Gece Beslenmesini Bırakma
265 görüntüleme
S
Sinem G.
27 Temmuz 2026 12:26
Merhabalar 16 aylık bir oğlum var malesef gece emmeyi alışkanlık haline getirmişti sabaha kadar meme ağzında uyuyordu ve sürekli uyanıyordu kesmeye karar verdim ilk geceler sadece bir kere emzirme yaptım şuan hiç emzirmiyorum dün ilk defa gece 2.30 dan sonra sabaha kadar uyudu doğru mu yapıyorum nasıl bir yol izlemeliyim ayakta sallayarak uyutuyorum uyandığında sakinleştiriyorum gönlünü yapıp tekrar sallıyorum yardımcı olabilir misiniz
R
Rukiye
Premium Üye
27 Temmuz 2026 12:50
Benim oğlumda 17 aylık ve 2 gündür memeye daha bi bağımlı olmaya başladı özellikle gece. Dediğiniz gibi hep emmek ve öyle uyumak istiyor. Nasıl tek emme yaptınız onu merak ediyorum,kabul ediyor mu ,bizim ki uyanıyor meme vermeyince ağlıyor
S
Sinem G.
27 Temmuz 2026 13:18
şöyle yapıyorum sabaha karşı uyanana kadar hiçbirinde vermedim her uyandığında su teklif ettim biraz kucağımda dolandırdım özellikle dışarıyı gösterip bak karanlık meme gitti sabah gelicek dediğim zaman dışarısı dikkatini çekti sakinledi birde sevdiği bir ninni var hadi annecim gel açalım diyip ninniyi gösterdim sakinleştiğinde de direk yatırıp salladım
İ
İrem ..
Premium Üye
28 Temmuz 2026 22:01
Merhaba ben de gece beslenmesini bırakmak istiyorum. Önceden Uyutma şekliniz nasıldı peki memede mi uyuyordu yoksa sallanarak mı ?
D
Duygu A.
Premium Üye
28 Temmuz 2026 22:23
Osman hoca 9. Aydan sonra gece beslenmesine gerek yok der. Ancak emmek bebek ve anne arasındaki denge ile ilgilidir. Benim 10.5 aylik oglumu ben gecede 2 kez emziriyorum şimdilerde 1 e düşeceğim. Aslinda 1 di ama uykuya yenik düşüp uyandiginda emzirirken sistem bozuldu. Simdi tekrar kontrol altına almak istiyorum. Yapabildiğim ilk anda da gece emmesini sonlandırmak istiyorum. Gelecekte emzirmeyi sonlandirirken de bunun yardimci olacağını düşünüyorum.
Sadece bu noktada nasil uyuttuğumuz kritik oluyor. Bunu dogru sekilde uygulayabiliyorsak kisisel olarak cok dogru yaptığınızı düşünüyorum
Ben daha cok ninni ve hafif kucakta sallayıp sakinlestirip gücüm oldugunda ise yataga alip poposuna pat pat yaparak iykuya geçmesine yaridmci oluyorum. Ve hala emzik kullanıyor ama her uyandiginda ise yaramiyor. Genelde muzik en kurtarıcı yardimci oldu oglumun uykusu icin. Herkese de tavsiye ederim
Sadece bu noktada nasil uyuttuğumuz kritik oluyor. Bunu dogru sekilde uygulayabiliyorsak kisisel olarak cok dogru yaptığınızı düşünüyorum
Ben daha cok ninni ve hafif kucakta sallayıp sakinlestirip gücüm oldugunda ise yataga alip poposuna pat pat yaparak iykuya geçmesine yaridmci oluyorum. Ve hala emzik kullanıyor ama her uyandiginda ise yaramiyor. Genelde muzik en kurtarıcı yardimci oldu oglumun uykusu icin. Herkese de tavsiye ederim
S
Sinem G.
28 Temmuz 2026 22:28
Merhaba ben de gece beslenmesini bırakmak istiyorum. Önceden Uyutma şekliniz nasıldı peki memede mi uyuyordu yoksa sallanarak mı ?
S
Sinem G.
28 Temmuz 2026 22:30
Osman hoca 9. Aydan sonra gece beslenmesine gerek yok der. Ancak emmek bebek ve anne arasındaki denge ile ilgilidir. Benim 10.5 aylik oglumu ben gecede 2 kez emziriyorum şimdilerde 1 e düşeceğim. Aslinda 1 di ama uykuya yenik düşüp uyandiginda emzirirken sistem bozuldu. Simdi tekrar kontrol altına almak istiyorum. Yapabildiğim ilk anda da gece emmesini sonlandırmak istiyorum. Gelecekte emzirmeyi sonlandirirken de bunun yardimci olacağını düşünüyorum.
D
Duygu A.
Premium Üye
28 Temmuz 2026 22:36
zaten biraz kendimde güç bulsam sallayarak uyutmayıda sonlandırmak istiyorum aslında işimi daha çok kolaylaştırır fakat hem meme hem sallama ikisinede alışkın ikisinide birden kesip eziyet etmek istemiyorum birde hala park yatak kullanıyoruz ondan da cok rahatsız farkındayım bir kaç güne yer yatağına geçeceğim o zaman tam oturur diye düşünüyorum
S
Sinem G.
28 Temmuz 2026 22:40
Cok mantikli ben de 1 yas gibi 110 luk bir yatak alip yanina uzanarak uyuturum diye hayaller kuruyorum. Niyetim bu yani insallah yapabilirim. Hatta arada eşim yaparsa tadından yenmez :)) Size de kolaylıklar diliyorum. En yakın zamanda çocuklarımıza da deliksiz uykular :)
Yükleniyor...