Gece Uykusundan Önce Mama
122 görüntüleme
Ç
Çağla Ö.
10 Aralık 2025 13:42
Bebeğim 5 aylık gündüz mama verip gece emziriyorum yada süt sağıp ilk uykuda biberonla veriyorum ama sütüm doyurmuyor sık uyanıyor gazlı bi bebek olunca gece mama vermeye de korkuyordum gece ilk uykuda mama vermek gerçekten uykuyu uzatıyor mu bebeğim çok sık uyanıyor çünkü
R
Rabia B.
10 Aralık 2025 13:56
Evet bende bunu deneyimleyerek ve araştırarak öğrendim .Mama daha geç hazmedildiği için bebek daha uzun uyuyor anne sütü çabuk hazmediliyor ve daha erken uyanıyor ben özellikle gece yatmadan mama verip yatırıyorum benimki de 4 aylık öyle olduğunda kesintisiz 3 saat kadar uyuyor daha uzatamadık 😃 uyanınca da yanında anne sütü bulunduruyorum tam uyanacağı zaman onu veriyorum onunla da max 2 saat uyuyor sonra her 2 saatte kalkıyoruz ama. Gece sadece anne sütü veriyorum çünkü mama yapana kadar ağlamaktan uykusu açılıyor 🫠
Ç
Çağla Ö.
10 Aralık 2025 13:59
Evet bendede aynı sorun var mama yapana kadar yada sağılanı ısıtana kadar uykusu açılıyor emziriyorum gece kolayımada geliyor😁 ama sık uyanıyor mama verip uyutmayı dün gece denedim ve verim aldım gibi geldi ama yinede yapan annelerden bilgi almak istedim😁
A
Ayşe Ş. ..
10 Aralık 2025 14:13
Benim doktorum demişti. Uykudan önce mama işe yarıyor

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Aralık 2025 09:08
@Çağla Özer hanım 5 aylık bebeğin gece sürekli uyanmasının nedeni diş sancısıdır size önerim diş sancısını gidermeniz olacak ağrısını giderdiğiniz zaman rahatlamayı fark edeceksiniz. Mama her zaman için daha uzun tok tutar ama anne sütü her zaman için kısa süreli tokluk oluşturur çünkü anne sütünün sindirimi kolaydır ama mamanın sindirimi zordur. Israr zorlama yaparak Bebeğinizi beslemeye çalışmayın ne zaman isterse o zaman besleyin kilo alımı güzelse çişli bez sayısı güzelse ve her şey yolundaysa mama vermenize gerek yok sadece emzirme ile devam etmenizi öneririm 
Ç
Çağla Ö.
12 Aralık 2025 09:37
@esenay çıtır huzursuzluk ateş yok dişleri kaşınıyor ama henüz şişme kızarıklık falanda yok