Gece Uykusuna Aşırı Direnç

218 görüntüleme
C

Canan P.

22 Aralık 2025 15:04
Merhaba,
5 aylık oğlum bir süredir gece uykusuna inanılmaz direnç gösteriyor. Bazen 2 saat sürüyor uyuması çığlık çığlığa zar zor uyuyor. Tam daldı diyorum 10 dakika sonra uyanıyor. Tekrar dalıyor 10 dakikasonra yine aynı şey..Ne denediysem olmadı saatlerine dikkat ediyorum gündüz uykuları iyi ve düzenli, ama gece uykusu herşeyi alt üst ediyor. Normalde beşiğinde pışpışla uyutuyorum ancak gece kucakta ayakta sallama vs.ne denediysem olmuyor. Böyle birşey yaşayan var mı? Gerçekten çok çaresizim
E

Elifnur S. ..

22 Aralık 2025 15:07
Benimkide 4 aylık . Çığlık kıyamet bağıra çağıra gece uykusuna geçiyoruz . Odaya kapanıp bazen 2 saat uğraşıyorum . Gerçi şuan şunu fark ettim akşam 5ten sonra uyutmuyorum yorulup uyuyor artık birde önceden hep kundak yapardım kundakta çok daralıyor . Önce mayışıp sonra kundak yapıyorum . Ama belki 10 defa mızılanarwk uyanıyor ona çare bulamadım
A

Aslı

22 Aralık 2025 15:56
Benim bebeğimde 4 ay 10 günlük tıpatıp dediklerinizi yaşıyoruz tıpatıp
C

Canan P.

22 Aralık 2025 16:03
Ben de kundağı yeni bıraktım. Onun etkisi desem o zaman gündüz uykularında da sıkıntı yaşardım diye ona yormadım. @Elifnur Solmaz kaçta gece uykusuna yatırıyorsunuz? Bir de banyoyaptırıyorum akşamları, acaba uykusunu açıyor olabilir mi diye düşündüm
E

Elifnur S. ..

24 Aralık 2025 00:43
8 veya 8.30 gibi başlıyoruz. Birde uykusunda terliyor hafif onada uyanıyor diye düşünüyorum
Betül B. .

Betül B. ..

24 Aralık 2025 01:57
10 aylığım bebekliğinden beri uykusu pekişmedi tam düzene oturdu aa uyuyor diyorum gece muhakkak 3 4 defa uyanıyor sebebini çözemedim ağlıyor ellerini yatağa vuruyor bazen emiyor uyumaya devam ediyor bazende kendi kendine uykuya dalıyor sık uyanıyor diye yanım da yatıyor düşünün
C

Canan P.

24 Aralık 2025 08:28
@Elifnur Solmaz Elif hanım 4 ay için 5 ten 8 8.30a uyanıklık süresi fazla geliyor olabilir mi acaba sizde? Belki cok yoruluyordur daha erken yatırmayı denediniz mi? Ben şu an o kadar uzun uyanık tutmuyorum maks 2.5 saat koyuyorum. Bir deneyin bakalım en azından.
E

Elifnur S. ..

24 Aralık 2025 20:20
Merhabalar Canan hanım , haklısınız çok uzun ancak şöyle kısa şekerlemeler yapıyor son uyuma saatine kadar . Örneğin emerek uyuyor genelde o süre içersinde 15 20 dakikalık emip uyumaları oluyor . Yoksa o kadar uzun bekleyemez tabi ki , atak dönemi diye düşünüyorum şuan durumunu . Mesela saat 11.30 oldu daha yeni derin uykuya daldı . Saat 8.30dan beri uğraşıyorum inanın . Kucakta gezdir bir yandanda memede uyuyayım diyor . Oturduğum an kendini yay gibi geriye doğru esnetiyor ve ağlıyor . Sonunda bir bardak sıcak çay içebiliyorum bunları yazarken :)
C

Canan P.

25 Aralık 2025 19:42
@Elifnur Solmaz acaba o şekerlemeler gece uykusundan mı çalıyor? Vallahi o kadar kafa yoruyorum ki ben de tüm gün bunlara:) acaba şöyle mi yoksa bundan mı böyle oldu derken birşey bitiyor öteki başlıyor:) ben ağlamasını kesip sakinleştirebilmek için beyaz gürültü kullanıyorum bazen. Ya da başta yüksek sesle ninni söyleyip sakinleştikçe volümü düşürüyorum. Öyle öyle nabzı düşüyor. İki gündür biraz daha rahatladı çığlıkları. Ama her gün acaba ile geçiyor🙂 siz de deneyin bakalm belki işe yarar. Hepimize sabır ve kolaylıklar diliyorum🌸
E

Elifnur S. ..

26 Aralık 2025 14:56
Benimkide bir gün aşırı sakin bir gün kuduruk oluyor 🤣 teşekkür ederim bende size kolaylıklar dilerim sağlıkla büyütün
B

Burcu ..

26 Aralık 2025 20:30
Bende aynı şeyleri yaşıyorum sorun dişlerimi acaba
B

Burcu ..

26 Aralık 2025 20:35
Hastaneye mi gitsem ne yapsam dişlerine diş granülleri aldım.jel kullandım karanfilzeytin yağı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir