Gece Sık Uyanma Emmeden Uyumama

109 görüntüleme
H

Hazal T.

27 Ocak 2026 12:34
Bebeğim 5 ay 5 günlük 2 hafta öncesine kadar akşam 9 sabah 9 kesintisiz uyurdu uykusunda emzirirdim 1 gecede bu değişti 2 saatte 1 uyanıyor önceden kıpırdanınca emzik verirdim derinleşirdi şimdi emmeden uyumuyor emzik pış pış fayda etmiyor kucağıma alıyorum 1 saat bile dursa yerine koyunca uyanıyor, ataktan dolayı mı yoksa açlıktan mı böyle sık uyanmaya başladı anlayamıyorum ama uyumayan bebek çok kötüymüş onu tecrübe edindim :')
Z

Zeynep T. ..

27 Ocak 2026 12:46
Aç olacağını düşünerek mamasını hemen uyumadan önce verdim ama yine aynı , aynı ay ve günde bebişimiz , sürekli kıpraşıyor emzik verince ağlamaya başlıyor sadece meme de susuyor devam ediyor uyumaya kendi kendine uyuyamıyor ve 40 dk da bir aynı şeyler çözüm bulursanız bana da yardımcı olun lütfen
Z

Zehra A. E.

27 Ocak 2026 12:50
Size bir haberim var benim bebeğim de aynıydı akşam uyur sabah uyanırdı beşinci aydan sonra aynı anlattığınız gibi oldu şuan bir yaşında hala aynı ne yapacağım bilmiyorum disi için rahatlatici şeyler yapıyorum odayı nemlendiriyorum karnı tok altı temiz banyo yaptırıyorum yine aynı saat başı uyanıyor ve emmeden uyumuyor 🥹 biri bize yardım etsin 😂
Afranur K.

Afranur K.

27 Ocak 2026 12:53
Bu durum bebeğinizin artık yetişkin uykusu şekline geçtiğini gösteriyor bence. Yani vücudu melatonin salgılayarak, aynı bir yetişkin gibi rem - nonrem şeklinde uykuya geçiyor.

Yetişkinler de uyku geçişleri esnasında kendini uyandırmadan devam edebiliyor ama bebekler bu geçişi henüz öğrenemedikleri için destek almaya ihtiyaç duyuyorlar. Bu sallanmak, emzirmek vs. Gibi her zaman nasıl uyuyorsa o şekilde aynı desteği almak üzerine kurulu.

Bundan dolayı uyku eğitimi dedikleri şeyi 5. Ay ile 6. Aydan sonra almayı önerir doktorlar.

İlk 3-6 aylık süreçte bebeğin her şekilde uyuması normal kabul ediliyorken artık yetişkin formuna dönmeye başladığı için sistemin değişmesi gerektiği söylenir.

Yani biraz araştırırsanız belki daha net anlayabilirsiniz, ben henüz araştırma kısmında olduğum için bilgi veremiyorum ama bir kaç araştırmadan sonra dediğimi anlayabilirsiniz.

Bence sorununuz bu ama çözümü sanırım her bebek için özel ve sanırım bi tık zor. Genelde anne kendini iyi hissediyor mu endini buna hazır hissettiği zaman yapmalı diyorlar.

Bu arada dediğim şey ağlatmak vs. Değil öyle bir uyku eğitiminden bahsetmiyorum. Kesinlikle önerilmeyen bebeğin kortizonlu seviyesinin en yükseğe çıkmasını sağlayan sistem.

Bir çok sistem var bebeğe özel olanını bulmak lazım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir