🌙gece Kuşu Bebekler🌙

182 görüntüleme
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

8 Mayıs 2026 22:27
Merhabalar hanımlar, hepinize iyi akşamlar!

Bir konuda akıl danışmak istiyorum; siz bu bebekleri akşam 8, 9 veya 10 gibi uyutmayı nasıl başarıyorsunuz? Ben bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba? Benim bebeğim gece 02:00'den önce kesinlikle uyumuyor. 

Gün içinde bazen iki uyku yapıyor (biri 30 dakika, diğeri 50-60 dakika), bazen de tek uykuyla günü kapatıyor. Uyku saatlerine ne kadar dikkat etsem de, ne yapsam olmuyor, şaka gibi! Bu durumu yaşayan ya da düzen kurabilen var mı? Tecrübelerinize talibim. 

[Kızım 10 ay 14 günlük]
Merve K. .

Merve K. ..

8 Mayıs 2026 22:35
Bizim ki 8 ay atağını atlattıktan sonra mahvolduk tabi orası ayrı.😄 kendi kendine düzen oluşturdu.Şuan 9 ay 10 günlüğüz 8 de uyuyor kesintisiz sabaha kadar,belki de ben biraz saatleri erkene çektim öğleden sonra ki uykusunu kısa tuttum bundan da kaynaklı olabilir.Allah bütün annelere kolaylık versin valla çok zor
D

Dilan B.

8 Mayıs 2026 22:38
Benim kızım da 10 ay 2 günlük. Saat 20.00-21.00 arası uykuya geçiriyorum. Sabah 07.30-08.00 arası uyanıyor. Öğlen uykusunu 12.00 da yapıyor. Gün içinde bazen tek bazen iki uyku yapıyor. Gün içerisinde uyku süresini 1.5-2 saati geçirmemeye çalışıyorum. 17.00’dan sonra asla uyutmuyorum. Gün içerisinde sürekli oyun oynar, yürütür ya da dışarı çıkarırım. Zihinsel olarakta bedenen de yorulup dinlenebileceği zaman yaratıyorum. Eğer bebeğinizin diş, oda sıcaklığı ya da burun tıkanıklığı gibi ekstra uykuya engel bir şeyi yoksa yavaş yavaş düzene girmesi gerekiyor. Benim sürecim bu şekilde. Ama şunu da belirtmek isterim asla robot gibi dakik/kuralcı olarak davranmıyorum. Bebeğim nasıl isterse öyle esnetiyorum. Çok abartmayarak. Umarım sizin bebeğiniz de yavaş yavaş düzene alışır. Sağlıkla büyütün.
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

8 Mayıs 2026 22:41
Merve Kaya
Bizim ki 8 ay atağını atlattıktan sonra mahvolduk tabi orası ayrı.😄 kendi kendine düzen oluşturdu.Şuan 9 ay 10 günlüğüz 8 de uyuyor kesintisiz sabaha kadar,belki de ben biraz saatleri erkene çektim öğleden sonra ki uykusunu kısa tuttum bundan da kaynaklı olabilir.Allah bütün annelere kolaylık versin valla çok zor
Şu düzen den istiyorum sadece gerçeltem fazla biriey değil 
Fatma A. U.

Fatma A. U.

8 Mayıs 2026 22:42
10 ay 16 günlük bizde çok fenayız hiç uykumuz yok
Burcu

Burcu

8 Mayıs 2026 22:43
Gündüz uykusu gece uykusunu da belirliyor aslında gündüz uykusu düzene girerse gece de giriyor o yüzden gündüz uykusunu iyi almış olması lazım 10 aylık bi bebek 2.5-3saat gündüz uyuması lazım ki geceye yorgun girmesin bide bence en önemlisi uyku öncesi rutin oluşturmak çok işe yarıyor loş ışık müzik kitap belki banyo uykusunun gelmesine yardımcı olur belki ilk başlarda işe yaramaz ama zamanla oturur ben bunun için bir kaç ay uğraştım ama oldu bide bebeklerinde bizim gibi biyolojik saatleri var bence naparsak yapalım olmuyor bazen düzeltmek zaman alıyor
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

