🤱🏻🤱🏼 Gece Emzirmeleri Neden Bu Kadar Kıymetli?

143 görüntüleme
Hilal Ö. .

Hilal Ö. ..

Bebek Hemşiresi ve Emzirme Danışmanı

19 Temmuz 2025 07:55
🤱🏻 Gece Emzirmeleri Neden Bu Kadar Kıymetli?

Annelerin en çok merak ettiği konulardan biri de gece emzirmeleri…
“Bebeğim uyudu, ben de uyusam mı?” diye düşünmek çok doğal ama gece emzirmelerinin hem süt üretimi hem de bebeğin gelişimi için altın değerinde olduğunu bilmek gerekir! ✨

Çünkü gece saatlerinde prolaktin hormonu, yani süt üretimini destekleyen hormon en yüksek seviyede salgılanır. Bu yüzden gece emzirmeleri hem sütün devamlılığı hem de bol süt üretimi için çok kıymetlidir.

Ayrıca gece emzirmesi sadece sütün değil, anne ve bebek arasındaki bağı da güçlendirir. Bebeğin bağışıklığını destekler ve bebeğin daha huzurlu bir uyku düzenine geçmesine yardımcı olur. 🌙💤

Gece emzirmek emek ister ama karşılığı sevgiyle dolu! 💕

Bebek Hemşiresi & Emzirme Danışmanı Hilal ✨
💌 @emzirmesurecim
Esra E. .

Esra E. ..

Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı

19 Temmuz 2025 08:40
Merhabalar gece beslenmesini ne zaman bırakmayı önerirsiniz
Hilal Ö. .

Hilal Ö. ..

Bebek Hemşiresi ve Emzirme Danışmanı

19 Temmuz 2025 15:13
Gece beslenmesini bırakmak için en uygun zaman bebeğin gelişimine, kilosuna ve beslenme alışkanlıklarına göre değişir. Ancak genel yaklaşım şu şekildedir:

🔹 6. aydan itibaren, bebeğin ek gıdaya geçmesiyle birlikte gece beslenme sıklığı azalmaya başlar.
🔹 9-12 ay arası, sağlıklı ve iyi kilo alan bebeklerde gece beslenmesini kademeli olarak azaltmak mümkündür.
🔹 1 yaşından sonra, gece beslenmesine fizyolojik olarak ihtiyaç kalmaz; bu dönemde genelde alışkanlık ve konfor emmesi devam eder.

Amaç:
Gece kesintisiz uyku gelişimini desteklemek, diş sağlığını korumak ve bebeğin gece-gündüz döngüsünü öğrenmesini sağlamaktır. Ancak her bebek farklıdır, gece beslenmesini bırakmadan önce:

✅ Bebeğin kilosu ve gelişimi uygun mu?
✅ Gündüz yeterli ve dengeli besleniyor mu?
✅ Uyku düzeni nasıl?

Bu soruları değerlendirmek gerekir.
Detaylı değerlendirme ve adım adım yönlendirme için bir uzman desteği almak faydalı olur 💫

Bebek Hemşiresi - Emzirme Danışmanı Hilal

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir