Gece Beslenmesini Kesme Süreci

86 görüntüleme
S

Sümeyye G.

10 Haziran 2025 07:23
Bebeğim 14 aylık. 9.650 kg. Şimdiye kadar kilo alımı yavaş olduğu ve diş dönemi geç kaldığı için emerek uyutuyordum, başka türlü uykuya dönmüyordu. Biraz daha uyanmalar azalınca, diş, kilo vb sorun kalmayınca gece beslenmesini bırakmaya karar verdik. İlk gün ilk uyuması memesiz çok zor oldu ama uyudu. Üç kez uyandı, kucakta piş piş ile döndürdüm, çok uzun sürmedi. Hatta sevindim böyle olmasına. İkinci gün iki kez uyandı ama ikinci uyanışında yani gece 3 gibi bir türlü uyumadı, uyusa da uyandı, babasında da kesinlikle susmadı hatta daha kötü oldu. Mecburen biraz emzirip uyumasına izin vermeden memeden çekip uyuttum, sabah 7'ye kadar uyudu. Üçüncü gün ilk uyuyuşu memesiz ve kolay oldu ama yine gece 3'te uyanınca su, emzik vb hiçbir şey fayda etmeyince biraz emzirip memeden çekip uyuttum. Acaba birden kesmek yerine en azından zorda kaldıkça bir kez emzirmek şeklinde uyutsam ilerleyebilir miyiz? Çünkü gündüz uykusu ve akşam ilk uykuda memesiz uyuyabiliyor. Sadece artık sabaha karşı istiyor.
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

10 Haziran 2025 16:36
Bebeğiniz size ihtiyacı olduğunda orada olmanızı tavsiye ederim. Bir bebeğe eğitim vermeye çalışmak güzeldir fakat o bebeğin psikolojisini bozacak şekilde yalnız bırakmak ve öğrenilmiş çaresizliği ona da yatmak olabilecek en büyük hatalardan. Sizin durumunuzda da olduğu gibi çocuğun tolere edemediği durumlarda onun yanında olduğunuzu hissettirmeniz en doğru karar olacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir