Gece Emmesi

262 görüntüleme
R

Rukiye

Premium Üye
16 Haziran 2026 10:51
16 aylık çocuğum uykuya meme ile dalıyor. 1 yaşından sonra böyle oldu aslından öncesinde sarılarak uyutabiliyordum ama artık meme olmadan uyumuyor. Geceleri özellikle çok yorucu oluyor çünkü 2-3 saat aralıklarla emmek için uyanıyor ve asla bırakmıyor. Bazen onun yanında uyuyakalıyorum o kadar tutuyor ağzında. Ne yapsam bilemedim,memeden kesmeyi düşünmüyorum en az 2 yaşına kadar.Başka yöntem varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim
Fadime Ö.

Fadime Ö.

16 Haziran 2026 14:14
Maalesef benim kızımda öyle 22 aylık bende sabrediyorum kesicem ama cesaret edemedim. Çok bağlı artık geceleri hiç uyuyamıyorum sürekli emiyo alışkanlık haline geldi çünkü . Tek çaresi kesmek başka seçenek olduğunu düşünmüyorum. Sizde bu süreçte belki geceden emzirmeyi kesmeyi deneyebilirsiniz :)
R

Rukiye

Premium Üye
16 Haziran 2026 14:41
Nasıl uyutabilirim peki emme yerine başka alternatif var mı,mama kullanmıyorum,su teklif etsem içer mi ya da emmezse alışır mı bi süre sonra
R

Rukiye

Premium Üye
16 Haziran 2026 14:42
@Fadime Özkara
Fadime Ö.

Fadime Ö.

16 Haziran 2026 22:59
Rukiye
@Fadime Özkara
Su içer ama yani ağlamalı biraz zor süreç 🥲 ben yapamadım yani oyüzden az kaldı tamamen kesmeme sabrediyorum . Gece meme den kesme vs die araştırırsanız videolar çıkar karşınıza oradan daha net öğrenebilirsiniz. Mama içmesine gerek yok bence aç değiller sadece alışkanlık haline geldiği için emiyolar sürekli .
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Haziran 2026 12:41
Gece emmesi konusunda endişe duyduğunu anlıyorum. 16 aylık çocuğunuzun uykuya meme ile dalması ve geceleri sık sık emmek için uyanması zor bir süreç olabilir.

Bebeğinizin emme ihtiyacını azaltmak veya uykuyu düzenlemek için bazı stratejileri deneyebilirsiniz:
1. Uykudan önce sakinleştirici rutinler: Çocuğunuzun uykudan önce sakinleşmesini sağlayacak bir rutin oluşturun. Örneğin, ılık bir banyo, masaj, hikaye okuma veya şarkı söyleme gibi aktiviteler çocuğunuzu rahatlatabilir.

2. Emzirmeyi azaltma: Çocuğunuzun emme ihtiyacını azaltmak için gün içinde emzirme sıklığını azaltmayı deneyebilirsiniz. Ancak, 2 yaşına kadar emzirmeyi kesmeyi düşünmediğiniz için bu süreci yavaşça yönetmelisiniz.

3. Diğer uyutma yöntemleri: Çocuğunuzu uyutmak için farklı yöntemler deneyin. Örneğin, sarılarak uyutma, yanınızda uyutma veya bir uyutma objesi (örneğin, bir peluş oyuncak) kullanma gibi.

4. Uykuyu düzenleme: Çocuğunuzun uykusunu düzenlemek için bir uyku programı oluşturun. Örneğin, her gün aynı saatte uyku ve uyanma zamanı belirleyin.

5. Sabır ve esneklik: Çocuğunuzun gelişim sürecinde sabırlı ve esnek olun. Her çocuk farklıdır ve kendi hızıyla gelişir.

Unutmayın ki her çocuk farklıdır ve bazı yöntemler işe yarayabilirken, diğerleri işe yaramayabilir. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir pediatri uzmanı veya çocuk gelişim uzmanı ile konuşarak daha özel tavsiyeler alabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir