Gece Emzirmeyi Kesme Kaçıncı Ayda Olmalı
107 görüntüleme
Z
Zehra S.
7 Aralık 2025 17:24
Bebeğim bir hafta sonra 9 aylıkolacak ve 2 3 saatte bir uyanıyor. Emziriyorum geri uyuyor. Bu bi alışkanlık mı yoksa acıkıyor mu. Gece kaç saate kadar durabilir gece emzirmeyi ne zaman kesmeliyim

Fadile B.
7 Aralık 2025 17:35
Bende de o sorun var bir yaş olsun azaltmaya çalışın emmesini bırakıyorlar

Gamze Ş. K.
7 Aralık 2025 17:47
Bebeğim 5 aylık sizler gibi sürekli uyanıyoruz bu bir alışkanlık artık bence🥲 ama saat belirledim gece 12 ve sabaha karşı 4 bu saatler harici emzirme yapmıyorum çok ağlarsa veriyorum yine tabi sizde böyle saat belirleyip azaltarak gidebilirsiniz
Z
Zehra S.
7 Aralık 2025 17:49
Bende azaltmaya çalışıyorum gece 2 ve sabah üzeri 6 gibi ama bir ağlama krizine giriyor ta ki emene kadar çok zorlanıyorum emzik de veriyorum halbuki

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
8 Aralık 2025 07:42
@Zehra S duruma göre 2-3. aydan itibaren bebeklerin gece beslenmesine ihtiyacı yoktur eğer gece beslenmeye devam eden bir bebek varsa acıktığı için değil ihtiyaçtan dolayı emerler annenin kokusu sıcaklığı iyi geldiği için sürekli sizinle olmak isterler ya da bebekte diş ağrısı olduğu için damaklarını kaşımak isterler yani sizin bu aşamada Bebeğinizi emzirmenize gerek yok bebeğinizin ihtiyacına yönelik adımlar atarsanız gece uyanmalarda olmayacaktır