8 Mayıs 2026 22:44
Dilan B.
Benim kızım da 10 ay 2 günlük. Saat 20.00-21.00 arası uykuya geçiriyorum. Sabah 07.30-08.00 arası uyanıyor. Öğlen uykusunu 12.00 da yapıyor. Gün içinde bazen tek bazen iki uyku yapıyor. Gün içerisinde uyku süresini 1.5-2 saati geçirmemeye çalışıyorum. 17.00’dan sonra asla uyutmuyorum. Gün içerisinde sürekli oyun oynar, yürütür ya da dışarı çıkarırım. Zihinsel olarakta bedenen de yorulup dinlenebileceği zaman yaratıyorum. Eğer bebeğinizin diş, oda sıcaklığı ya da burun tıkanıklığı gibi ekstra uykuya engel bir şeyi yoksa yavaş yavaş düzene girmesi gerekiyor. Benim sürecim bu şekilde. Ama şunu da belirtmek isterim asla robot gibi dakik/kuralcı olarak davranmıyorum. Bebeğim nasıl isterse öyle esnetiyorum. Çok abartmayarak. Umarım sizin bebeğiniz de yavaş yavaş düzene alışır. Sağlıkla büyütün.
Bende zorluyan bir anne değilim ama hani dikkat ediyorum onu çok yormadan yapmaya çalıyorum veya aşırı yoruyorum veha sıtabil tutuyorum yok yani kuramıyorum o düzeni herşey okey yani banyo süt kitap karanlık oda sesizlik hep aynı düzen
Burcu

Burcu

8 Mayıs 2026 22:46
Merve Kaya
Mama ile mi besleniyor geceleri acaba
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

8 Mayıs 2026 22:46
Burcu
Gündüz uykusu gece uykusunu da belirliyor aslında gündüz uykusu düzene girerse gece de giriyor o yüzden gündüz uykusunu iyi almış olması lazım 10 aylık bi bebek 2.5-3saat gündüz uyuması lazım ki geceye yorgun girmesin bide bence en önemlisi uyku öncesi rutin oluşturmak çok işe yarıyor loş ışık müzik kitap belki banyo uykusunun gelmesine yardımcı olur belki ilk başlarda işe yaramaz ama zamanla oturur ben bunun için bir kaç ay uğraştım ama oldu bide bebeklerinde bizim gibi biyolojik saatleri var bence başarsak yapalım olmuyor bazen düzeltmek zaman alıyor
Bizde 5 ay dan sonra hep aynı asılda banyo süt kitap karanlık ve sesizlik hep aynı düzen hata 1 ay boyunca hiç evden çıkmadım gece düzene girsin diye ama nafile
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

8 Mayıs 2026 22:47
Burcu
Mama ile mi besleniyor geceleri acaba
Evet ama gece 1 defa veya hiç içmiyor
Burcu

Burcu

8 Mayıs 2026 22:51
🧸Ebru Keleş 🧸
Bizde 5 ay dan sonra hep aynı asılda banyo süt kitap karanlık ve sesizlik hep aynı düzen hata 1 ay boyunca hiç evden çıkmadım gece düzene girsin diye ama nafile
Benimkide erken uyur ama erkenden uyanır bazı bebekler uyku sevmiyor malesef
Damla B.

Damla B.

8 Mayıs 2026 22:54
Valla biz de öyleyiz. 12den önce asla uyumuyor. Gün içinde de çok az uyuyor 30 dakika bi uyuyor 30 dakika bi uyuyor tabi bu uyku yetmiyor bi 15 dakika daha uyuyır akşam üstü sonra geceye kadar ordan oraya hoplayıp zıplıyor. 11 aylık şu an ama hep böyleydi. 8 9 da yatırıyorum 30 dakika sonra uyanıyor ve gece 1den önce uyumuyor. Sabah 8de kalkıyoruz ama gündüz uykularını asla yapmıyor düzgün sürekli kalkıp oynamak istiyor valla napıcaz bilmiyorum. Çok özeniyorum çocuğu 9da uyuyan annelere. Kendime zaman ayırmak istesem o uyuyunca ben de uyuyorum uykum geliyor. E uyumasam 2 3 te yatınca sabah nasıl kalkıcam 8de 藍
D

Dilan B.

8 Mayıs 2026 22:55
🧸Ebru Keleş 🧸
Bende zorluyan bir anne değilim ama hani dikkat ediyorum onu çok yormadan yapmaya çalıyorum veya aşırı yoruyorum veha sıtabil tutuyorum yok yani kuramıyorum o düzeni herşey okey yani banyo süt kitap karanlık oda sesizlik hep aynı düzen
Belki yanlış gelecek bir çok anneye ama uykuyu sevmiyorsa bir bebek rutin onlar için hiçbir şey ifade etmiyor. Ben şahsen asla inanmadım uygulamadım. Sadece uyku saatine dikkat ettim. Kitap okumayı ister gündüz yapıyor ister gece. Asla müzik dinletip uyutmuyorum. Sadece ninni açarım. Karnını doyurup uyku arkadaşını veririm bitti. Aslında siz de uyku arkadaşını deneyebilirsiniz. Sarılınca mayışıyorlar.
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

8 Mayıs 2026 23:02
Dilan B.
Belki yanlış gelecek bir çok anneye ama uykuyu sevmiyorsa bir bebek rutin onlar için hiçbir şey ifade etmiyor. Ben şahsen asla inanmadım uygulamadım. Sadece uyku saatine dikkat ettim. Kitap okumayı ister gündüz yapıyor ister gece. Asla müzik dinletip uyutmuyorum. Sadece ninni açarım. Karnını doyurup uyku arkadaşını veririm bitti. Aslında siz de uyku arkadaşını deneyebilirsiniz. Sarılınca mayışıyorlar.
Evet olabilir aslında daha önce hiç uyku arkadaşı almamıştım trendyol'dan aldıysanız Eğer hangisini aldınız Bana da fikir olur Bir de size çok katılıyorum gerçekten bazı bebekler sevmiyor uykuyu ne yaparsan yap
D

Dilan B.

8 Mayıs 2026 23:05
🧸Ebru Keleş 🧸
Evet olabilir aslında daha önce hiç uyku arkadaşı almamıştım trendyol'dan aldıysanız Eğer hangisini aldınız Bana da fikir olur Bir de size çok katılıyorum gerçekten bazı bebekler sevmiyor uykuyu ne yaparsan yap
Uyku arkadaşı, müslin örtüsü. Asla onsuz uyumaz. Ama bir tane almıştım yine de. Yeşil bir müslin ördek. Yazarsanız çıkar. Ama onunla uyumadı.
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

8 Mayıs 2026 23:06
Hemen bakıp sipariş veriym belki işe yarıya bilir çok teşekkür ederim
Ö

Özge T.

8 Mayıs 2026 23:12
Merhaba, oğlum şuan 12.5 aylık ama bikaç aydır aynı gittiği için yazmak istedim ben de. Sizin bebişin uyku aralarını merak ettim ben aslında 3-4 saatten fazla dayanamazlar eğer çokk ilgi çekici bişey varsa 5-6 saate çıkar ama yorar. Ben de hiç 8-9’da yatıranlardan olmadım çünkü o zaman daha çok uyanıyor geceyarısı olana değin. En iyi düzenimiz, 8’de kalkması- 12’de ilk uyku 1 saat- 5’de ikinci uyku 1 saat- 10-11 gece yatışı. Yani akşam yattığı saatten ziyade uyku aralarındaki süreye dikkat ediyorum 4 saat oldu mu uyuyor, ben uyutmaya çabalamıyorum o çok yorucu bişey.
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

8 Mayıs 2026 23:22
Özge Topçu
Merhaba, oğlum şuan 12.5 aylık ama bikaç aydır aynı gittiği için yazmak istedim ben de. Sizin bebişin uyku aralarını merak ettim ben aslında 3-4 saatten fazla dayanamazlar eğer çokk ilgi çekici bişey varsa 5-6 saate çıkar ama yorar. Ben de hiç 8-9’da yatıranlardan olmadım çünkü o zaman daha çok uyanıyor geceyarısı olana değin. En iyi düzenimiz, 8’de kalkması- 12’de ilk uyku 1 saat- 5’de ikinci uyku 1 saat- 10-11 gece yatışı. Yani akşam yattığı saatten ziyade uyku aralarındaki süreye dikkat ediyorum 4 saat oldu mu uyuyor, ben uyutmaya çabalamıyorum o çok yorucu bişey.
Benim kızım 6 7 saat uykuya dayana biliyor ben zorla uyutuyorum 1 gün boyunca annemin zorlaöasıyla bıraktım kızım bırak uyur o dedi onuda denedik ama nafile yani 7 saaten sonra ağlamaya başladı be öyle uyutum saat 7 de uyanıyor 11 gibi ilk uyku oluyo 4 de 2 uyku 8 de başlıyorum rutine ama yok yani saçma nir dönğüye giriyo
Ö

Özge T.

8 Mayıs 2026 23:38
🧸Ebru Keleş 🧸
Benim kızım 6 7 saat uykuya dayana biliyor ben zorla uyutuyorum 1 gün boyunca annemin zorlaöasıyla bıraktım kızım bırak uyur o dedi onuda denedik ama nafile yani 7 saaten sonra ağlamaya başladı be öyle uyutum saat 7 de uyanıyor 11 gibi ilk uyku oluyo 4 de 2 uyku 8 de başlıyorum rutine ama yok yani saçma nir dönğüye giriyo
Hmm böyle direnmesi zormuş gerçekten 7 saat baya baya uzun, yorulunca da uykuya geçiş zor oluyor. Bir piyano sesi, gündüz hafif loş ortam falan işe yarar mı acaba
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

9 Mayıs 2026 00:14
Özge Topçu
Hmm böyle direnmesi zormuş gerçekten 7 saat baya baya uzun, yorulunca da uykuya geçiş zor oluyor. Bir piyano sesi, gündüz hafif loş ortam falan işe yarar mı acaba
Vallaha özel siyah perde diktirdim gündüz katanlık olsun en azıdan sabah uyusun diye ama nafile gerçekten şaka gibi uyku arkadaşı deniyecem bide bakalım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir