Gece Saat Başı Uyanma
90 görüntüleme
S
Sefanur T.
17 Şubat 2026 20:59
Bebeğim 5 aylık. [[4.aydan](4.aydan)]([4.aydan](4.aydan)) sonra rahat ederim demiştim ama nafile. Gerçekten çok yoruldum beden sağlığımı geçtim artık mental olarak da bir çöküş içindeyim. Bebeğimi kucakta sallayarak ve emzirerek uyutuyorum. Her uyumaya geçişi yaklaşık 15-20 dakika sürüyor. Uyusa bile özellikle gece her saat başı hareketlenip emmek istiyor. Eğer tam anlamıyla uyanmışsa tekrar uyuması 2 saati buluyor ve hep sallama memede uyuma şeklinde oluyor. Acaba aç mı doymadı mı diye düşünüp strese giriyorum. Artık kollarım belim boynum ağrıyor. Uykusuzluğa alıştım ama psikolojim daha dayanmıyor. Sadece bizde mi var bu durum merak ediyorum.
B
Betül S. ..
17 Şubat 2026 21:16
Bende aynıyım 🥺bebegım bu ay 1 yaşına gırıyor gece uykuları hayal oldu
S
Seyhan B. ..
17 Şubat 2026 21:18
Canim yarim kundak yap kollarını sadece yap....belki öyle hareketlenip uyanmaz....bide çok zor biliyorum ama geçecek hep öyle söyle kendine ben öyle atlattim
Y
Yeşim Ö.
17 Şubat 2026 21:31
Benim bebeğim de 8 aylık 2 saatte bir uyanıyor artık tükendim ne yapsam uyumuyor
İ
İ. S.
17 Şubat 2026 21:40
Benimkide 6,5 aylık aynısı 2 saate bazen yarım saate bazen bir saate bir uyanıyor. Uzmanlar uyku saatlerini kaçırmayın diyor yoksa uykuya geçiş zorlaşır stres hormonu salgılıyorlarmış oda uyku geçişini zorluyormuş. Ne yapacağımı şaşırdım uyku eğitimi için kitap okumaya başladım.
Sabah uyandığı saate +2,5 saat ekleyin en az yarım saat önce yatak odasında uyku için hazırlanmaya başlayın diyor. (Bir saat uyusun en a diyor)
Sonra uyandığı saate tekrar +3 saat ekleyin yine yarım saat önce gidin.(1-1,5 saat uyusun)
Sonra da yine +3 ekle en fazla yarım saat uyusun. Sonra uyandırın. Akşam da en geç üç saat sonra uyutun diyor .
Tabi bu uyku süreleri kaç aylık olduğuna göre değişiyordur da.
Bir iki gündür deniyorum fena değil gibi biraz düzelme oldu sanki en azında uyanınca bağırarak uyanmıyor .
Sabah uyandığı saate +2,5 saat ekleyin en az yarım saat önce yatak odasında uyku için hazırlanmaya başlayın diyor. (Bir saat uyusun en a diyor)
Sonra uyandığı saate tekrar +3 saat ekleyin yine yarım saat önce gidin.(1-1,5 saat uyusun)
Sonra da yine +3 ekle en fazla yarım saat uyusun. Sonra uyandırın. Akşam da en geç üç saat sonra uyutun diyor .
Tabi bu uyku süreleri kaç aylık olduğuna göre değişiyordur da.
Bir iki gündür deniyorum fena değil gibi biraz düzelme oldu sanki en azında uyanınca bağırarak uyanmıyor .
İ
İ. S.
17 Şubat 2026 21:44
Beşiğe de tam dalmadan koymayı deneyin yoksa nerde uyuya kaldıysa orda uyanmak istiyor ve aynı şeyi istiyor. Başlarda zorlanıyorum bazen çabuk geçil yapıyor bazen 10 sefer koyuyorum kucaklıyorum vs derken daha da öfkeleniyor sonra en son normal uyutuyorum öfkelenip uykusu kaçmasın diye ama hep deniyorum bu aralar alışacak inşallah inanmak istiyorum çünkü bende çok yoruldum saatlerce ayakta sallamaktan yoruldum. Eskiden memede uyurdu oda yok. Sabah 4 den 7 ye kadar ayakta salladığımı biliyorum. Ve en son hıçkıra hıçkıra ağlamıştım mental yorgunluk bir başkaymış. Yalnız değilsiniz Allah yardımcınız olsun.
S
Sefanur T.
17 Şubat 2026 21:55
Kundak dendim asla olmadı kolları bağlı olduğu için daha da huysuzlandı. Biraz da olsa bir uyku düzenimiz var aslında akşam gaz sancısı olmazsa en geç 8-8 buçuk gibi uyuyor. Gece uyanmalarını saymazsak sabahta 6.30-7 gibi uyanıyor sonra eğer saati kaçırmazsak en geç 2 saat sonra tekrar uykuya geçiş yapıyor. Bazen 20 dakika bazen 2 saat uyuyor. Tüm günümüz bu şekilde geçiyor. Bir de bu aralar değişik bir ağlama var onda memeye geliyor bir iki emip kafasını geri atıp bağırarak ağlama krizine giriyor. O ağlıyor ben ağlıyorum kısır bi döngüdeyiz. Bende kendimi geçecek bu günler onu bir daha bu kadar küçük göremeyeceksin diye telkin etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar dayanabiliyorum. Sonra da vicdan azabı çekiyorum.