Gece Mama Sonrası
110 görüntüleme
E
Elif G.
20 Haziran 2025 22:08
2 aylık oğlum gece uyumadan önce mama yedikten 2 saat sonra uyuyo ve sürekli emmek istiyor. Uykuları yarımşar saat hocam.uykuyu alamio
M
Merve C. G.
21 Haziran 2025 08:46
Açlıktan başka bir derdi olabilir ben bebeğinizi iyi gözlemlemenizi öneririm. Mesela;
Uyuduğu ortam sıcaklığı uygun mu? Çok kalın veya çok mu ince giyiniyor?
Ateşi veya dikkatinizi çeken farklı bir değişikliği var mı?
Uyumadan önce gece rutini uyguluyor musunuz? 2 aylık bir bebek henüz gece gündüz farkına varamıyor olabilir ve bu rutini sizin oluşturmanız lazım, gündüz uykularına farklı bir şekilde geçirirken gece daha farklı yaklaşmalı ve bunu korumalısınız. Mesela gece uykusuna geçerken oda karanlık olmalı, eğer bebeğinizi rahatlatıyorsa sakin bir müzik(doğa, kuş, su sesi, piyano vs vs) açabilirsiniz, altının temiz olduğundan emin olunmalı, eğer günlük kullandığınız bir nemlendirici krem varsa mesela gece uyumadan onu masaj yaparak kullanabilirsiniz bedenini rahatlatacaktır.
Ayrıca, gün içerisinde uyuması gerekenden fazla uyuyan bebekler de gece uykusunu bölük bir şekilde uyurlar. Arama motoruna *uyku penceresi* yazarak bebeğinizin gün içerisinde ayına göre ne kadar uyuması&uyanık kalması gerektiğini de görebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir ☺️
Uyuduğu ortam sıcaklığı uygun mu? Çok kalın veya çok mu ince giyiniyor?
Ateşi veya dikkatinizi çeken farklı bir değişikliği var mı?
Uyumadan önce gece rutini uyguluyor musunuz? 2 aylık bir bebek henüz gece gündüz farkına varamıyor olabilir ve bu rutini sizin oluşturmanız lazım, gündüz uykularına farklı bir şekilde geçirirken gece daha farklı yaklaşmalı ve bunu korumalısınız. Mesela gece uykusuna geçerken oda karanlık olmalı, eğer bebeğinizi rahatlatıyorsa sakin bir müzik(doğa, kuş, su sesi, piyano vs vs) açabilirsiniz, altının temiz olduğundan emin olunmalı, eğer günlük kullandığınız bir nemlendirici krem varsa mesela gece uyumadan onu masaj yaparak kullanabilirsiniz bedenini rahatlatacaktır.
Ayrıca, gün içerisinde uyuması gerekenden fazla uyuyan bebekler de gece uykusunu bölük bir şekilde uyurlar. Arama motoruna *uyku penceresi* yazarak bebeğinizin gün içerisinde ayına göre ne kadar uyuması&uyanık kalması gerektiğini de görebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir ☺️
E
Elif G.
21 Haziran 2025 08:56
İlginizden ve yanitinzdan ötürü öncelikle çok teşekkür ederm Merve hanım 🙏 . Şehir dişine çıkıp geldikten sonra 2 haftadr değişkenlik gösteriyor cozemedm . gaz sıkıntımız da var akşam 20.00 dn sonra ağlamaya huzursz davranislar sergilio .gazı için zeytinyağı ile masaj da uyguluorz karnını öyle sest yapioki dokunamiorm da çok .gündüz 2 saatlik bı uykumz var gün içinde emerken ve yerinde 20 şer dk şekerleme yaparak geçio aksmda kundak yaparak gece gundz farki olsn die oluşturdm bu ara çok sıcak oldgu için kollarini direk uykuda cikariyo
E
Elif G.
21 Haziran 2025 08:58
Akşam ilk altını değiştirip masaj yapip 10 da içtiği mamadan sonra da gazini çıkarıp tekrar emmek istio yerine yatirdmda beyaz gürültüyü aciorm 10 dk içinde uyanio .tekrar emio saatler sonr 24.00 den sonra beyaz gürültü ile uykuya en son dalio
B
Bengü Ç.
21 Haziran 2025 09:55
Kaç cc mama veriyorsunuz? Benim oğlum da iki aylık 120 ml içiyor mama.yoksa çok huysuzlaşıyor.3saatte bir uyanıyor ve her defasında 120ml mama hazırlıyorum.birde akşam yatmadan önce karnını doyurmadan,ılık suyla vücudunu şöyle bir yıkıyorum.o da çok iyi geliyor.
E
Elif G.
21 Haziran 2025 10:37
Bende 120 CC veriorm .aksamlari büyük tuvaletini yaptığı zmn gündüz ve gece belden aşağısını yıkıyorum ama yine aynı gece bu şekil de uyumaya başladı 🥺😩 geç uyuduğu için uyku rutini 2 haftada bozuldu toparlayamiorm😩
B
Bengü Ç.
21 Haziran 2025 10:53
Ben bi de hep yanında yatıyorum, tek yatırınca hemen uyanıyor.bebekle beraber yatmak sakıncalı ama onun yatağını kendine yatağıma koydum,uykum çok hafif zaten,yüzümü onun yüzünğn yanına getiriyorum veya elimi koyuyorum yanağına o şekilde uyuyo yoksa on dakikada uyanıyo.biz de böyle😂
E
Elif G.
21 Haziran 2025 11:20
Allah im güzel saglikli uykular versn yavrularimiza 🙏🌸 .
Ah bende onu bahsetmedim 2 haftalik şehir dışında iken bizde birlikte uyuduk oğluşum ile aynı dediginz ggibi bende elimi karnina koyarak uyuduk şimdi de geldik hala aynı uyuyorz ama gece uykumuz bozuldu çözüm bulamadm başka
Ah bende onu bahsetmedim 2 haftalik şehir dışında iken bizde birlikte uyuduk oğluşum ile aynı dediginz ggibi bende elimi karnina koyarak uyuduk şimdi de geldik hala aynı uyuyorz ama gece uykumuz bozuldu çözüm bulamadm başka