Gece Emmesi

122 görüntüleme
A

Ayşe K.

19 Temmuz 2025 01:02
Ablamın bebeği 31 günlük gece kendi uyanmadıysa emmiyo ama 4 saatte uyandırın diyolar ve bazen bu saati geçiyo o uyandırıyo ama kendi uyandıgı gibi emmiyo 3 4 dakka emip bırakıyo
M

Mehtap Ö.

19 Temmuz 2025 05:37
Sarılık riski var mı peki bide normal eğer hastalık riski yoksa
Merve B.

Merve B.

19 Temmuz 2025 05:50
Normal değil bebekler 90.gününü tamamlamalarıyla birlikte iyi beslenirlerse gece uyanmasalar da sorun olmaz. 1 aylık bebek sarılık riski vardır memeye alışması için emmesi gerekir sarılıksa da sarılık uyku yapar. 4 saat bile çok gündüzleri 2 saatte bir geceleri min 2 max3 saatte emmelidir
Hilal Ö. .

Hilal Ö. ..

Bebek Hemşiresi ve Emzirme Danışmanı

19 Temmuz 2025 08:17
31 günlük bir yenidoğanın gece 4 saatten uzun aç kalmaması tavsiyemizin temel sebebi, bu dönemde hem kan şekeri dengesinin korunması hem de süt üretiminin düzenli uyarılması içindir. Özellikle doğum kilosu henüz tam oturmamış veya kilo alımı sınırda olan bebeklerde bu çok daha önemli olur.

Eğer bebek gece 4 saatten fazla uyuyorsa ve zorla da olsa uyandırılıp emziriliyorsa bu iyi bir önlem. Ancak uyandıktan sonra sadece 3-4 dakika emmesi yeterli stimülasyon sağlamayabilir. Bunun için:
✅ Uykudan uyandırırken ortamı hafif aydınlatmak,
✅ Hafif alt değiştirmek gibi hareketlerle biraz daha canlandırmak,
✅ Meme değiştirerek iki memeyi de teklif etmek,
✅ Gerekirse sağım yaparak memeyi uyarmak,

bu süreci destekler. Bebek büyüdükçe bu kısa emme süreleri uzar ama ilk haftalarda biraz sabır ve uyarı şart.

Dilerseniz bu konuda daha detaylı bir değerlendirme ve emzirme planı için profesyonel destek alabilirsiniz 🌿

Sevgilerimle,
Bebek Hemşiresi - Emzirme Danışmanı Hilal
📲 @emzirmesurecim
E

Emine T. ..

19 Temmuz 2025 08:24
Benim bebeğim de aynı şekilde ben dokunmazsam uyanmıyordu gece gündüz hastanedeki emzirme hemşiresi ellerinizi yıkayın uykusunun içinde serçe parmağınızı ağzına sokun emme refleksi başlasın sonra emzirin demişti memede uyuyakaldıkça çenesinden ve topuğunun altından uyarı veriyordum ilk iki ay gece gündüz 2 3 saatte bir böyle yaptım kendisini toparlayınca kendi uyanıp emmek istedi zaten
A

Ayşe K.

19 Temmuz 2025 08:55
Sabahları fazla fazla emiyor sadece gece böyle oluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir