Gece Beslenmesini Nasıl Kesebilirim??
107 görüntüleme
Ö
Öznur T.
24 Aralık 2025 20:14
bebeğim 16 aylık, gündüz memeyi çok aramıyor ama gece aşırı sık uyanıp istiıyor, gece beslenmesini nasıl kesebilirim
T
Tuğba S. C.
25 Aralık 2025 06:35
Biz de aynı durumdayız. 16 aylık olacağız. Sadece memede uykuya geçiyor. Geceden sabaha kaç defa uyanıp meme diye ağlıyor sayamıyorum. Ramazan ayı gelmeden kesmeyi düşünüyorum
S
Semra İ. ..
25 Aralık 2025 06:39
Merhaba benim kızım 15 aylık gece beslenmesini bayağı bir azalttım neredeyse kesmek üzereyim. Hemen kendi uyguladigim taktığı söylemek istiyorum belki işinize yarar. Öncelikle ben gece mama veriyordun mamayı keserek başladım yani şöyle ayran yaptım ayranı verdim her gece yatarken yanıma ayran hazırlıyorum biberona ilk uyandiginda iştahla içerken ikincisinde biraz ekşi tadı olduğu için içmeyi bıraktı. Ve böyle arka arkaya birkaç gece ayran yapınca artık uyanmaz oldu istemez oldu. Böylece alışkanlığı bitmiş oldu. Yani gece uyandiginda istediği şeyi vermezsek çocuk 3 4 en fazla bir haftada alışıyor. Benim kızım gecede 6 7 defa beslenmek için uyanıyordu. Bu da beni bayağı bir zorlamaya başlamıştı bu yüzden böyle bir yöntem kullandım.
Ö
Öznur T.
25 Aralık 2025 19:46
yani yırtıyo kendini asla sakinlemiyor, ağladıkça daha da sinirleniyor, sakinleştirsem memesiz uyutacağım ama yok olmuyor
T
Tuğba S. C.
25 Aralık 2025 19:49
Ben konuşarak ilerlemeye çalışıyorum.
Kızım büyüdü memede süt bitiyor. Artık yemek yiyeceksin süt az kaldı diyorum. Meme diye dokunarak ağlıyor.
Nasıl keseceğimi de bilmiyorum 🤷♀️
Kızım büyüdü memede süt bitiyor. Artık yemek yiyeceksin süt az kaldı diyorum. Meme diye dokunarak ağlıyor.
Nasıl keseceğimi de bilmiyorum 🤷♀️
Ö
Öznur T.
25 Aralık 2025 19:51
çok zor bi süreç ya tüm dişlerin çıkmasını bekledim, bir hafta izin aldım önümüzdeki hatfta deneyeceğim bakalım