Gece Uykusu
136 görüntüleme
İ
İrem B.
17 Haziran 2025 09:01
Bebeğim 5 aylık akşam uykusuna 20.00 gibi yatırıyorum ama 21.00 gibi uyanıyor ve gece 12 ye kadar asla uyutamıyorum böyle bir durumda olan var mı ya da tavsiyeleri olan anneler yanıtlayabilir mi?
B
Burcu K. Y.
17 Haziran 2025 09:16
Bebeğinizi gün içinde fazla uyutuyor olabilir misiniz? Uykusunu aldığı için uyumuyor olabilir benim bebeğim 6 aylık en fazla 1 saat uyumasına izin veriyorum sonrasında gidip uyandırıyorum ki gece uykusunu etkilemesin
N
Nimet M. B.
17 Haziran 2025 09:19
Bebeğinizi en fazla gündüz 2-3 kere uyutun ve 1,5-2 saati geçmesin gündüz uykuları. Erken kaldırın en geç 7de uyanmış olsun. O zaman uyku düzeni oturacaktır
İ
İrem B.
17 Haziran 2025 09:25
Gündüz uykusu bazen 20 dakikayı geçmiyor tekrar uykuya döndürmeye çalışsam da dönmüyor yani fazla uyumadığı günlerde de aynı şekilde
İ
İrem B.
17 Haziran 2025 09:26
Nimet hanım dediğiniz 7 de uyanma meselesini deneyecem çünkü gece geç uyuduğu için 9.30 gibi uyanıyor sabah
Y
Yasemin K.
19 Haziran 2025 02:14
Doktorumuzun önerisiyle biz her akşam duş aldırıyoruz, küçük bir rutin oluşturduk kendimize böylelikle uykuya daha rahat geçiyor. Saati yine kendi şartlarınıza göre ayarlayabilirsiniz🌸
B
Burcu Ö.
19 Haziran 2025 02:54
Kanguru ya da sling ile uyutmayı deneyebilirsiniz belki çok zorda kaldığımda uykuya direndiğinde biz o şekilde uyutuyoruz. Pilates topunda çocuğu kucağınıza alıp hafif zıplamayı da deneyebilirsiniz.
Z
Zehra O.
19 Haziran 2025 06:36
Ayına göre uyanıklık sürelerini ve uyku sinyallerini takip etmeniz önemli. Her uyku arası 1-2 saat max ve 1.5 - 2 saatten fazla uyutmayın. En son uykusunda ihtiyacı varsa kısa bir şekerleme yaptırıp gece uykusuna 7-8 arasında banyo masaj gibi bir rutin ile geçişinizi sağlarsanız bu düzene bir süre sonra uyum sağlayacaktır. Bir de uykuları kısaysa örneğin 20 dk da uyanıyorsa 15. Dakika da gidip hafif eline koluna dokunarak uyandırmadan uyar yöntemi ile uyku süresini uzatabilirsiniz. İlk başlarda uyanabilir dokunduğunuz da ama zamanla sonuç veriyor.