Gece Beslenmesini Kesmek
41 görüntüleme
A
Ahsen ..
11 Nisan 2026 04:14
Kızlar özellikle mama alan bebeklerde gece beslenmesini nasıl kestiniz benim kizim 12.5 aylık geceleri uyaninca mama yaptigimda 1-2 yudum alıp bırakıyodu ben de kesmeye karar verdim ilk gece güzel gecti ama suan 7. Gece 6 gecedir 3-4 gibi uyanip yarim aaat bi saat oturuyor geri uyumuyor uyanikken bazen agliyo bazen bos bos etrafi izliyor 7 gündür ugrasmisken pes etmek de istemiyorum normal mi nasıl oluyor bu surec ya

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
12 Nisan 2026 04:25
Gece beslenmesini kesmek gerçekten zor bir süreç olabilir, özellikle bebekler buna alışıkken. Senin kızın 12.5 aylık ve mama ile besleniyor, bu da gece beslenmesini kesmeyi planlamanın iyi bir zamanlaması.
İlk gece iyi geçtiğini ancak sonrasında 6 gündür 3-4 gibi uyanıp yarım saat bir saat oturduğunu ve geri uyumadığını belirttin. Bu durum normal olabilir, çünkü bebekler alışkanlıklarını değiştirmeye çalıştıklarında bazen zorlanabilirler.
Gece beslenmesini kesme sürecinde sabır ve tutarlılık önemlidir. Bebeğin tepkileri birkaç gün sürebilir, ancak bu süreçte bazı stratejiler uygulayabilirsin:
1. Rüya beslenmesi: Bebeğin uykudayken beslenmesini yapmayı dene. Bu, bebeğin uyanmadan beslenmesini sağlayabilir.
2. Beslenme saatlerini düzenle: Bebeğin gün içindeki beslenme saatlerini düzenle ve gece beslenmesini kaldır.
3. Alternatif içecekler: Bebeğe gece uyanınca su veya başka bir içecek teklif edebilirsin.
4. Uyku ortamını düzenle: Bebeğin uyku ortamını rahat ve sakin hale getir.
Bu süreçte pes etmek istemiyorsan, şu noktalara dikkat et:
Bebeğin aç olmadığını, susuz olmadığını ve rahatsız olmadığını kontrol et.
Bebeğin uykusunu bölmemeye çalış.
* Sabır ve tutarlılık göster.
Bu stratejileri uygulayarak, gece beslenmesini kesme sürecini daha kolay hale getirebilirsin. Eğer sorunlar devam ederse, doktorunla konuşmayı unutma.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Gece Beslenmesi Uyku Saati
3. Gece Beslenmesi Hk
İlk gece iyi geçtiğini ancak sonrasında 6 gündür 3-4 gibi uyanıp yarım saat bir saat oturduğunu ve geri uyumadığını belirttin. Bu durum normal olabilir, çünkü bebekler alışkanlıklarını değiştirmeye çalıştıklarında bazen zorlanabilirler.
Gece beslenmesini kesme sürecinde sabır ve tutarlılık önemlidir. Bebeğin tepkileri birkaç gün sürebilir, ancak bu süreçte bazı stratejiler uygulayabilirsin:
1. Rüya beslenmesi: Bebeğin uykudayken beslenmesini yapmayı dene. Bu, bebeğin uyanmadan beslenmesini sağlayabilir.
2. Beslenme saatlerini düzenle: Bebeğin gün içindeki beslenme saatlerini düzenle ve gece beslenmesini kaldır.
3. Alternatif içecekler: Bebeğe gece uyanınca su veya başka bir içecek teklif edebilirsin.
4. Uyku ortamını düzenle: Bebeğin uyku ortamını rahat ve sakin hale getir.
Bu süreçte pes etmek istemiyorsan, şu noktalara dikkat et:
Bebeğin aç olmadığını, susuz olmadığını ve rahatsız olmadığını kontrol et.
Bebeğin uykusunu bölmemeye çalış.
* Sabır ve tutarlılık göster.
Bu stratejileri uygulayarak, gece beslenmesini kesme sürecini daha kolay hale getirebilirsin. Eğer sorunlar devam ederse, doktorunla konuşmayı unutma.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Gece Beslenmesi Uyku Saati
3. Gece Beslenmesi Hk
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin