Gece Kuru Bez

196 görüntüleme
E

Ebrar D. N.

13 Mayıs 2026 15:08
Bebeğim 2 aylık. Gün içinde 6 7 ıslak bez çıkarıyor ama geceleri bezi hep kuru uyanıyor. Ben altını açtıktan sonra çişini yapıyor. Her seferinde aynısı oluyor. Bu normal mi? Uykusunda böbrekleri çalışmıyor mu bir sıkıntı mı var diye merak ediyorum.

Ateşi yok, ekstra bir sıkıntısı yok. Boyu kilosu ayına uygun.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mayıs 2026 15:25
Merhaba,

Bebeğinizin gece bezinin kuru uyanması konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, 2 aylık bir bebek için günde 6-7 ıslak bez çıkarması normaldir.

Bebeğinizin gece bezinin kuru uyanması birkaç nedenden olabilir:
Sıvı alımı: Bebeğiniz gündüzleri yeterli sıvı alıyorsa, ancak gece emzirmediğiniz için sıvı alımı düşük olabilir.
Uykunun derinliği: Bebeğiniz derin uykudayken, böbrekleri daha az çalışabilir ve bu nedenle idrar yapmayabilir.
* Terleme: Havaların sıcak olduğu dönemlerde, bebeğiniz terleyerek sıvı kaybı yaşayabilir ve bu nedenle idrar yapmayabilir.

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşmanız en iyisi olacaktır. Doktorunuz bebeğinizin kilosunu, boyunu ve genel sağlık durumunu değerlendirerek, gece bezinin kuru uyanmasıyla ilgili bir sorun olup olmadığını belirleyebilir.

Şimdilik, aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Gece emzirmeyi ihmal etmeyin: Gece emzirmesi, bebeğinizin sıvı alımını artırır ve idrar yapmasını teşvik edebilir.
2. Bebeğinizin sıvı alımını takip edin: Gündüzleri bebeğinizin yeterli sıvı alıp almadığını kontrol edin.
3. Bebeğinizin bezini düzenli olarak değiştirin: Bebeğinizin bezini düzenli olarak değiştirerek, cilt tahrişini önleyebilirsiniz.

Umarım, bebeğinizin sağlığı iyidir ve bu durum geçicidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uzun Süre Cisini Yapmiyor
2. Gece Uykusu
3. Sutum mu Azaldi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ebru

14 Mayıs 2026 15:42
Ebrar hanımcım normal bir durum endişelenmeyin benim kızımda da bazen oluyor 5.5 aylık. Eğer sabah ilk çişini yapıyorsa gün içinde ıslak bez sayısı iyiyse huzurlu mutluysa sıkıntı etmeyin.
E

Ebrar D. N.

14 Mayıs 2026 15:57
Ebru
Ebrar hanımcım normal bir durum endişelenmeyin benim kızımda da bazen oluyor 5.5 aylık. Eğer sabah ilk çişini yapıyorsa gün içinde ıslak bez sayısı iyiyse huzurlu mutluysa sıkıntı etmeyin.
Çok teşekkür ederim ❤️ diğer her şeyi güzel ama yine de kafama takılıyordu, çok sağolun Ebru hanımm :))
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir