Gece Beslenmesi Sonlandırma
64 görüntüleme
Ç
Çağla K.
13 Nisan 2026 13:04
Bebeğim 21 aylık ve gündüzleri ek gıda, geceleri uyku öncesi 7 ölçek sma mama bazen daha fazlası ve de gece uykusundayken 2 defa uyanıp 6 ölçek mama içiyor. İstisnasız bezlerimiz de taşıyor bez değiştirmek zorunda kalıyorum bunun fazla sıvı alımından kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve artık gece mamayı bırakmaya çalışıyorum ne yapabilirim siz neler yaptınız?
L
Leylaa
13 Nisan 2026 13:08
Merhaba. Benim bebeğim 18. Aylık yeni yeni bıraktık. Öncelikle ben gece uyurken içtiği mamanın yerine çorba koydum. Önce o alışkanlığından vazgeçtik. Sonra gece boyunca istediği mama saatlerini yarım saat yukarı çekmeye başladım 3 te içiyorsa 3.5-4 diye sonra 120 cc içiyorsa 90-60 vermeye başladım bir de ilk kıpırdanmaya başladığında su teklif ediyordum sonra kucağıma alıp pış pış baktım inatla istiyor az az vermeye çalıştım 1 haftaya alışıyorlar zaten
L
Leylaa
13 Nisan 2026 13:10
Bir de gece yine mama içerek uyutsam gece boyu mama istiyor önce sizde uyurken olan mamayı kesin bence.
Ç
Çağla K.
13 Nisan 2026 13:18
Merhaba. Benim bebeğim 18. Aylık yeni yeni bıraktık. Öncelikle ben gece uyurken içtiği mamanın yerine çorba koydum. Önce o alışkanlığından vazgeçtik. Sonra gece boyunca istediği mama saatlerini yarım saat yukarı çekmeye başladım 3 te içiyorsa 3.5-4 diye sonra 120 cc içiyorsa 90-60 vermeye başladım bir de ilk kıpırdanmaya başladığında su teklif ediyordum sonra kucağıma alıp pış pış baktım inatla istiyor az az vermeye çalıştım 1 haftaya alışıyorlar zaten