Gece Uykusu 30-40. Dk Arası Uyanma

198 görüntüleme
G

Gonca E.

2 Temmuz 2025 21:18
Merhaba bebeğim 9 aylık olucak gece uykusuna geçerken genelde uyuduktan 30-40 dk arası ağlayarak kalkıyor tekrar yatırıyorum dalana kadar bir kaç kez kalkıyor.(2 aylıktan beri bu şekilde) gündüz bu sorunu yaşamıyorum sadece gece uykusuna geçerken nöyle ne yapabilirim
Y

Yaren K.

2 Temmuz 2025 22:09
Benim bebegimde gündüzleri uyumuyor tek uyku yapıyor geceleride sizin bebeğiniz gibi sık sık uyanıyor ve meme almayınca ne uyuyor ne aglaması duruyor bende çözüm bulamadım benimde bebegim 8buçuk aylık çözümü olan var ise bende tavsiyelere açığımdır 🙏🏼💕
Y

Yaren K.

2 Temmuz 2025 22:10
Birde yanından kalkınca ve en ufacık çıt sesine uyanıyor aşırı zorlanıyorum dışarı çıkamıyorum biri gelince biryere gidince uymuyor asla bunada çözüm bulamıyorum
M

Merve Ç. A.

2 Temmuz 2025 22:25
Merhaba bebeğiniz gece uykusuna yorgun ya da gündüz fazla uykusunu almış bir şekilde giriyor olabilir mi? Uyanıklık sürelerini kontrol ederek tekrar deneyin isterseniz. Çünkü 30.-40. Dklar da uyanması demek döngülerde takıldığını gösterir. Benim bebeğimde eğer gece uykusuna yorgun giriyorsa aynı şekilde uyanıyor çünkü .
M

Merve Ç. A.

2 Temmuz 2025 22:42
Yaren hanım bebeğiniz şuan uyku gerilemesinde muhtemelen zamanla geçecektir. gündüzleri güzel sakin bir müzik ya da pış pış sesi eşliğinde uyutabilirsiniz. (Beyaz gürültü değil)Böylece dışardan gelen seslere kayıtsız kalabilir.Muhtemelen gündüz uykularını tam alamadığı için de geceleri yorgun uykuya girdiğinden sık sık uyanıyor 8,5 aylık bir bebek için uzmanlar gündüzleri 2 ana bazen 1 şekerleme şeklinde uyku yapmasını öneriyor. Benim kendi bulduğum çözümler şöyleydi: Gündüz uyanıklık uyku sürelerine dikkat ettim 30.-40. Dk uyandıysa aynı destekle tekrar uyutmaya çalıştım 1 saat dolmadan yataktan almadım( ağlamıyorsa) 7. Aydaki emme saatlerini takip ettim.Gerileme dönemindeki uyanmalarda babasıyla biberon su teklifi yaptık. Ardından emzikle sakinleşti. Çok sakinleşmezse ben müdahale ettim ama yine su teklifi sundum gerçekten emme saatlerinde uyandığında emzirdim. Tüm bu süreç bebeğin direncine göre değişir bende 1-2 gece sonra uyanlamaları bitti. Tabi bu süreçte dişte çıkıyor bu yaptıklarım dişten kaynaklanmadığını bildiğim süreçlerde geçerli oldu. Başka bir yerde güven duyup uyuması içinde bu durumu uyku arkadaşıyla çözmüştüm. Onu ve emziğini verince güven duyup uyuyordu. Tabi tüm bunlar 1-2 haftalık süreçlerde alışkanlık halini alıp oturdu.☺️ zaman zaman sapmalar yaşanıyor ama sonra yine düzene oturtuyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.☺️
Y

Yasemin İ. K.

2 Temmuz 2025 23:05
2 aylıkken başlamış hala devam ediyor olması kafa karıştırıcı. Sorun yeni başlamış olsaydı geçiş dönemi, destekli uyutmaya alıştığı için her uyandığında geri istiyor veya diş sancısı derdim ama ne yazık ki yeni başlamamış. O sebeple uyku düzeni sağlanmamış gibi duruyor. Gündüz uyku aralıkları ve miktarlarını takip edip gece uykusuna en geç 20:00-20:30da geçirmeniz gerekiyor. 9 aylıkken gündüz uykusunun iki kez olması gerekiyor. İkinin üzerinde uyunan her uyku şekerleme dahi gece uykusunu ciddi anlamda etkiliyor.(genellikle) benim oğlum 11aylıkken gündüz tek uykuya geçti,düşünün. Bunun sancısı 9aylıkken başlamıştı
G

Gonca E.

3 Temmuz 2025 07:41
Teşekkür ederim . Peki uyku saatleri sizce nasıl olmalı 9 aylık için
Y

Yaren K.

3 Temmuz 2025 08:33
Merve hanım merhabalar çok teşekkür ederim ☺️ çok güzel anlatmışsınız hepsini uyguluycam biz emzik verdik fakat emzigi kendisi 7.ayında bıraktı tamamen asla eline bile almıyor onun uyku arkadaşı oldugunu anladıgı için birde hiç bir bebek oyuncak birşey kabul etmiyor uyandıgı zaman su vermeyide denedik fakat çıglık çıglıga morarana kadar aglıyor benim müdahale etmem gerekiyor bu konuda çaresizim aglaması dururmu bilmiyorum 🤷‍♀️🥹🥹 ama tekrardan hepsini uygulama yapicam ❤️❤️
M

Merve Ç. A.

4 Temmuz 2025 20:26
9 aylık bir bebek için sabah uyanış 8.00’i geçmemeli ilk uyku uyandıktan 2,5 saat sonra İkinci uyku ilk uykudan uyandıktan 3 saat sonra gece uykusuna ise uyandıktan 3-3,5 saat sonra girmesi önerilir. Her uyku maksimum 2 saat sürmeli fazlası gece uykusundan alır. Gündüz uyku saati toplamda 2-3 saat aralığında olması gerektiği bu sebeple iki uykuda bu aralıkları yakaladığınızda uyandırmanız gerekir ki gece uykusundan almayalım.
Y

Yaren K.

5 Temmuz 2025 22:07
Ama gece memeyi kalkmayı nasıl kesicem bilmiyorum asla durduramıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir