Gece Sık Uyanma, Kucakta Uyuma ve Uykuya Direnme

56 görüntüleme
H

Hatice B. K. ..

13 Kasım 2025 19:36
Bebeğim 5 ay 11 günlük diş sancısı var biliyorum dişi için soğuk uygulama, zeytinyağı kürü, tetagil veriyorum. Ama son bir haftadır çok fazla uykuya direnme ve sık uyanma başladı. Emerek uyuyor emziği bıraktı. Emzirmemeye çalışıyorum ama uyku halindeyken çok ağlıyor uyandığında o yüzden emziriyorum emmeyi bıraktığında yatağına koyuyorum ama on dakika geçmeden uyanıyor. Bazı geceler uyuya kalıyorum kucağımdayken o zaman bir bakıyorum saatlerce uyumuş ben ayakta oğlum iki büklüm. Uyutmaya çalışırken de emerek uyuyan bebeğim emmek istemiyor uyumak da istemiyor, uykusu var belli fakat gülüyor ağlamıyor da uyumamak için. Sebebi ne olabilir? Dediğim gibi diş sancısı olduğunu düşünmüyorum. Tavsiyeleriniz varsa lütfen yardımcı olur musunuz?
S

Seher C. ..

13 Kasım 2025 19:56
Emzirdikten sonra yatağına koyduğunuz da ağlıyor ama kucağınızda soluksuz uyuyabiliyorsa tamamen size temas halinde kucakta uyumaya alıştığı için. Uyku halindeyken çok ağlıyorsa aynı teması ve bakım almayı istiyordur. Gülüyor ağlamıyor ise onun isteğine göre hareket edin onunla beraber gülün ve oynayın sonra zaten uyuyacaktır. Siz ne kadar direnirseniz onlar da o kadar direniyorlar. Bi de kısaca aslında bakım isteme kısmına yaklaşan 6 ay atağı diyebiliriz.
H

Hatice B. K. ..

13 Kasım 2025 20:27
Kucakta uyumaya nasıl alışır anlayamıyorum son bir haftadır böyle. Direnemiyorum zaten karşımda gülen biri dayanamayıp ben de gülüyorum tabi sinirlendiğim anlarda oluyor açıkçası çok zor bir süreçmiş bir hafta da iyice tükendim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir