Gece Sürekli Yüzüstü Dönme İsteği

105 görüntüleme
E

Eda P.

27 Haziran 2025 04:22
Oğlum 4 aylık, sol tarafından dönmeyi öğrendi, uykusunda sürekli yüzüstü dönüyor, kısa bir süre orada kalıp sırtüstüne dönemeyince ağlayıp uyanıyor. Sağına yatırıp yastık koydum sırtına ama fayda etmedi. Gece uykusunu tam alamadığı için sabah zor uyanıyor. Ne yapabilirim?
A

Ayşe Ü.

27 Haziran 2025 04:38
Bizimde 4 aylık aynı dediğiniz gibi soluna dönüyor uyandırıyor kendini ben sırt üstü yatırıp sağına soluna yastık koyuyorum dönemiyor şimdilik
S

Selin K. D.

27 Haziran 2025 05:15
16 aylık bebeğim ilk aylardan beri yüzüstü yatıyor, ne kadar çevirsem de kendisini yüzüstü döndürüyor sanırım öyle rahat ediyor diyerek bıraktım sorun yaşamadım…
Ş

Şeymanur A. ..

28 Haziran 2025 04:18
Benim de 4 aylık bebeğim aynı durumda biz büyükçe bir peluşu döndüğü tarafa koyuyoruz ona temas edecek şekilde şimdilik dönmüyor belki size de faydalı olur.
E

Eda P.

28 Haziran 2025 09:40
İki tarafına yastık koydum onları itti, sağına döndürüp sırtını destekledim bu sefer de dönemediği için ağlayıp uyandı, bakalım kaç gece daha böyle olacak
Sümeyye G.

Sümeyye G.

Çocuk Gelişimi Uzmanı

28 Haziran 2025 13:59
Bu dönemde bebekler dönmeyi öğrendikçe uyku sırasında sık uyanabilirler, bu çok normaldir. Yüzüstü kaldığında dönmekte zorlanıyorsa gündüzleri bol bol gözetimli karın zamanı (tummy time) yaparak kaslarını güçlendirebilirsiniz. Gece daha güvenli bir uyku için düz bir yatakta uyumasına dikkat edin, battaniye yastık koymayın. Geçici bir süreçtir, zamanla dönmeyi öğrendikçe uykuları da düzene girecektir. Sabırlı olun, destekleyici olun. Sağlıklı günler dilerim 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir