A. .

Hanife A. ..

5 Haziran 2025 12:17
Benim kızım gündüzleri ilk uykusu maksimum 1saat diğer uykularını 30-40dk yapıyor. En geç 20.de yatağa geçiyoruz emerek uyuyor 9danartik derin uykuya geçmiş oluyor. Belki yataga geçişi daha erkene cekebilirisniz. Kalkma saatleri de aynı bu arada o saatlerde benim kızımda uyanıyor emip geri uyuyor. O uyanmadan yakalarsam uykusunda emzirip yatağına bırakıyorum.
Z

Zeynep B. ..

5 Haziran 2025 22:54
Anladim 30 40 dk sürelerde kendi mi uyanıyor siz mi kaldırıyorsunuz
H

Hatice Ö.

6 Haziran 2025 04:49
6 aylık bebeğin 3 gündüz uykusunda toplam 3.5 saat uyumasi gerekir ilk uyku 1.5 saat 2. Uyku 1.5 saat 3. Uyku yarım saat uyumasi lazım ve emerek uyumayı bırakmadığı sürece sürekli uyanacak o da bir destekli uyutmak
Z

Zeynep B. ..

7 Haziran 2025 03:47
Gündüz emzirip dalmadan yatiriyorum kendi kendine oyuncağı ile oynayip uyuyor ama gece bunu yapamıyor emerse 2 dakikada uyuyacak ama emzirmeden bıraktığım da 1 saat ağlıyor
H

Hatice Ö.

7 Haziran 2025 04:27
Bebekler gündüz uykuya daha kolay geçerler gece uykularında direnç gösterirler, gece de Kendi kendine uyumayı öğrenmesi lazım ağladığın da onu sakinleştirip yanında olduğunu hissettirmen ve tekrar yatağına bırakman lazım, gerekirse bunu tekrar tekrar yapman gerek, Kendi kendine uyumayı öğrenmesi gerek
A

Aysun D.

8 Haziran 2025 17:42
Zeynep hanım merhaba. İlk gündüz uyanma saati çok etkili oluyor. 7-8 arası uyanması İlk uykusunu en az 1.5 saat sonra yapması ve bütün uykularının arasında en az 2 saat olması, gündüz uykularının en fazla 1 saat olması ve son uykusunun şekerleme olması gerekiyor. Bu benim aldığım eğitim ve bir çok eğitmenle görüştüm. Hepsi en fazla 1 saat uyumaya izin veriyor. Ve aralıkları 2 saat. Son uykusu 6 da ve yarım saat uyuması da 8-9 arası. Gerçekten rutin o kadar önemli ki. Ve sabır asla kolay demiyorum ama sabır da önemli
.
Z

Zeynep B. ..

9 Haziran 2025 17:17
Evet çok haklısınız, rutin oluşturup her gün aynı saatte uyutup kaldırmaya calisiyorum. Uyku saatlerini azaltmayı deneyecegim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir