Gece Çok Sık Uyanmalar

203 görüntüleme
T

Tuğba İ.

31 Ocak 2026 09:35
Bebeğim 4 ay 6 günlük geceleri 1.5 -2 saatte bir uyanıyor. Emmek istiyor. Bu durumu yaşayan annelerimiz var mı ???
Ç

Çağla

31 Ocak 2026 09:44
4. Aya hoşgeldiniz :) ama bir kaç haftaya geçiyor merek etmeyin
T

Tuğba İ.

31 Ocak 2026 09:47
Biz 3. Aydan başladık önce 2 saatte bir sonra saate bir geçer dedim geçmiyor
Afranur K.

Afranur K.

31 Ocak 2026 09:53
Tuğba hanım, emmeye alışmıştır diye düşünüyorum ben sizin yaşadığınız olayı 2 gece yaşadım. Sonra farkettim ki derdi emmek değil destek istiyor. Sallanmak vs. De desteğe giriyor ama gece boyu sallamak da konforlu değil.

Sonra biraz araştırınca bebeğinizin üstüne elini koymak, yanında olduğunuzu hissettirmek de destek olarak geçiyor. Bi de her kıpırdandığunda müdahale etmeyi bıraktım. Yani evet ben uyanıyorum ama kıpırdanmasını takip ediyorum artık öğrendim bazılarında uyanmadan kendini geri toparlıyor bazılarında da uyanacağını bariz belli ediyor. Önce elimi karnına koyuyorum, işe yaramazsa biraz piş piş diyorum, o da yaramazsa hafif sallıyorum. Genelde işe yatıyor ama hiç yaramazsa be de emzirme aşamasına geçiyorum o zaman.

Bir de doğru yanlış kesinlikle bilmiyorum ama üstüne bi tık ağır bir pike örtünde kendi müslin örtülerine oranla, çok daha derin uyumaya başladı. Ben de zıbını inceltip, uyku tulumunun üstüne bi tane 3-4 e katlanmış pike örtüyorum.

Bu arada bebeğimi kundaklamıyorum, uyku tulumumuz çuval şeklinde kolları dışarıda, pikeyi sadece gövdesine örtüyorum.
T

Tuğba İ.

31 Ocak 2026 09:57
Afranur hamım , teşekkür ederim cevapınız için ben de sizin düşündüğünüz gibi düşündüm emmeyi destek olarak görüyor. Ama elimi görgüsüne koydum , yatağından kaldırmadan pış pışladım , kucağıma aldım salladım olmadı ,ağlıyor memeyi verince meme de uzun kalıyor ve uyuyor.
Hatice C. .

Hatice C. ..

31 Ocak 2026 10:00

Tuğba İşçimen

Afranur hamım , teşekkür ederim cevapınız için ben de sizin düşündüğünüz gibi düşündüm emmeyi destek olarak görüyor. Ama elimi görgüsüne koydum , yatağından kaldırmadan pış pışladım , kucağıma aldım salladım olmadı ,ağlıyor memeyi verince meme de uzun kalıyor ve uyuyor.

Memeye kalkıyor olmalı biraz açlık biraz alışkanlık birde yanında misiniz onun kontrolü oluyor bebekte memeye değer değmez emmeden uyuduğu zamanlarda özellikle.
T

Tuğba İ.

31 Ocak 2026 10:01
Hatice hanım,teşekkür ederim cevapınız için bir iki emiyor sonra meme ağzında uyuyor
Hatice C. .

Hatice C. ..

31 Ocak 2026 10:04

Tuğba İşçimen

Hatice hanım,teşekkür ederim cevapınız için bir iki emiyor sonra meme ağzında uyuyor

Benimki de öyle yapıyor çünkü açsa uzun bi emiş oluyor değilse memeyi veriyorum anlıyorki yanındayım geri uyumuş oluyor hemen meme kendisine temaslı bişekilde 😊
T

Tuğba İ.

31 Ocak 2026 10:05
Hatice hanım, buna bir çözüm bulabildiniz mi ??
Hatice C. .

Hatice C. ..

31 Ocak 2026 11:05

Tuğba İşçimen

Hatice hanım, buna bir çözüm bulabildiniz mi ??

Tuğba hanım çok değişkenlik gösteriyor dün gece iki kere memeye kalktı acıktı diğer kalkışı beni yoklama içindi. ama sıcakladigi zamanda huysuzlanabiliyor onada dikkat edin evin ısısı da bebekleri kaldirabiliyor , şuan birlikte uyuyoruz yatağını ayırma aşamasında anliycam bende o yüzden beklemedeyim.
T

Tuğba İ.

31 Ocak 2026 11:06
Teşekkür ederim Hatice hanım
Hatice C. .

Hatice C. ..

31 Ocak 2026 11:14

Tuğba İşçimen

Teşekkür ederim Hatice hanım

Rica ederim 🌸
S

Sefanur T.

31 Ocak 2026 22:04
Bende iki gecedir aynı şeyi yaşıyorum bebeğim 4,5 aylık. Saat 3 gibi uyanıyor tekrar uyuması 2 saat sürüyor. İlk önce emiyor sonra emmediği halde memeden ayrılmıyor. Ben çekip yerine yatırdığımda uyanıyor. Emzik istemiyor, elimi karnına koyup piş piş yapıyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Şu ayı bi atlatsak gece uykusuzluğu yoruyor maalesef 😒
T

Tuğba İ.

1 Şubat 2026 07:02
Maalesef çok yoruyor . İnşallah atlatırız artık 😔

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir