Gece Kaçırma

194 görüntüleme
Merve B.

Merve B.

29 Temmuz 2026 22:42
26 aylık zaten uzun aylardır kaka tuvalete yapılıyordu bezi komple kestim 3 günde bitti tamamen ancak bir hafta 10 gün sonra bir gerileme başladı gece çiş yapıyor ve uyanmıyor. Yaşayan var mı? Ne yapabilirim
T

Tuğba K. M.

Premium Üye
29 Temmuz 2026 22:59
Bizde de ara ara oluyor o günlere dikkat ettim ki suyu son ana bırakıyor tuvalete gitmeden yatıyor ya da denizden döndüğümüz zamanlarda geceleri yapıyordu dikkat ediyorum bu konulara şimdilik iyiyiz ama belki size de yardımcı olur 🌸
C

Cansu B.

29 Temmuz 2026 23:22
24 aylıkken bezi kendi cıkardı oğlum kendi istedi ve gece çişe kaldrmadım. Yaptğı zamanlarda oldu yapmadğı zamanlarda. Şua. 36 aylık 9.30da yatıyor. Bn 12de. Kendm uyumadan önce onu mutlaka çişe kaldırıyorum yapıp tekrar uyuyo. Ve gece yatağa yapmıyor. 5 yasına kdr gece kacırmaları normal demişti doktorumuz. Birde uyumadan 2 saat önce yeme içme kesilecek. Ama bn su veriyorum uyku öncesi. İçip yatyor.
İ

İsmet Ö.

29 Temmuz 2026 23:56
Tuvalet eğitimlerine başlayacağım önerileriniz nedir
Merve B.

Merve B.

30 Temmuz 2026 07:41
İsmet Öztekmen
Şöyle ben aslında sizi yanıltırım çünkü belki 20 aylıktan beri kakasını tuvalete yapıyor o yüzden benim tuvalet eğitimim kısa oldu.

Ama o süreçte başladıkları anlatayım Tuna’nın eğitimi diye bir kitap gördük o kitaba bayıldı yani öyle söyliyim o kitapta gördüğü şeylere özendirdi onu tuvalet oturağı en önemli aşaması bence bu işin çünkü çocukların çoğu tuvalete oturmaktan endişe duyuyor lazım da kullanmayı tercih etmedim hiç de bakmıyordum ona o yüzden benim için o aparata alışması tuvalete oturması önemliydi hadi gel tuna gibi işte kakanı yapabiliyor musun bakalım diye oturttum sonra kendi zaten istemeye başladı tuvalette istediği bir yere kaka duvarı istediği bir yere cıs duvarı yaptırdım bolca sticker kullandık cıs kısmına geldiğimizde de farklı kitaplarla devam ettik yani artık abi oldun zaten tuvaleti seviyorsun çişimizi de buraya yapalım diye başladık ilk gün hiç kaçırma yapmadık ikinci gün full kaçırma yaptık diyebilirim üçüncü gün düzene girmişti her şey ama işte dediğim gibi mesela gece uykusunda şu anda kaçırma yaşıyoruz
T

Tuğba K. M.

Premium Üye
30 Temmuz 2026 22:25
İsmet Öztekmen
Bizde de tek başına tuvalet kitabını çok öndeden okumaya başlamıştık o fikri yavaş yavaş işledik diyebilirim. 2 kez başarısız bir deneme oldu sürekli bezi de bir bıraksa gibi sözlerden dolayı denedim ama hazır değildi. Bir doktoru dinlemiştim kas gelişiminde merdivenleri tek çıkmaya başlıyorsa desteksiz kasları hazır demektir diye. Tam baktık ki öyle tek çıkıyor bir gün ben bezimi kullanmak istemiyorum (kitaptaki cümle bu) diyerek uyandı. Ben hiç hazır değilmişim o an bu duruma ama kaçırmalar vs oldu tabiki. Önemli olan kaka kısmı başlamadan önce görmesini ve korkmamasını tavsiye ederim. Biz süreci iyi yürüttük ama çOk yorulduk o süreçte destekçiniz olursa sanki daha rahatlık olur
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir