Gece Beslenmesi Sonlandırma

64 görüntüleme
Ç

Çağla K.

13 Nisan 2026 13:04
Bebeğim 21 aylık ve gündüzleri ek gıda, geceleri uyku öncesi 7 ölçek sma mama bazen daha fazlası ve de gece uykusundayken 2 defa uyanıp 6 ölçek mama içiyor. İstisnasız bezlerimiz de taşıyor bez değiştirmek zorunda kalıyorum bunun fazla sıvı alımından kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve artık gece mamayı bırakmaya çalışıyorum ne yapabilirim siz neler yaptınız?
L

Leylaa

13 Nisan 2026 13:08
Merhaba. Benim bebeğim 18. Aylık yeni yeni bıraktık. Öncelikle ben gece uyurken içtiği mamanın yerine çorba koydum. Önce o alışkanlığından vazgeçtik. Sonra gece boyunca istediği mama saatlerini yarım saat yukarı çekmeye başladım 3 te içiyorsa 3.5-4 diye sonra 120 cc içiyorsa 90-60 vermeye başladım bir de ilk kıpırdanmaya başladığında su teklif ediyordum sonra kucağıma alıp pış pış baktım inatla istiyor az az vermeye çalıştım 1 haftaya alışıyorlar zaten
L

Leylaa

13 Nisan 2026 13:10
Bir de gece yine mama içerek uyutsam gece boyu mama istiyor önce sizde uyurken olan mamayı kesin bence.
Ç

Çağla K.

13 Nisan 2026 13:18

Leylaa

Merhaba. Benim bebeğim 18. Aylık yeni yeni bıraktık. Öncelikle ben gece uyurken içtiği mamanın yerine çorba koydum. Önce o alışkanlığından vazgeçtik. Sonra gece boyunca istediği mama saatlerini yarım saat yukarı çekmeye başladım 3 te içiyorsa 3.5-4 diye sonra 120 cc içiyorsa 90-60 vermeye başladım bir de ilk kıpırdanmaya başladığında su teklif ediyordum sonra kucağıma alıp pış pış baktım inatla istiyor az az vermeye çalıştım 1 haftaya alışıyorlar zaten

Bu gece o şekilde deneyeceğim umarım en sonunda başarılı olurum teşekkür ederim yorumunuz için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir